Skocz do zawartości

Panzer IV F1 DML 1:35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

zczerze, to ciesze się, że w ogóle cos z nich wyszło...bo to z zestawu, gdzie ramkę możesz wygiąć(poskładać) sześć razy, po puszczeniu wróci do pierwotnego kształtu.

Czyli "człowiek guma" w dwóch egzemplarzach Wszak to specjalność cyrków rosyjskich

Witam.

wyglądają jakby nie wiedzieli co mają robić

a czołg jakby nie jechał.

By nie było, że nic nie robię...robię :p

Wziąłem się za podwozie i bude - na razie wiatropylnie plus błotopozostałości(minimalne)

ResizeofDSCF4881.jpg

ResizeofDSCF4882.jpg

ResizeofDSCF4883.jpg

ResizeofDSCF4884.jpg

ResizeofDSCF4886.jpg

ResizeofDSCF4887.jpg

ResizeofDSCF4888.jpg

ResizeofDSCF4889.jpg

Wszystko pójdzie do retuszu i "mokrzenia" to tu, to tam...zwyczajowo

p.

Tomek, dobre masz oko

Kółka napinające jak i zębate nie są doklejone, mogę sobie nimi dowolnie manewrować...co ma zbawienne znaczenie...jak model przygwożdzisz na stałe do podstawki ;)

Wziąłem się za tą podstawkę...podstawkę KLOCKA hyh.

Jak to ja...jak nie obręcze do trumien jako ramki, to napisy...po gwiazdki.

Czy się podobać będzie..nie wiem, zawsze mnie coś ciągnie...by i podstawka/ ramka była "włączana" do całości.

Maznięta akrylem jakims z tubki - niefirmowym

ResizeofDSCF4940.jpg

ResizeofDSCF4941.jpg

ResizeofDSCF4942.jpg

ResizeofDSCF4948.jpg

ResizeofDSCF4949.jpg

I jak widać jakąś tam polanke wyrzezałem:

ResizeofDSCF4945.jpg

ResizeofDSCF4946.jpg

ResizeofDSCF4947.jpg

Zawieszenie nie wytrzymuje dościskania

Teraz je podkleję już na "gotowo" - kółka będą minimalnie na innych wysokościach, ale równo. Zanoszę...znaczy jestem pewien, że dodam jeszcze na gęsi kępki trawki z ziemią... ale to póżniej

p.

Rafale - i kto mówił, że wysokie podstawki (zwane "klockami" miast "cokolikami") są beeee, tanie i efekciarskie, coby model sędziowie na zawodach dostrzegli, he?

A tak na serio - może dlatego taką wysoką ona jest, że miejsca na rafałowej półce brak ...

Coby było konstruktywnie - cokolik ma fajne kolorki i "markirowkę" , a w panzerku ładnie wyszły błotnikowe reflektorki. Możesz o nich kilka słów skrobnąć? W zestawie były osobno wklejane, przezroczyste szybki, czy to tylko jakiś Twój trik malarski?

Czerwona podstawka z żółtą gwiazdą...hmmm... Wietnamkingkongowcy ? ;)

Rafale, rozumiem, że tej czerwieni będziesz się na podstawce trzymał zębami i pazurami? Twój model-twój wybór ;)

Bardzo fajna łączka - bardzo przyjemnie odmieniony zielenią pancerek - bardzo sympatyczny model.

Nie mogę się jakoś odpędzić od skojarzeń z czołgami "pomnikowymi" [to przez tę wysoką podstawkę, świetny pomysł moim zdaniem!] - spokojnie mógłbyś pomalować cokół / podstawkię na kolor "mur-beton" i dać wykuty napis "Gierojom wielkiej ojczyźnianej"

Pozdrawiam i gratuluję!

Hej !

Kazio, tylko krowa zdania nie zmienia...a i czas jakiś temu mi wiercono palcem dziure w brzuchu, coby takową wykonać...to i wykonałem - PO SWOJEMU

Podstawka jest niedyskutowalna - ZOSTAJE jak jest, a czy to sie komu podoba..to już jego problem!

Następna będzie jeszcze bardziej po mojemu hyhy.

Lampy to zestawówki przeźroczyste, od poczatku juz wewnątrz pomalowane srebrnym,zabezpieczone maskolem -a na koniec jak widać podmatowione pod kurzing.

Wlepiłem figurke...ale tylko jedną, temat ruskiego F1 uważam za zakończony ;)

ResizeofDSCF4978.jpg

Poszedłbył do galerii.

viewtopic.php?p=264933#264933

Dzięki za zainteresowanie i podpowiedzi.

p.