marek d Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Jak najlepiej dobrać tło i światło żeby wszystko było ok? Bo ja noga jestem z ustawień aparatu pzdr. ...tak jak ja. Tło może być, zrób fotkę w dzień na balkonie albo na oknie gdzie jest dużo światła. Ja tak robię i chyba coś widać. Jaki tam lincz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Września 2010 Autor Share Napisano 10 Września 2010 No dobra, trzeba będzie pokombinować... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Jak najlepiej dobrać tło i światło żeby wszystko było ok? Bo ja noga jestem z ustawień aparatu Jeśli mogę coś doradzić to zmień tło, na szare lub niebieskie. Będziesz miał mniejsze kontrasty pomiędzy modelem a tłem. Aparat lepiej dobierze sobie ustawienia, bo zakładam, że robisz na pełnym automacie. Po drugie dobrze oświetl model. Dwie lampki biurkowe z mocnymi żarówkami energooszczędnymi powinny wystarczyć. Właściwie najważniejsze jest oświetlenie. Staraj się nie używać lampy błyskowej (mam wrażenie, że z nią są robione ostatnie dwa zdjęcia) bo bardzo "spłaszcza" model. Najlepiej ją wyłącz. Być może wtedy trzeba będzie użyć dłuższego czasu naświetlenia, dlatego potrzebny będzie statyw albo kilka książek do ustawienia aparatu. Tak jak napisał marek d możesz też robić zdjęcia przy świetle dziennym np. na balkonie ale teraz coraz rzadziej będzie odpowiednia pogoda. Tyle moich uwag praktyka, bo teoretykiem jestem żadnym . A tego o czym piszę nauczyłem się przy fotografowaniu swoich modeli. Poza tym z fotografowaniem jak z modelowaniem ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć . Każde następne zdjęcie będzie lepsze. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Września 2010 Autor Share Napisano 11 Września 2010 Dzięki wielkie Piotrze Tło niebieskie mam, nie wiem czemu wziąłem czarne... Obiecuję poprawę! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Czarne też nie jest złe. Podstawa to dobrze oświetlić model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Września 2010 Autor Share Napisano 30 Września 2010 No i przekonałem się, jak słabym człowiekiem jestem... Ostatnia fotka najlepiej oddaje kolor. Byle tylko tego nie spi..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 No i przekonałem się, jak słabym człowiekiem jestem... Ta słabość akurat wychodzi na dobre zarówno Tobie jak i "Wimpy'emu". Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Ekhem, z przyjemnością ogłaszam iż SKOŃCZYŁEM Ale galeria będzie pewnie jakoś w tygodniu bo w tym momencie model jest na Ursynowie ;) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 momencie model jest na Ursynowie ;) pzdr. ...widziałem na fotce z wystawy( na innym forum), jeżeli dobrze rozpoznałem to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Października 2010 Share Napisano 2 Października 2010 Nawet nie wiesz jak ucieszyłeś mnie tym ostatnim postem kolego Jachud3. Widać chodziło tylko o zmęczenie modelem, a nie o modelarstwem jako całością. Nie mogę się doczekać galerii Twojego Wellingtona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Października 2010 Autor Share Napisano 2 Października 2010 Galeria będzie obfita, zapewniam... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Października 2010 Autor Share Napisano 10 Października 2010 No i stało się, zapraszam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi