artoor_k Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Chciałbym nieśmiało zasugerować modulację Raz że preshading nie zawsze ma dobry efekt (np mój VF-0S) a dwa że z miłą chęcią zobaczyłbym jak to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Chciałbym nieśmiało zasugerować modulację Raz że preshading nie zawsze ma dobry efekt (np mój VF-0S) a dwa że z miłą chęcią zobaczyłbym jak to wychodzi Ja tez jestem ciekaw jak to wyjdzie. Nigdy wczesniej nie probowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Bez malowania też pięknie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Moim zdaniem modulacja znacznie lepiej wyciągnie wszystkie detale. Preshading tylko wszystko wrzuci w ciemne tony, a jasne plamy zostaną tam, gdzie nie ma nic ciekawego, czyli na płaskich powierzchniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Moim zdaniem modulacja znacznie lepiej wyciągnie wszystkie detale. Preshading tylko wszystko wrzuci w ciemne tony, a jasne plamy zostaną tam, gdzie nie ma nic ciekawego, czyli na płaskich powierzchniach. Tak tez myslalem, poza tym jako ze pojazd bedzie w malowaniu pustynnym wydaje mi sie ze lepiej bedzie oddany fakt plowienia farby od goracego pustynnego slonca. Jeszcze nigdy tak nie malowalem, znam teorie i schematy pogladowe tez posiadam, jednak teoria i praktyka to dwie rozne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Znalazlem chwile zeby psiknac podkladem i jestem bardzo zadowolony. Na pierwszy rzut oka nic nie musze poprawiac, ale to sie okaze rano w porzadnym swietle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Pierwsze chwile spedzone przy malowaniu, jak na razie to tylko wstep. Nie malowalem niczego of 3 miechow i troszke mi sie zapomnialo co i jak, w zwiazku z czym mialem klopoty ze splywajaca farba, ale jakos sie udalo wybrnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 świetnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 extra,ma duzo duzo detali co fajne powyciaga wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 extra,ma duzo duzo detali co fajne powyciaga wash I wszystkie wlosy z glowy, przy ich malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 I wszystkie wlosy z glowy, przy ich malowaniu Teraz peruki są tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Model pięknie się prezentuje Jak już coś to lepiej w operację nasadzenie nowych włosów zainwestować niż w te okropne peruki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Ha, ale peruki moge zmieniac co chwile, a po operacji wlosow to sie wyglada jakby sie mialo grzadke na glowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Ciag dalszy trwa. Model dostal sido i wash, tym razem dosc lekki, nie chce robic za bardzo umeczonej wersji. Dorobic musze jeszcze numery z boku, przejrzalem zapasy kalek i nic, probowalem zrobic samemu ale splywaja z papieru wiec chyba sie pokusze o takie litery co sie naklada na sucho. Niestety zaliczyl takze maly upadek i niestety kosz oslony lampy (ten najbardziej kruchliwy i trudny element do zlozenia w tym modelu) sie polamal, bede musial wiec dorobic jakies uszkodzenia itp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Wspaniała robota, szczególnie iż sporo pracy w jego budowę włożyłeś! Czekam na dalszy to prac z niecierpliwością. Mam jedno pytanie techniczne jak mogę. Mianowicie bardzo podobają mi się te zarysowania i przebicia na pługu. I to z chęcią bym się dowiedział jaką techniją robiłeś te rysy i zadrapania? Jest to faktyczne "podrapana" farba i widać przez nią warstwę "pod", czy czymś je malowałeś? Najlepiej widać właśnie o co mi chodzi, na tym ostatnim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 Wspaniała robota, szczególnie iż sporo pracy w jego budowę włożyłeś! Czekam na dalszy to prac z niecierpliwością. Mam jedno pytanie techniczne jak mogę. Mianowicie bardzo podobają mi się te zarysowania i przebicia na pługu. I to z chęcią bym się dowiedział jaką techniją robiłeś te rysy i zadrapania? Jest to faktyczne "podrapana" farba i widać przez nią warstwę "pod", czy czymś je malowałeś? Najlepiej widać właśnie o co mi chodzi, na tym ostatnim zdjęciu. Ta sa faktycznie zadrapania zrobione papierem sciernym i pilnikiem. Poniewaz podklad byl czarny, od razu ladnie widac co i gdzie. Na to przyjdzie metalizer i delikatny wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Witam wieczorowa pora, zbytniego postepu pewnie i tak widac nie bedzie, szczegolnie ze mam klopoty z uzyskaniem calkowitego matu. Polozylem 3 warstwy Vallejo i nadal sie swieci. Popracowalem troche nad zuzyciem pojazdu i poprobowalem takze biedronke (poraz pierwszy i tak troche niesmialo). Wsteony uklad bambetli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi