Gościu Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Jak spojrze w górę...to teraz wiem jak się czuli Ci, co oglądali (te mięsiwa) Wpierw, by sobie coś sprawdzić pobawiłem się w ten sposób: A póżniej wróciłem do szarej(zielonej) rzeczywistości i dałem bazę: Schnie. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Jak spojrze w górę...to teraz wiem jak się czuli Ci, co oglądali (te mięsiwa) No właśnie ślinka ciekła a tak na serio, kolejny fajny modelik się szykuje, też dla przyszłego właściciela specjalnie będzie robiony że tak zapytam?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) Wrzuciłem kalki,pomazałem płyte nad transmisją i nieco pomęczyłem powłoke - schnie dla większego pokolorowania i młotkowania. Tomek, mnie dla...jednak z czasem ustąpi miejsca innemu modelowi. Im wyższy kąt tym jaśniej: Lewa klapa nadsilnikowa celowo nieruszana. Mozna zobaczyć jak wygląda bez męczenia płukankami, pomijając fakt że jest nieprawidłowa(bo to dla wersji afrykańskich było montowane), chce ją pomazać w kolor oryginału. Jeśli mi się nie spodoba, maznę inaczej...a tą wywalę w ciorty(dam poprawną) Ostro się także zastanawiam nad gwiazdą na dach wieży Może to i amerykańske take będzie, ale pewnie fajnie zróżnicuje powierzchnie...przemyślę sprawę. p. EDIT ostateczna wersja koloru 2.0 Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Ostro się także zastanawiam nad gwiazdą na dach wieży Popieram jak najbarrdziej. Skoro niemcy mieli dla lotnictwa taki znak to rosjanie tez mogli zrobic. Chociaz na pojazdach rosyjskiej produkcji takich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 nie za ciemna ta baza biorac pod uwage ze washe jeszcze przyciemnia kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 dweler, ciemna baza nie jest problemem, zawsze to można rozjaśnić. Problemem natomiast jestem ja...a raczej moje wizje. Dziś jak zobaczyłem to, co mi się wczoraj podobało.....to sam z siebie się uśmiałem....bo nie wiem, co to miało przypominać....a najradośniejsze to było to ratowanie kalek....no przeciez masakra :] Pogadałem ze sobą po męsku, wywaliłem skarpetke na MG i wymieniłem klape nadsilnikową. Nieraz żeby pójść do przodu trzeba się cofnąć. Model mozolnie oczyściłem z farb, dałem podkład i zaczynam od nowa baza p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Ok,przygotowany pod ciemne obicia, kalki i filtry. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 swietne cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 dweler, jakie to tam cm..obok nie stało;) po młotkowaniu: kolory jak z fot dziennych, bo po nocy to jakies be wychodzą. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Września 2009 Autor Share Napisano 1 Września 2009 2, moze trzy dni i chyba będzie (CHYBA) koniec, Model dostał kalki i pierwsze maziaki. Kolory modelu w 2 ustawieniach - w realiach jest coś między 1 a 2. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 po młotkowaniu: ee, znowu oszczednie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Rafale, to jakiś trofiejny ruski egzemplarz? Fajne to to, CM też, tylko te "światła" na gónych powierzchniach są za bardzo dunkelgelbowe, zamiast germangray'owe , no ale tak ma pewnie być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 po młotkowaniu: ee, znowu oszczednie :( Noooo dokładnie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 No Rafał, ja tu zaglądam do twoich warsztatów bo zawsze fajnie obite pojazdy a tu już drugi raz zrobiłeś niemal pojazd fabryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Heheh.. nie jest źle. I jakoś nie przeszkadza mi brak większych śladów użytkowania ;) Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Września 2009 Autor Share Napisano 2 Września 2009 to jakiś trofiejny ruski egzemplarz yhym, jak stanowiło malowanie pudełkowe...a dali ich sporo. Ja akurat mam dwa, z czego jeden zielony...a kolejny...czas pokaże. dunkelgelbowe widzisz, moja nieumiejętność oddania kolorystyki aparatem. To jest zgniło(jasno) zielone. germangray'owe niespecjalnie mi się podoba wychodzący pz grau..na zielonym Jeden model juz taki widziałem, robiony przez dobrego modelarza...niemniej w ogóle mi te kolory ze sobą nie grają . A tu moje "wizje" - no dalej mi ta gwiazdka po głowie chodzi...a że nie znam się na obróbkach i przeróbkach fot...to sobie gwiazdkę wyciąłem. Wygląda to tak...nie za bardzo naciągane...hm...? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 trzeba by speców od sowieckiej armii popytac, bo ta gwiazda zbyt amerykancka, moze sierp i młot malowali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Żaden ze mnie spec, ale chodzi mi po głowie jakiś jeden ruski tank z jakąś większą bądź mniejszą gwiazdą na wieży. Czerwoną oczywiście, nie mówię tu o tej tłoczonej(?) na wieżach T-28 Bodajże. Prędzej bym stawiał na jakiś biały pas na górze wieży lub innym podobny kolorystycznie kształt. W sumie byłoby to uzasadnione wszak czołg trofiejny, a że zielony a nie jakiś bury to to mogło nie wystarczyć Iwanowi trzysta metrów wyżej... Myśle, że jakiś bochomaz na wzrór tych: Byłby mniej kontrowersyjny, a nawet wskazany. Wykluczyć że "coś" tam było nie możemy, póki ktoś nie pokaże zdjęcia tego Panzera z widoczną górą wieży. Także Rafale na Twoją inwencję się zdajemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Także Rafale na Twoją inwencję się zdajemy Dokładnie, mi tam ta gwiazdka pasi i fajnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Witam. Kilka dni patrzyłem na niego, z gwiazdą papierową....odpuszczam ją. Po wyschnięciu pierwszych warstw maziaków dodałem kolejne, nieco mocniejsze. Teraz model szykuje do finalnych płukanek(pin wash) i pigmentowania. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Ładnie Cie idzie. Czy wszystkie włazy będą pozamykane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Widziałem kiedyś książkę o naziolskich wozidłach w bolszewickiej służbie. Ale nie mam niestety a nie bardzo już pamiętam co to było... Może zamiast gwiazdy jakieś napisy kredą? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Widziałem kiedyś książkę o naziolskich wozidłach w bolszewickiej służbie. Ale nie mam niestety a nie bardzo już pamiętam co to było... Być może Militaria nr 181 "pojazdy zdobyczne w Armii Czerwonej". Całkiem fajny numer Militariów. dwa zdjęcia ruskiej wczesnej czwórki: A tu plansza tego konkretnego egzemplarza: Ślicznie wygląda jak na razie Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Hej ! Takową książeczke mam i ja, w wersji pdf. Niestety, fotki sa robione jak powyższe, więc nici z dachów :( Sprawa zasadniczo jest już nieaktualna, zostanie jak jest. Dostał ciemnego washa, brązowy wyglądał na nim za mocno rdzawo... Wyjałem pz grau w okolicy wizjerów w wieży, jakoby farba sobie odlizła, pewnie to jeszcze zaznaczę jakimśtam zaciekiem - zobaczymy jak mi model wyschnie, ogólnie jeszcze bardziej stonowałem zieleń i teraz mam DOKŁADNIE to, co chciałem, a w początkach niebardzo wiedziałem jak to ugryźć.Wrzuciłem juz mg w kadłub, oraz pomalowałem mg w wieży, jak i lufę działa wewnątrz. Powolutku także zaczynam bazgrać figurkę. Doczytałem, że dostawali te kombinezony czarne, niejednokrotnie szyte gdzieś w Kanadzie(?), bez pagonów, odznaczeń etc, w ramach LL. Ponoc szybko płowiały(spierały?)...teraz tylko, widziałem na barwnych planszach, zdjęciach...że były i niebieskawe(od ciemnych, po bardzo jasne..), chyba nie będzie zbytnim babolem, jeśli jeden otrzyma szary(wypłowiały) kombinezon, a 2 jasny, niebieski(wypłowiały) Teraz hełmofony. Mają być czarne skórzane, czy moga być materiałowe? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 ok dwie sztuki prawie gotowe.Dalej nie ruszam dopóki nie ustale sobie koloru kurzu na tanku: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi