Ł.Sosnowski Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam. Na początku chciałbym podziękować wszystkim, którzy pomagali i dopingowali mnie przy budowie tej miniatury. Wielkie dla Was Po bardzo długich zmaganiach z modelem T-72, udało mi się go skończyć. Model ten jest dla mnie swoistym kamieniem milowym. Po raz pierwszy używałem farb olejnych dla plastyków, zrobiłem pierwszego w życiu washa, pierwszy raz użyłem także filtrów itd. Ogólnie jestem z modelu średnio zadowolony. Zobaczymy jak Wam się podoba. Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Nie za bardzo znam się na czolgach powojennych, ale ogólnie to mi się bardzo podoba. W ogóle nie widać, że to zvezda :] Pomalowany super. Wygląda jak prawdziwy. Jest super Jak patrzę na taki model to mam ochotę skleić jakiegoś teciaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 W ogóle nie widać, że to zvezda :] Bo to jest Dragon :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Mi się bardzo podoba. Ładnie wykonany. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Ładny model:) chodz ja bym dodał więcej washa - wiecej brudu! haha:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 bardzo fajny,dobry wasz.barkuje tylko jakiegos cieniownia aerkiem i modyfikacji koloru bazowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Wiam. Dziękuję wszystkim za komentarze Co do cieniowania, było na górnych częściach kabłuba, ale znikło pod washem i filtrami... Następnym razem zrobię mocniejsze, mam nadzieję że nowym aerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Bo to jest Dragon :> Nie. To jest Zvezda . Zobacz w podpisie Ł.Sosnowski i na warsztacie :> Ja model bym zostawił tak jak jest bo jest na prawdę dobrze. Jak coś się ciągle poprawia to wiesz jak czasem wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Bo to jest Dragon :> Nie. To jest Zvezda . Zobacz w podpisie Ł.Sosnowski i na warsztacie :> Ja model bym zostawił tak jak jest bo jest na prawdę dobrze. Jak coś się ciągle poprawia to wiesz jak czasem wychodzi Ten model to przepak Dragona (DML), datego Jakub napisał że to Dragon. Nie będę już dokonywał wielkich poprawek, przemaluję tylko kapsle wyrzutników granatów na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Ten model to przepak Dragona (DML), datego Jakub napisał że to Dragon. Ale firma Zvezda. Dobrze się sklejał ten teciak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 NIe, to Dragon, Zvezda dała tylko pudełko :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2009 NIe, to Dragon, Zvezda dała tylko pudełko :> I odlała we własnym zakresie ( lipny plastik i liczne jamki skurczowe ) Poza tym dała ciekawe kalki i własną (nieczytelną) instrukcję. Model sklejał się całkiem znośnie. Najwięcej problemów było z wieżą. Poza tym trochę dziwny plastik, ale to już chyba sprawa gustu. Ja tam lubię tworzywo Dragona Tutaj masz wątek warsztatowy: viewtopic.php?t=14164 Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Poza tym trochę dziwny plastik, ale to już chyba sprawa gustu Każdy tak powie Ciężko się obrabia, jest zielony i w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 A światłą i reflektory podczerwieni etc. kto pomaluje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 A światłą i reflektory podczerwieni etc. kto pomaluje ? Czegoś mi brakowało! W swoim T-72 zrobiłem tak Mam nadzieję, że autor tego wątku się nie obrazi za wstawianie własnych zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Nie znam się na pancerce powojennej, ale patrząc na samo wykonanie to bardzo ładne. Mógłby być bardzie zakurzony, ale to zależy co się komu podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Dokładnie . Zakurz go piaskową pastelą, albo pigmentami i wstaw kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 światłą Można... reflektory podczerwieni Niekoniecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 .reflektory podczerwieni Niekoniecznie... Bo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Tak tylko ten ma osłonę a Zvezdowssko Dragonowski ma goły reflektor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 No tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Fajnie sklejony i równo pomalowany, ale przydałoby się jakieś mocniejsze cieniowanie aerografem - żeby podkreślić krągłość wieży, beczek, płaskie powierzchnie błotników i kadłuba - pustynne kamuflaże są wdzięczne w tej materii. Warto poeksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Dzięki za komentarze. Przemaluję ten reflektor. Przy cieniowaniu popracuję przy następnym modelu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Piękna robota! Osobiście przy malowaniu nic bym nie ruszał, bo wygląda bardzo realistycznie, ani grama przesadzenia. Oczywiście to rzecz gustu Doklej w Photoshopie lecącego TOW'a, albo Hellfire'a i będziesz miał migawkę z wojny w Zatoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi