Gościu Napisano 22 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2009 sprawa deski wyjaśniona, co dalej... Dałem dość ciężkiego washa....ostatni model zrobiłem delikatnym traktując...więc tu sobie pofolgowałem. Dałem chlapów, wkleiłem już działo...pozostało podkleić drucik. Następnym krokiem będą pigmenciki. Jak mnie fantazja niosła, podczas malowania...zapomniałem podmazać podstawy "nośnika" lufy, cos pokombinuje pędzelkiem i zgram z budą(tak przynajmniej zakładam) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Jak mnie fantazja niosła, podczas malowania...zapomniałem podmazać podstawy "nośnika" lufy, cos pokombinuje pędzelkiem i zgram z budą(tak przynajmniej zakładam) Obawiam się, że są też źle wklejone. Patrząc na nie mam wrażenie, że "bolec" który jest jakoby zawiasem ułożony jest w stronę, które pozwalała na składanie się dwóch połówek podstawy równolegle do krawędzi przedniej płyty - to był starszy typ podstawy - nożycowy - taki sam jak w Hummelach. A tutaj ona się kładzie płasko na płytę. Trzeba te mocowania odwrócić o 90 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Radek, dziwnie wygląda....bo nie wkleiłem właśnie trzymadeł tych że części Wszystko jest prawidłowo...poza w/w Dobrze żeś zwrócił uwagę Da się radę to naprawić ;) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Aaaa... a to dlatego to wygląda jakby było odwrócone Zwróciłem uwagę bo u mnie nosorożec leży rozgrzebany już od roku, a w modelu Revella jest właśnie w tym miejscu babol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Radek, ja sie w głowie/oczach nie ma...trzeba w kleju mieć;) W modelu. Wkleiłem drucik , poskładałem (^&$%^#^%$*& !!!) friule Potraktowałem je metalizerami i płukankami z pigmentów, papierem ściernym i ołówkiem.Podmalowałem "zaglądajki" zaburtowe. Teraz pozostanie dodać coś cieknącego świeżo z podwozia...może jakies plamki z oleju, wrzucić zapasy na przód(uprzednio je maziając)...i pomyśleć nad jakimś krzakostanem na boczki i może coś na lufkę.Nie określę dokładnie, gdyż mnie się potrafi setki razy pozmieniać "widzimisię on " I syfing z bliska: Myślą przewodnią było - wymóg - belka wyciągajka...skoro ja dałem, musiałem pokazać że mu letko nie było. Spotkanie z błotnym terenem/podmokłym - stąd chlapy brei. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Te chlapy błota to jak zrobione? Strząsanie z pędzla rozrobionego pigmentu z fixerem/thinerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Nie no rewelacja ,zdjęcia trochę psują efekt ale Właśnie jak działałeś pigmentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursz2 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 CUDO!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Nie, no działko pierwsza klasa , jakby żywcem z frontu wyjęte. Najbardziej podoba mi się wash w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Czekamy na drucik i gałązki :> jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Dzięki. z pędzla rozrobionego pigmentu z fixerem/thinerem Si zdjęcia trochę psują efekt hm? i gałązki kombinuje się. W modelu dodałem druty pod gałęzie, kilka wycieków z zawieszenia, i faszyne na przód p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Dodałem nieco gałązek(będa jeszcze mocniej kolorowane)....ale niewiele by nie zakryć pół pojazdu...chociaż może powinienem :/ Niebawem wrzucę do galerii: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Nie no super Jak zrobiłeś te liście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Ojej a co on taki mało sponiewierany? Fajny jest, jeno skala jakaś tak dużawa. Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Ojej a co on taki mało sponiewierany? Bo nie dużo... Rafale dodaj trochę więcej gałązek i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Ojej a co on taki mało sponiewierany? Bo nie dużo... Ej no bez jaj, przecież to żart był, rzuć okiem na poprzednie prace Rafcia, jak dla mnie różnica w użyciu młotka jest widoczna I wyszło to tej zmechanizowanej pukawce na plus. OK koniec OT ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Jest mało omłotkowany bo powiedziałem Rafałowi żeby trochę mniej młotkował w tym modelu a Ty wyjeżdżasz z tekstem dlaczego tak mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 a Ty wyjeżdżasz z tekstem dlaczego tak mało... Aj, Rafał jeno ironizował... A mi ten model przypomina tak dziwnie wcześniejsze produkcje Rafała (tego drugiego ) Oczywiście jest superaśny, i to mu niczego nie umniejsza, żweby nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Rafał, załogi nosorożców jak jeździły po błotach i innym ustrojstwie to często gęsto wieszały na wloty powietrza różne szmaty. Może powieś mu coś z jednej strony i jeszcze tak ładnie wymodeluj żeby wisiała tak niedbale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Śliczny cudak. Czekam na dalszy rozwój Twojego "widzi mi się" i widoczek z jakąś podstawką. Życzę utrzymania dalej takiego poziomu "zabawki". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Rafale dodaj trochę więcej gałązek i będzie git. Po co? Żeby czołgu nie było widać. Bez przesady. Dobrze jest i moim zdaniem nie za wiele trzeba zmieniać. Model super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Rafale dodaj trochę więcej gałązek i będzie git. Po co? Żeby czołgu nie było widać. Bez przesady. Dobrze jest i moim zdaniem nie za wiele trzeba zmieniać. Model super. No to chyba nie jest czołg również myślę, że jeszcze można by było upchać kilka gałązek i będzie elegancko, tak ze dwie, trzy, bo te druciki takie smutne miejscami wiszą... A może na armatce kilka pozawieszać?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 szlachcik dobrze prawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Heh, jak gwarno... Ludziska, właściciel przyszły chce go takiego, a nie innego...więc nadgorliwy nie będę. Pojazd ma to, co miał mieć i kwita Aproppos "kwitów" Nie ma na niego, nie było i nie będzie...jedyne co będzie...to galeria, do której zapraszam: viewtopic.php?p=259504#259504 p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 No to chyba nie jest czołg Czołg czołg zwany profesjonaliej działem samobieżnym tylko tyle, że nie ma obrotowej wieży. A nazwa "czołg" nie pochodzi od wieży tylko od trakcji a nazwa "samobieżne" nie od obrotu wieży tylko od tego, że to działo ma trakcję i jeździ. więc nadgorliwy nie będę. No i dobrze. Nadgorliwość często nie najlepiej się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi