Gościu Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Witam. Model z poprzedniej relacji mozolnie prawie zbudowałem, więc należałoby coś innego sknocić. Model trumpka: Dłubnąłłem nieco, i na razie suchopasowalnie jest tak: Dragon toto nie jest, ale damy radę. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Rozumiem, że to będzie to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 prawie, pudełkowe to F ma być...ale z kronik to raczej na czujk idą...bo niewiele widać. Karl czas jakis stał na szynach w okolicach Woli/Prószkowa...bezczynny, bo zapomnieli amunicji dociągnąć.Po ingerencji Guderiana ta sie znalazła. Niesamowita pożoga.....pokazuja Sztukasy, czy inne lotki...krów, czy właśnie pocisków z dział kolejowych nie....a szkoda.Ciarki po plecach lecą ! Mój byc ma.dla Karła ZIU z parku Sowińskiego, rok 44,ładowanie amunicji dla ostrzału Warszawy...Sama detonacja, możcie wierzyć, trawa siada:] Aż serce sie kraja. no cóż, historia. p.s. mam w kronice ostrzał z flaka budynku 9 piętrowego, to nie są wybuchy jak z petard chińskich. Smuga idzie na 1.5 piętra blokowego.4 lufowe, jedna seria....nie można określić. no nic. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Znalazłem cuś- z 1942 , co prawda - ale co działo kolejowe to działo kolejowe, może ci się Gościu spodoba..jeśli jeszcze tego nie widziałeś, rzecz jasna. W ogóle dziś jakieś znaleziska mi się trafiają, np. Sturmtiger w Powstaniu. Kurde, ten pocisk robi potworne wrażenie! http://www.youtube.com/watch?v=Yb-oXaaWqXk&feature=channel_page A tak w ogóle to chciałem spytać, co dosłownie oznacza nazwa tej ładowarki - te fahrgestell, bo z niemieckiego tom słabiutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 kolejne mozolne lepienie tego i owego, model niewyczyszczony, a góra sie "robi" W tłumaczeniu podwozie, na podwoziu...coś w ten deseń.Ja także z niem.noga jestem. A nad modelem ślęczę dalej. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 A tak w ogóle to chciałem spytać, co dosłownie oznacza nazwa tej ładowarki - te fahrgestell, bo z niemieckiego tom słabiutki? Fahrgestell to dosłownie i konkretnie podwozie. Nazwa całego modelu to "podwozie czołgu IV w wersji D/E" co jest trochę bez sensu, brakuje tam słowa pojazd amunicyjny (Munitionsschlepper albo Nachschubfahrzeug). Chińczycy z Trumpka mają jednak ogólnie problem z językami europejskimi, nie tylko z niemieckim. Np. angielski opis KW-2 na pudełku jest nie do rozszyfrowania. Poszczególne słowa są na pewno angielskie, są one jednak tak zestawione ze sobą, że całość absolutnie nie ma sensu Tak czy owak, model wygląda dość ciekawie. Te pociski robią wrażenie, fajnie byłoby postawić obok tego pojazdu figuranta lub paru, żeby w pełni oddać rozmiary tej amunicji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Cóż, dankeszen, herr ElRogalo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Kein Problem Kolege! Ich stelle mich gerne zur Verfuegung! Dobra, już się nie wydurniam. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Nazwa całego modelu to "podwozie czołgu IV w wersji D/E" To akurat eFka jest, ale mniejsza o to, masz całkowitą rację. Ja po protu pozostawiłem "tytułem" podwozie PZ IV, bo muinition etc. dla tak potęznych pocisków...jest dość proste w swej formie, co dalej nie zmienia faktu że munition być powinno....się rozwnioskowałem. W modelu mocno ciężko rodzonym, pozbyłem sie wiekszosci farfocli i naddatków, niewszystkich, ale model cały czas warsztatuje, wiec co dojrzę (jak juz sie uda) migiem traktuję pilniczkiem i papierem ściernym. Wyeliminowałem szwy na pociskach, i zalepiam szpary, szparki i niedolewki....jak to w trumpku. "Wkacje z modelem w tle 2.0" I tła mocno wczasowe....: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 W nastepnej odsłonie pewnie będzie już po gunze i bazowym: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 A skąd masz taki ładny metalowy pocisk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Hej ! Był w zestawie. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 OK jest piekny! Zacznij teraz najlepsze-MALOWANIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2009 marioba, jeszcze poszcze malarsko...około 10 dni od dziś, niemniej w modelu trzeba będzie nieco powrzucać duperszwanców - ale to juz kosmetyka. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Robi wrażenie ;) Mazurskie powietrze Ci służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Września 2009 Autor Share Napisano 18 Września 2009 Wypadałoby zakończyć i ten model...skoro zacząłem. Dokleiłem to i tamto, pomęczyłem się nieco z olinowaniem dźwigu, którego to sznurek zestawowy nadawałby sie do innego działu, jako cuma jakiegoś okrętu. Nie mogłem okiełznać pocisku, co dyndał sobie...ale jak galeria bedzie, to wyczekam do jego niewahadełkowania, teraz jest warsztat. Więc mam: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Jest pysznie Czy nawet w 35 Trumpek raczy nas gąskami z gumy czy się postarali i dali plastikowe? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Września 2009 Autor Share Napisano 18 Września 2009 dali i takie i takie.Plastiki sa całkiem do przyjęcia. Bracia, bądź siostry starych dragonów. W ramkach, trzeba wycinać po sztuce. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Lepiej uważaj z tym pociskiem, bo jakieś żyły wodne znajdziesz ;). Ładnie to wygląda. Ale strzeladło by się do tego przydało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Września 2009 Autor Share Napisano 18 Września 2009 Tomek, leży i czeka....a na imie mu ZIU było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 model dostał kammo: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Rafale, zacznij wreszcie kleić samoloty (a właśnie, Bf-109 czeka ) bo tak to nic sensownego oprócz ":wow:" nie mogę napisać... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 A pocisk ma kolor "black piano" jak w telewizorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Witam. Obstukałem, chciałem go utytłać....pojeździłem akrylami łolecho. Teraz pomaluję mu te wszystkie dodatki w postaci trzonków, zapasów i spróbuję pofiltrować, zobaczymy co będzie. Czeka mnie masa dosmarowywania...co wcale mi sie nie widzi...pracochłonne toto. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Ale fajnie ufajdany. A będzie jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi