olej1965 Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 Witam Wreście odważyłem się pokazać jedną z mojch prac. Jest to pierwsza diorama jaką gdziekolwiek pokazałem. Praca z poprzedniego roku przedstawiająca walki o Stalingrad. Zatytułowałem ją TURNIEJ RYCERSKI. Jestem początkującym modelarzem w sumie zabawę rozpoczełem niecałe 2 lata temu,wiec prosze o wyrozumiałość. Zdaje sobie sprawe z wielu niedociągnieć jak i błedów merytorycznych, ale w końcu czy nie chodzi tu przedewszystkim o dobrą zabawe. Nie urzywam też aerografu przez co cieniowanie pozostawia dużo do życzenia. Mimo to życze miłego ogladania i zachęcam do komentarza. [/img] [/img] [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 A tu parę fotek z tłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 no nareszcie więcej fotek.. bo wczoraj w nocy była tylko jedna :P ogólnie chwała ci za dbałość o szczegóły, nie boisz się zrobić bałaganu na dioramie, żeby pokazać co naprawdę tam się działo.. może trochę zbyt mało gruzu pomiędzy ścianami.. ale dobre początki.. rzuca się w oczy brak brudzenia na pojazdach i figurkach - zbyt odcinają się od tła, przykurz je wykorzystując kolory którymi brudziłeś podstawkę no i dokładniej obrabiaj elementy wycinane z ramek.. na nodze niemieckiego desantowca widać paskudny szew przez całe udo łydkę i buta :P i te tarczki na hełmach.. wrzucisz kilka zdjęć detali? trochę ruin, desant pojazdów, wraki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Bardzo podoba mi się klimat Twojej dioramy. Budynki są wyśmienite, chociaż trochę więcej bałaganu by nie zaszkodziło. Reszta, to samo o pojazdach jak i figurkach co poprzednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerschmitt1996 Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Ile kosztowała ta diorama?! I przepraszam ze o pieniądzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Spora diorka, gratulację bo udana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Ile kosztowała ta diorama?! I przepraszam ze o pieniądzach A jakie to ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Jak na 2 lata zabawy z modelarstwem to całkiem niezły efekt. Kalki na hełmach Niemców przyklejone na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 wrzucisz kilka zdjęć detali? trochę ruin, desant pojazdów, wraki.. Dzieki FAZZY za komentarz krytyka od takiego fachury jak ty to i tak dla mnie komplement. Zgadzam sie z twoimi uwagami choć pojazdy są przybrudzone ale chyba nie wystarczająco, spróbuje juro coś wrzucić mimo że jade na wakacje i moge nie znaleść czasu. Co do nadlewek to tylko mogę powiedzieć "co ślepemu po oczach" Natomiast jeżeli chodzi o tarcze na hełmach to prosze rozwiń temat bo jak pisałem to moje początki i dobrze by się czegoś nauczyć od najlepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Ile kosztowała ta diorama?! Robiłem ją już jakiś rok temu wiec dokładnie nie pamiętam ale spróbujmy ogarnąć Panzer Dragona dałem 75 zł. {okazja} Ryskie maszyny 3 ZVEZDA ok 130 -40 zł. Ryskie sałdaty Tamiya i Svezda ok 70zł Niemiaszki Tamiya 15 zł + 3 grenadierów MB 22zł. Troche gipsu, masy szpachlowej i piasku - Bóg raczy wiedzieć... Chałupy robiłem z masy papierowej {gazetka + maka pszenna cena w zależności od tego co czytasz } podpierałem sie wydmuszkami z waku, ale one są cały czas do użycia. Listewki ,balsa, farby - sam wiesz Rama to drzwiczki kuchenne uszkodzane kupione w supermarkecie budowlanym za całe 8 zł + kawałek płyty pliśniowej 4 zł. {przycięcie na wymiar Gratis w tym samym supermarkecie} To chyba tyle . A dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 KACPEREK315 i DUMO dzieki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Rudi Dzieki Rudi za dobre słowo i uwagę o kalkach jak to robiłem to nie miałem jeszcze wiekszego pojęcia zresztą teraz mam nie wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerschmitt1996 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Ile kosztowała ta diorama?! I przepraszam ze o pieniądzach A jakie to ma znaczenie Wyrażam podziw...bo diorama jest świetne Mam zamiar zrobić coś takiego tylko ze z Abramsem w malowaniu IFOR'u i z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Świetny klimat na dioramce. Tyle tam elementów, że chyba ze 2 lata ją robiłeś? Ile czasu zajmuje Tobie zrobienie takiej dioramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Ile czasu zajmuje Tobie zrobienie takiej dioramy? Dokładnie nie pamiętam ale jakieś 5 miesięcy może 4 . Wbrew pozorą nie tak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Stalingrad to niezwykle ciekawy temat . Jak zrobiłeś i skąd wziąłeś cały ten syf czyli deski gruz beczki? Bardzo mi się to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Jak zrobiłeś i skąd wziąłeś cały ten syf czyli deski gruz beczki? Gruz to po prostu gips- odlane fragmęty ścian { za forme posłużyły gotowce w waku }i to wszystko pokruszone ,podłoże to masa szpachlowa zmieszana z piachem i pomalowana, deski to pomalowana i pocieta balsa gróbsze belki to listewki , to wszystko jest posypane 2 czy 3 posypkami ale zabij mnie nie pamietam jakimi - wszystkie inne akcesoria opony beczki sa odlewami gipsowymi - hmmm to chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Dokładnie nie pamiętam ale jakieś 5 miesięcy może 4 . Wbrew pozorą nie tak długo. Podziwiam tępo prac. Ja pewnie w 2 lata bym się nie wyrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 wrzucisz kilka zdjęć detali? trochę ruin, desant pojazdów, wraki.. FUZZY wedle życzenia ale tylko tyle bo jutro trasa , jak wróce wrzuce więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Co tu gadac dioramka przepiekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Coś pięknego, nie widziałem tak rozbudowanej dioramy i na dodatek tak realistycznej. Genialne !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiroslawG Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 CUDO Widać ile pracy w tą dioramę włożyłeś.Podziwiam precyzję i dokładność szczegółów detali.Pozdrawiam i życzę dalszych tak udanych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Bardzo pikne. Właściwie wszystkie niedociągnięcia wypisał FAZZY. Pomysł i rozmieszczenie poszczególnych elementów dioramy jest moim zdaniem ok. Dodatkowym plusem są tła do zdjęć nadające realizmu. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 skala72 nei przesadzaj, jest wiele większych i równie dopracowanych dioram, polecam przejrzenie armoramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezier Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam Patrze i na patrzeć się nie mogę zje...fajnie to się prezentuje W szczególności ten fotomontaż gdzie diorama jest spowita dymem Mniam.... Mam nadzieję zobaczyć więcej takich porozwalanych dioramek I tak na przyszłość powodzenia przy dalszym tworzeniu tanich scen ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi