Grzes Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 Gerd choć pudełko afgańskie, to wewnątrz jest pełny zestaw do zwykłego UAZa z budą, i takiego chciałbym popełnić (a do niego wózek do transportu rakiet do naszych samolotków ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 No to pilnik w dłoń i do boju! Będziem kibicować całą - za przeproszeniem-kupą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 13 Października 2009 Autor Share Napisano 13 Października 2009 Wszyscy dużo piszą, a jak narazie tylko ja mam odciski od pilnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 15 Października 2009 Autor Share Napisano 15 Października 2009 Witam, Kolejne przeróbki, doróbki silnika (nuda ) Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 nuda Dla Ciebie może tak. Dla oglądających na pewno nie. Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Nie wiem tylko czy niebieskiego nie podpiąłes do złego zacisku . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .SUPER. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Witam, Silnik c.d., mimo braku czasu staram się jakoś brnąć do przodu, efekty widać na zdjęciach. Zmniejszyłem nieco rozdzielczość, Photobucket nie chciał przyjąć w poprzedniej. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Jeszcze takie porównanie Uaz kontra Humvee, a może pomyliłem skalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 W 72 UAZa to na pakę obok tego stada pudeł co wozili byś zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Witam, Tym razem dorobiłem tylną obudowę lamp (brak zdjęć zmusiło mnie do drobnaj improwizacji, ale fotki rozebranego na części Uaz-a wskazują na mocowanie na 4 śruby, więc poszdłem w tym kierunku i zrobiłem "coś" widoczne na zdjęciach. Zbiornik na jakiś płyn? (spryskiwaczy), okablowanie i przymiarka z akumulatorem. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Coraz bardziej obawiam się że go zrobisz z otwartą maską "fajnie nabiera charaktera" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Witam, Tym razem zająłem się akumulatorem i składanymi siedzeniami na pace Uaz-a. Akumulator nie ma podpiętych jeszcze kabli, ale to już formalność. Co do siedzeń jak już pisałem wymagały gruntownej przeróbki co widać poniżej. Bardzo pomocne schematy udostępnione przez BaldPuma Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Dla mnie rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Witam, Znużony widokiem gołego kadłuba, postanowiłem postawić go na kołach. Niestety nie mam zwyczaju trzymać się sztywno instrukcji (w tym przypadku jest ona i tak bezużyteczna) dlatego skaczę "z kwiatka na kwiatek", nierzadko blokując sobie elemanty modelu, utrudniając ich wykonanie. W tym przypadku muszę wykonać jeszcze podwozie Uaz-a, które powinno być zrobione jako pierwsze.. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AT_Cobra_Lublin Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 W takim razie czekamy na nie z niecierpliwością. A tak btw. jakiego w końcu będzie kolorku: zielonego czy niebieskiego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Bardzo fajne opony. Można poznać sposób ich barwienia, brudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 bodek66 podaj mi na priva adres email to podeśle Ci oryginalne instrukcje w pdf do UAZ-469 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 AT_Cobra_Lublin Jak narazie pozostaję przy opcji zielonej, ale ... Zderzak Tylko i wyłącznie pigmenty, w tym przypadku ziemia i rdza. Maćko Dzięki za instrukcję i to 1:1, teraz może zbuduję coś większego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Ciesze się, że Ci się podoba a jak 1:1 to mam jeszcze pełny schemat instalacji elektrycznej. Pozdrawiam i z ciekawością śledzę Twoją relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Witam, Postawiłem Uaz-a na koła. Całe szczęście, że za podwozie nie wziąłem się na początku - model leżałby już w koszu. Nie ma możliwości wyciągnięcia cokolwiek z tego co daje "MW", a męczyć się z czymś co i tak nie jest widoczne to dobra zabawa dla masochistów . Przestrzegam chętnych sklejenia Uaz-a, odpuście sobie podwozie. Wystarczy dużo kleju, bez szlifowania i będzie Ok. I tak w tych czasach podstawą była konserwacja podwozia (zazwyczaj jakąś mazią smoło podobną) tak też mam zamiar zrobić - na czarn0 i grubo. Aha, wymieniłem jeszcze haki na zderzaku. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Tylko i wyłącznie pigmenty, w tym przypadku ziemia i rdza. A jak trzymaja się gumy? Bo wszelakie farby to niezbyt "lubią" gumę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Ale Waćpan plujesz na ten model - aż mu się koła skręciły ze złości. Ale ramy nie widać a wynik ogólny już jest super - zwłaszcza że stosunkowo mało jest modeli ze skęconymi kołami a nawet bez dioramki czyni to model dynamicznym a nie jest to po prostu wypasiona zabawka (cytat z żony) Mea culpa - sam jeszcze tak nie zrobiłem żadnego Humka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Ładnie idzie do przodu widać. Fajnie odwzorowanie detali i zazdroszczę takiej dokumentacji. Bo przecież nie da rady zrobić takiego cuda bez dokumentacji a nie zawsze jest tak łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 A jak trzymaja się gumy? Bo wszelakie farby to niezbyt "lubią" gumę Guma wbrew pozorom jest bardzo porowata, tak więc pigmenty trzymają się idealnie, nie stosuję na to lakieru. Mea culpa - sam jeszcze tak nie zrobiłem żadnego Humka Humka nie, ale czas zrobić "karalucha" Uaz-a przecież nie da rady zrobić takiego cuda bez dokumentacji a nie zawsze jest tak łatwo. Gdy zaczynałem Uaz-a dysponowałem kilkoma fotkami, koledzy na forum zawsze służą pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Niestety z doświadczenia wiem że niekiedy naprawdę jest brak dokumentacji, co bardziej wkurzające to fakt że zajmuje się skalą 1:24 modelami które są 1:1 i nawet z tym są problemy, być może to też jest powód bo nikt nie ma pretekstu by zrobić takową :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi