PrzemoL Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 Może się przyda http://www.toadmanstankpictures.com/btr152.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 Ej no. nie możesz wprost odpowiedzieć, czy lepsze od pędzli płaskich są okrągłe Question Mr. Green To są inne niż płaskie ? Stroju - czekamy na dalsze postępy, bo widać obiecujący materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 zabezpieczyłem się z polistyrenem na najbliższy rok, a może nawet dłużej: No nie wiem, zależy ile jeszcze tych Skifiarzy masz w planach Podziwiam twoją wytrwałość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 15 Września 2009 Share Napisano 15 Września 2009 No nie wiem, zależy ile jeszcze tych Skifiarzy masz w planach Podziwiam twoją wytrwałość... Nie strasz. Wojtek będzie jeszcze sklejał przecież T-64 ze SKIFA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Września 2009 Autor Share Napisano 15 Września 2009 Wojtek będzie jeszcze sklejał przecież T-64 ze SKIFA. Nic o tym nie wiem ..... Następny będzie Stryker MGS... na razie starczy skifów.. Dziś sobie dalej kontynuowałem prace: silnik i chłodnica oczywiście jeszcze nie przyklejona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Września 2009 Autor Share Napisano 17 Września 2009 Dziś skromniutko: Wyciągarka od podstaw i popracowałem trochę nad tylną ścianką: c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Stroju-co sie tyczy malowania to na niebiesko malowany byl w muzeum,iraczej przerobka arabska przekazana lub sprzedana do libanu.Na koncu trofieje zydowskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Ha a jednak były niebieskie, dzięki pomocy Barthassa, który podesłał odpowiednią stronę z malowaniami pojazdów libańskich: KLIK Z tego co napisali malowali swoje pojazdy na niebiesko, gdyż ich teren jest pełen wzgórz, i gdy niebieski pojazd stoi na jego szczycie maskuje się na tle nieba... W ogóle mieli bardzo ciekawe wzory kamuflażu. Co do mojego modelu to na razie jest przerwa na dokończenie artykułów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Stroju .ZE stronki nie wynika ze ten typ byl malowany na niebiesko. Raczej pojazdy pogotowia technicznego po szczytach nie jezdzily. predzej chowaly sie po dolinkach i krzakach , bo tam przede wszystkim zakladano bazy remontowe .Tak ze bym optowal za piaskowym malowaniem ,wydaje mi sie wlasciwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Hmmm oglądają dalej ta stronkę natkąłem się na dwa niebieskie pojazdy, które popierają moje zdanie: Niebieski halftrack z kompresorem, jest to raczej wóz zabezpieczania technicznego: KLIK pod koniec strony. I jasno niebieska ciężarówka holownicza: KLIK pod koniec strony. Jakoś większych zdjęć na razie nie, mam nadzieję że rzucą trochę światła na mój pomysł... Poza tym jak zrobię niebieską to łatwiej będzie się odróżniała od twojej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 wez sie nie sluchaj tylko rob niebieski, piaskowych jest juz za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 To tez jest argument.Ale Twoja ,to juz widac bedzie lepsza od mojej.Juz to widac ze modelik wyjdzie cymesik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Juz to widac ze modelik wyjdzie cymesik. To będziesz miał okazję zobaczyć na konkursie w Listopadzie (tak, bo zapomniałem kiedy dokładnie?). Mam plan ukończyć go przed tym konkursem... i będę miał 3 nowości: Szyłkę, Merkavę i to... Szyłka na wykończeniu, po niej zabiorę się znowu za BTRa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 ALe piękny ten model, oglądam każde zdjęcie z relacji, normalnie zszokowany jestem! Bardzo mi się podobają twoje wynalazki! Oby tak dalej! A co do koloru niebieskiego. Zauważyłem, że niektóre czołgi 2WŚ strony alianckiej miały malowanie piaskowo - błękitne. To też raczej nie przypadkowe.... http://www.anticsonline.co.uk/l.aspx?k=23604 tutaj przykładzik, czyżby było to związane ze w nocy na piasowych równinach lepiej się maskuję ten niebieski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 3 Października 2009 Autor Share Napisano 3 Października 2009 Zauważyłem, że niektóre czołgi 2WŚ strony alianckiej miały malowanie piaskowo - błękitne. To też raczej nie przypadkowe....tutaj przykładzik, czyżby było to związane ze w nocy na piasowych równinach lepiej się maskuję ten niebieski? Chodzi żeby nie wyróżniały się na tle nieba... jak ukażą się na horyzoncie, podobno bardzo skuteczne... tutaj przykładzik Nie za daleko szukałeś? : KLIK Szyłka gotowa, na zachętę jedna fotka, warsztat i reszta fotek w Super Modelu, jednym z następnych numerów (tak to jest jawne zagranie marketingowe i reklama ) : Niestety od BTRa odrywa mnie ten cudak, nie mogłem się powstrzymać przed zaczęciem, ale warsztat założę jak będę malował, bo od opisu sklejania nikt nie zmądrzeje, żadnej walorki, wszystko pasuje jak ulał, chyba raz coś tam piłowałem: Postaram się przymusić do prac nad BTRem, mam już fotki silnika, to może coś ruszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 A ten drugi wynalazek to co to? Stryker? A z jakiego zestawu bo mnie interesowało coś takiego bo kiedyś fotke na necie znalazłem czegoś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 A ten drugi wynalazek to co to? Stryker?A z jakiego zestawu bo mnie interesowało coś takiego bo kiedyś fotke na necie znalazłem czegoś podobnego Model od AFV Club: http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/afvclub/afv35128.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Zamir Dzięki! szukać będe w przyszłości modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Stroju .Poszperalem w swoich materialach i rzeczywiscie rozne odcienie niebieskiego byly dosc popularnym kolorem maskujacym. Swoja droga zwroc uwage na odbicia farby na pojezdzie,wyjdzie Ci ze jednak orginal byl malowany na piaskowo, a niebieski to sprawka muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Szyłka gotowa, na zachętę jedna fotka, warsztat i reszta fotek w Super Modelu, jednym z następnych numerów (tak to jest jawne zagranie marketingowe i reklama ) : Będę nieskromny i powiem, że moja Szyłka pomimo iż jest cała zielona to nie gorzej się prezentuje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi