arthur_szu Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Niemały zastój miałem w modelarskim hobby - urlop, praca i pogodzenie tego wszystkiego z innymi hobby i moją Panną ;) - dlatego od razu po powrocie ze zlotu z Bornego Sulinowa wygrzebałem spadochroniarza kupionego swego czasu na aukcji i zacząłem... Na zlocie byliśmy jako GRH "Jack of Diamonds" czyli 1 Batalion 505 Pułku Piechoty Spadochronowej 82DPD z obozem spod Sainte Mere-Eglise - nawet Francuzeczki się znalazły: Tyle o motywach mojego amoku pozlotowego... Teraz dłubanina Skoro rekonstrukcja 1 Bn 505 PIR to i oczywiście spadak musi być z 82DPD :-) Było za późno na fotki i za szybko szło, więc fotki z etapu pomalowanego spadaka, prawie na ukończeniu: _____________ Ponieważ samiuśki głupio by wyglądał, więc zabrałem się za podstawkę pod niego :-) Baza - podkładka z HIPSu przyklejona do drewnianej podstawy, na to plastelina i na nasypie podbudowę stanowi korek od wina. Do tego pył dla szynszyli jako drobniutki piasek i starty korek różnej gramatury jako większe kamyki. Roślinki - krzaki to patent z watą stalową i gąbczastą posypką Heki, do tego trawka elektrostatyczna i zebrane kiedyś w polu trawki - wysuszone i teraz psiknięte Sidoluxem: Baza - czarny Vallejo Air, potem już zabawa z kolorami Przymiarki spadochroniarza do winietki To tyle na dzień dzisiejszy Wszelkie opinie mile widziane 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Bardzo ładnie wycieniowana figurka. Tylko jedna uwaga - czy spadochroniarze z 82 DPD nie powinni mieć na prawym ramieniu naszytej flagi inwazyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 Bardzo ładnie wycieniowana figurka. Dzięki Tylko jedna uwaga - czy spadochroniarze z 82 DPD nie powinni mieć na prawym ramieniu naszytej flagi inwazyjnej? Hmm.. Po części masz rację... Ale z tego co wyczytałem swego czasu nie wszyscy ją mieli. Także jest to kwestia dyskusyjna aczkolwiek figurki jeszcze nie skończyłem - myślę, że flaga najprawdopodobniej się pojawi Dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Super figurka. Strasznie mi się spodobała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Figurka jak i podstawek cacy.. Ciekawość mnie zżera- figurka olejem czy akrylem malowana? Cieniowanie perfecto. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Egon spoczko Ci wyszedł, fajne soczyste kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Sie kolega lansuje, a my przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 Ciekawość mnie zżera- figurka olejem czy akrylem malowana? Tylko Vallejo + retarder (tej samej firmy ale nie jestem zadowolony) Cieniowanie perfecto. Na pewno lepsze niż wcześniej było... Czy "perfecto" to daleko jeszcze ;) ___________________________________ Mały apdejcik po weekendzie galeria.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Wow! Jestem pod wielkim wrażeniem! Od wczoraj bawię się z US Paratroopers w 1/72 ITALERI (przepak ESCI). Ale do Twojego poziomu na pewno nie dociągnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Witam. Gratuluję figurki dla mnie świetne malowanie to samo tyczy się wykonania scenki. Przy broni brakuję mi tylko paska, oraz części metalowe karabinu są dla mnie za czarne może odrobinę użyj gunmetalu albo srebrnego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 Gratuluję figurki dla mnie świetne malowanie to samo tyczy się wykonania scenki. A dziękuję :-) Przy broni brakuję mi tylko paska, oraz części metalowe karabinu są dla mnie za czarne może odrobinę użyj gunmetalu albo srebrnego. Pasek będzie po weekendzie. Co do broni to metalowe części pomalowane są gunmetalem Model Mastera (chyba najładniejszy z jakim miałem do czynienia) ale oczywiście jakieś przetarcia się pojawią. Broń wydaje się czarna, bo późno robiłem fotki.. Może dlatego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Zapraszam do galerii Galeria_spadochroniarz_505PIR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Witam. Figurka jest profesjonalnie zrobiona. Mam pytanko czy możesz mi podać numer farby (najlepiej humbrola) którą malowałeś jego ubranie. Chodzi mi o sam kombinezon. Bo sam chciałęm zrobić spadochroniarzy ale w 1/72. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 Witam. Figurka jest profesjonalnie zrobiona. Dzięki Arku Mam pytanko czy możesz mi podać numer farby (najlepiej humbrola) którą malowałeś jego ubranie. Chodzi mi o sam kombinezon. Bo sam chciałęm zrobić spadochroniarzy ale w 1/72. Hmm... Więc z tymi numerkami będzie ciężko, bo nie wierzę w "jedyne słuszne kolory" Kolory dobierałem na podstawie zdjęć, swojego oporządzenia i munduru oraz własnego wyczucia Ta fotka znaleziona w internecie pokazuje prawdę o "jedynych słusznych" barwach mundurów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Witam. Dziekuje bardzo za pomoc, bo nie wiedziałem jak pomalować, ale skoro jest tyle różnych wersji, to dam sobie rade Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi