Krzychu126 Napisano 2 Września 2009 Autor Share Napisano 2 Września 2009 Witam! Kolejna aktualizacja. Powoli uzupełniam ramę o kolejne podzespoły: Przykleiłem tylne światła, muszę teraz je pomalować: Bak paliwa: Felgi: Silnik jeszcze niekompletny: Kabelek od CB: Wnętrze i fotele: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Ten pasek na felgach wygląda na krzywy i rama jakaś ciemnia ma tak być czy to wina oświetlenia, krzywe też są paski na fotelach. Ale zbiornik paliwa jest ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Września 2009 Autor Share Napisano 2 Września 2009 W rzeczywistości kolor ramy jest jaśniejszy, paski na fotelach i na felgach malowałem ręcznie i w rzeczywistości nie widzć tak bardzo że są krzywe, do tego jestem w trakcie poprawiania felg między innymi te otworki w tylnych piastach no i piasty przednie i tylne będą czerwone i na przednich kołach dam pierścienie ochronne na śruby. Jeśli chodzi o zbiornik to sam byłem pod wrażeniem jak zdarłem taśmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 No podoba mi się A czemu nie położyłeś taśmy na tapicerkę wyszło by równie pięknie jak na zbiorniku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Rama wygląda ciekawie ,ale nie widzą mi się czerwone nadkola -Sprawa gustu . Na zbiorniku paliwa widać delikatnie ślady łączenia ,dawałeś szpachlę ? Podsumowując radzisz sobie nieźle z eFką Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Prace trwają! Poprawiłem felgi: Silnik kompletny i zamontowany w ramie: Pomalowane światła i chlapacze: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Jakoś nie widzą mi się te koła W silniku razi trochę spasowanie chłodnicy,mogłeś bardziej ją przeszlifować ,tak samo turbo .Chlapacze nie za duże ? Klosze tylnych lamp też wyglądają jakoś tak... nie bardzo. Jak by nie te drobne błędy, byłoby nieźle Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Muszę powiedzieć to samo co Bodzio nie widzą mi się te felgi i błędy wymienił bym te same co on, a dodatkowo popracował bym nad silnikiem, jest parę miejsc które przydało by się wyszlifować i te srebne elementy tak ni jak wyglądają. Wydaje mi się, że za bardzo się spieszysz, wolniej a dokładniej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 13 Września 2009 Autor Share Napisano 13 Września 2009 Witam! Skróciłem chlapacze (jeszcze je poprawię) i tył wygląda tak: Atrapa chłodnicy (na środku będzie kalka): Ogólny podgląd na kabinkę (jeszcze trwają poprawki więc się nie czepiajcie ): I tu mam pytanko! Czy mogę nakleić na kabinę kalki ze Scani 141 BRAME? Szukałem w necie jakichś zdjęć wozów tej firmy i znalazłem stare Renault z identycznymi pasami jak Scania Hellera i Scanię R z zupełnie innym malowaniem i pomyślałem że model lepiej by wyglądał z napisami. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Wnętrze już kompletne i w jednym kawałku Kabinka "prawie" gotowa, jeszcze drobne poprawki, kalki i bezbarwny Pierwsze oficjalne zdjęcia przedniego zderzaka (góra będzie czerwona) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 20 Września 2009 (edytowane) Krzychu jak maskujesz powierzchnie i przejedziesz palcem po taśmie, to oprócz tego krawędzie taśmy dociskaj paznokciem. Zapobiegnie to wpłynięcia farby pod taśmę, tak jak w twoim przypadku się stało na zderzaku na kolorze czerwonym. Chyba że to wina perspektywy? Edytowane 20 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Chyba że to wina perspektywy? Raczej nie a do tego farba ci się ścięła - przeszlifuj zderzak papierem wodnym, a być może uda ci się przy okazji usunać czerwone zacieki na białych pasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Dzięki, tak też zrobię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Jeżeli jest jeszcze taka możliwość ,to antenki przydało by się zmienić,dlatego że są za grube A na pochwałę zasługuje kolorystyka kabiny,bardzo mi się podoba Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 Kolejna aktualizacja! Powoli ale do przodu, kabina wygląda tak, jeszcze ewentualne poprawki i trąby na srebrno: Kalki pochodzą ze Scani 141! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Kabinka z daleka prezentuje się w miarę dobrze ,ale po dogłębniejszym przyjrzeniu się widać pewne-małe niedociągnięcia Ale i tak podoba mi się Twoja robota P.S. Czekam na jakąś przymiareczkę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Cześć! Przedni zderzak otrzymał klosze i kierunkowskazy, teraz tylko tablica rejestracyjna i na ramę: Oj, ten odprysk przylampie poprawię Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Października 2009 Super Moderator Share Napisano 22 Października 2009 Witam. No i pięknie. Linie równe, kilka malnięć i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 No i elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 No ładnie ładnie. czekam na efekt końcowy już tylko bo niestety przegapiłem początek filmu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Dzięki za miłe wypowiedzi chłopaki! Jak myślicie, tablicę rejestracyjną nakleić bezpośrednio na zderzak czy może na ten "prostokącik od tablic"? I jeszcze jedno, po wypolerowaniu czym umyć model lub czym usunąć ślady pasty? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Jak myślicie, tablicę rejestracyjną nakleić bezpośrednio na zderzak czy może na ten "prostokącik od tablic"? No raczej przydała by się jakaś ramka pod blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Ok, tak zrobię! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Października 2009 Autor Share Napisano 23 Października 2009 Dobra szanowny kolego, chciałeś przymiarkę to masz, jeszcze bez zderzaka: Zdjęcie zrobione wczoraj wieczorem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Witaj Wygląda bardzo fajnie Jedynie nie pasują te zbyt grube antenki, może postaraj się zrobić je np. z włosia ze szczotki, czy coś w tym stylu (żeby były cieńsze). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi