SAGITARIUS Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam. Zainspirowany pracami Sławka nad P-40N, wrzucam model wykonany jakiś miesiąc temu. Hasegawa 1/48, kalki Aeromaster. Praktycznie cały z pudła, jedyna moja robota to pasy pilota, antena z nici poliamidowej - termokurczliwej i nitowanie powierzchni. Na dniach będę dorabiał przewody hamulcowe podwozia głównego. Zdjęcia modelu wykonał Tomasz Wajnkaim. Miłego odbioru ... Pozdrawiam Krystian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Ładnie, podoba mi się, mam tylko jedno pytanie: czy ten zbiornik nie jest przypadkiem przyklejony na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 3 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam. Owszem jest przyklejony odwrotnie i jest uzasadnienie takiego działania. Obsługa naziemna przerobiła zbiornik na bombę napalmową. Na dodatek bomba, została zawieszona odwrotnie. Historia jest prawdziwa, to nie jest mój wymysł. Tyle tytułem wyjaśnienia. Pozdrawiam K. Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Niezłe jaja z tym zbiornikiem-bombą. Ciekawe jak było z celnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Hej! Bardzo elegancki model A i sprawa zbironika-bomby bardzo interesująca. Najbardziej podoba mi się w Twoich modelach tworzenie śladów eksploatacyjnych. Sam chciałbym umieć takie tworzyć i staram się dążyć w tym kierunku. Czy mógłbyś napisać kilka słów na temat odprysków? Gratuluję pięknej roboty! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam! Bardzo ładny model. Gratuluje świetnej roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Przepiękny model! To praca maistra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam!!! Model był malowany pędzlem czy aerografem? Jeżeli pędzlem, to jak uzyskałeś taką gładką powierzchnię? Pzdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam, Bardzo, bardzo udany model Zdecydowanie zasługuje na fotkę admina Czy możesz napisać jak zrobiłeś izolatory na antenach? Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam. OOOooooooooo łał, fotka admina - jak miło. Model malowany aerografem. Izolatory to nic innego jak krople kleju Wikol, pomalowane na biało. Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 OOOooooooooo łał, fotka admina - jak miło. Należało Ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzgwrzd Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Bardzo ładny samolot, świetnie zrobiony. Mam pytanie : gdzie można kupic bądź skąd skombinowac można taką nic z której zrobiłeś "antenę z nici poliamidowej - termokurczliwej " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Cześć. Bardzo ładny samolot, świetnie zrobiony. Mam pytanie :gdzie można kupic bądź skąd skombinowac można taką nic z której zrobiłeś "antenę z nici poliamidowej - termokurczliwej " ? Taką nić można kupić w każdym sklepie pasmanteryjnym, z dodatkami dla krawców. Jedna szpulka wystarczy na całe życie sklejania. Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 OMG!!! Przepiękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Piękny Bardzo miło jest oglądać wspaniały model na wspaniałych zdjęciach. Do gustu przypadły mi okopcenia z rur wydechowych. Czy mógłby kolega napisać o nich coś więcej Czym, jak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Cześć. Okopcenia to smoke Tamiya nałożony z aero, później poprawiony rozrzedzonym czarnym, a następnie mat. Biały nalot to sproszkowana biała sucha pastela. Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Dzięki Napewno się przyda. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi