jager27 Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam Na razie nie mam materiałów do skończenia tamtej diorki z Tygryskiem porsche, więc wykąpałem w krecie starego henschla z przed 2 lat i przemalowalem Czołg jest dosyć dobrze udokumentowany (znalazłem 3 zdjęcia). Nie wiem tylko do, ktorej jednostki należał. Czy do 503 batalionu we Francji czy do 501 na froncie wschodnim, niektóre źródła podają tak a inne tak. Podpowiadajcie. jak są jakieś błedy to może uda się je jeszcze poprawić . Zapraszam do komentowania. Na początek trzy zdjęcia prawdziwego czołgu I model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Dodaj przewód od lampy. Model prezentuje się nawet dobrze ale jest na mój gust za bardzo przykurzony. Jest dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Gaśnica powinna być w Dunkelgelb. Zainwestuj w płyny do kalek, nawet Mr. Mark Setter od Gunze - starczy na lata, bo numery na wieży nie siadły za ładnie. Za dużo kurzu, model pod nim ginie i robi się strasznie płaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 a kółka dziwnie ubrudzone, tak jakby czołg stał i nagle zapadał się w błoto, ale z kolei bród na błotnikach byłby niewyjaśniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamalo_17 Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Hmmm 503 raczej nie bo kiedyś widziałem model czołgu Tygrys II dowódcy 3 Kompanii 503 SPzAbt z wrześńia 1944 podporucznika Rambowa o numerze właśnie 300 lecz numer był koloru czerwonego z białą obwódką .Ale to chyba nie jest ten sam czołg .Bp i malowania się różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Ja dodam od siebie że zdjęcia trochę słabe i faktycznie trochę za dużo kurzu Wygląda o niebo lepiej niż wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Czolg wyszedl calkiem niezle. Pracuje na takim wlasnie modelem - Tygrys o numerze 233, 503 sPzAbt., Budapeszt 1944 http://www.fprado.com/armorsite/TIGER-2%20PICS/King-in-Buda.jpg To Tygrys o numerze 300, nalezacy do 503 sPzAbt z tego samego okresu. Pierwsze zdjecie ktore zamiesciles, to rowniez Tygrys z 503 aPzAbt w trakcie malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Zainwestuj w płyny do kalek, nawet Mr. Mark Setter od Gunze Właśnie chodziłem za tym preparatem, ale w sklepach go nie był a mia się pojawić dopiero pod koniec września. tak jakby czołg stał i nagle zapadał się w błoto, Tak bywało z tygrysami Za dużo kurzu, model pod nim ginie i robi się strasznie płaski. Zetrę trochę EDIT.... I waląc tyle kurzu sugerowałem się wypowiedzią reggy'ego, że zimmerit był zbieraczem syfu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Moim zdaniem ten model jest zdecydowanie lepszy od tego z zimowym kammo na dioramce. Zdjęcia niektóre za ciemne a niektórym brak ostrości. Doświetl je lub nie zasłaniaj aparatem lub podstawką pod aparat. Reggy już napisał, że zbyt dużo kurzu i model ginie w nim. Ogólnie pracuj dalej bo postęp jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Troszkę starłem kurz. Widać?? dodałem kabel do lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi