albert091283 Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Żeby komentarz miał jaiś sens, musiałbym "wsiąknąć" w RWD na amen. To prawda żeby napisać coś mądrego na jakikolwiek temat trzeba troszeczkę poświęcić czasu na szukaniu. Mimo wszystko cieszy mnie fakt, że praca sama w sobie nie jest obojętna dla innych, co również stanowi motywacje do doskonalenia swoich umiejętności No super to wygląda... Dzięki mam nadzieje, że nie zawiodę twoich oczekiwań, co do efektu końcowego. A teraz mała aktualizacja słowna, bo nie ma, co pokazywać. Pozalewałem elementy silikonem i nie pozostaje nic innego jak mieć nadzieje, że się dobrze odpowietrz żeby nie było niechcianych gości w postaci bąbelków przy elementach, bo się zdetonuje. I to tyle na dzisiaj. Miłego dnia życzę oraz miłego oglądania tym, którzy pierwszy raz odwiedzają mój warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Czołem wczoraj walczyłem do późna z tymi odlewami i musze przyznać, że nie jest tragicznie, choć mogłoby być lepiej, ale jak na pierwszy raz i tak jestem zadowolony z efektu. Najważniejsze, że koła i elementy silnika nie wymagają zbyt dużej obróbki, co do osłon to troszkę trzeba będzie poszpachlować i oszlifować a że jest to prosta powierzchnia to nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Mistrzostwo pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceslaus Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam. Dopiero niedawno natrafiłem na ten projekt i od razu moje pytanie, czy widziałeś plany RWD 5 bis z Super Modelu Dokumentacji kartonowych? Skala tego opracowania to 1:15. Model leży u mnie w szafie i czeka na tak zwane lepsze czasy (następne wakacje?), już kilka lat więc gdybyś czegoś potrzebował to daj znać. Poskanuję co mogę, może jakoś ułatwi Ci to pracę. Jestem pod wielkim wrażeniem tego co robisz. Model piękny już teraz, a co dopiero w po złożeniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Mistrzostwo Jestem pod wielkim wrażeniem tego co robisz. Model piękny już teraz, a co dopiero w po złożeniu! Dzięki wielkie więc gdybyś czegoś potrzebował to daj znać. Poskanuję co mogę, może jakoś ułatwi Ci to pracę. Jak najbardziej każda jadna nowa informacja się przyda. Ja również służę pomocą w razie jakichkolwiek pytań. A teraz to, co wywalczyłem dzisiaj: Wykończyłem i pomalowałem silnik oraz powycinałem otwory do wietrzenia silnika w przedniej osłonie. Silnik oczywiście niewklejony do kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Brak mi słów Niewiem czy było ale czy będzie pilot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Brak mi słów Niewiem czy było ale czy będzie pilot? Będzie, ale nie w kabinie tylko będzie stał obok samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Mistrzu jesteś, wiesz? świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 2 Września 2009 Autor Share Napisano 2 Września 2009 Mistrzu jesteś, wiesz? Jeszcze bardzo daleka droga przede mną do mistrzostwa, ale dzięki. A teraz poważnie witam wszystkich bardzo gorąco w kolejny deszczowy dzień. Wczoraj pracowałem nad poszyciem kadłuba i jak to się mówi do trzech razy sztuka za czwartym razem prawie się udało i wygląda to w miarę zadowalająco zresztą oceńcie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Dzień dobry Wczoraj rozpracowałem wszystkie elementy potrzebne do zmontowania podwozie. Dzisiaj poskładałem wszystko do kupy dodatkowa dorobiłem osłonę zbiornika oleju i tak to wszystko się prezentuje: Powoli muszę się zabrać za zrobienie stateczników, ale najpierw przemyślę plan działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Brak słów... naprawdę mistrzostwo Jakieś korepetycje modelarskie może? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Jakieś korepetycje modelarskie może? Nie ma problemu!! Zawsze służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 To jeszcze raz Ja. Tak na szybko zrobiłem zdjęcie szkieletu ststecznika pionowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 W jaki sposób wykonujesz poszycie, jeśli można wiedzieć? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 W jaki sposób wykonujesz poszycie, jeśli można wiedzieć? Poszycie jest z tkaniny do czyszczenia monitorów LCD (sztuczny jedwab) naciągany i klejony do konstrukcji za pomocą super gluta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Sprytne pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Sprytne W tym przypadku najwygodniejsze dodatkowo biorąc pod uwagę to, że oryginał tez był kryty płótnem. Tak, więc to rozwiązanie jest najbliższe prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceslaus Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Obiecane skany planów. Zaznaczam, że model z SMDK, jest modelem "latającym" - czytaj jest możliwość dołożenia mu uwięzi. Skala 1:15 obiecane skany gdybyś potrzebował skanów innych części daj znać na PW, albo napisz w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 Obiecane skany planów. Zaznaczam, że model z SMDK, jest modelem "latającym" - czytaj jest możliwość dołożenia mu uwięzi. Skala 1:15 obiecane skany gdybyś potrzebował skanów innych części daj znać na PW, albo napisz w tym temacie. Co prawda dysponuje nieco bardziej dokładnymi rysunkami i opisami mimo wszystko dzięki wielkie. Wczoraj rozpracowałem statecznik poziomy i pokryłem wszystko płótnem. Dzisiaj natomiast zamontowałem stateczniki do kadłuba. Muszę przyznać, że samolot powoli nabiera kształtów, co niezmierni mnie cieszy. A teraz kilka fotek- miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Nooooo naprawdę, powiem Ci, że jesteś mistrzuniu Tylko martwi mnie jedno - podczas malowania aerkiem farba może chyba 'zalepić dziury' w płótnie... Ale na pewno sobie poradzisz pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 podczas malowania aerkiem farba może chyba 'zalepić dziury' w płótnie... Właśnie podczas malowania aerografem jest mniej prawdopodobne, że farba zapcha fakturę powierzchni ze względu na cieńszą warstwę nakładanej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Ach, no chyba że tak.. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Cześć Wszystkim!! Właśnie przed chwilką przyszedł listonosz i przyniósł ze sobą niewielką kopertę a w środku było coś takiego. Dodatkowo rozpocząłem prace nad osłonami silnika wieczorkiem podrzucę jakieś fotki, jeżeli mi to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 9 Września 2009 Autor Share Napisano 9 Września 2009 Witam po raz nasty Jak wspominałem przed wczoraj rozpocząłem prace nad osłonami silnika. Po wielkich bólach z dopasowaniem w końcu się udało stworzyć dolną i górną(po szpachlowana i jeszcze nie oszlifowana) osłonę boczne zostawiam na deser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Świetna robota! Rozumiem, że RWD doprowadzasz do stanu lotnego? Trzymaj tak dalej! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi