bodek66 Napisano 24 Października 2009 Autor Share Napisano 24 Października 2009 (edytowane) Witam, Odebrałem z wydziału komunikacji tablice rejestracyjne do mojego Uaz-a , wprawdzie dali jakieś stare, ale o to chodzi gdyż mój będzie umiejscowiony (na dioramce) z datą 31 sierpień 1982 rok Kraków-Nowa Huta (rocznica wydarzeń sierpniowych). Zresztą pochodzącą od istniejącego pojazdu z tych lat. Oprócz tego "kupiłem" modną w tych czasach "szczekaczkę" - megafon. Pozdrawiam C.D.N. Edytowane 24 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 ładny ten modelik, fajna szczekaczka i zarąbisty silnik, wszystko jest ekstra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 Witam, Niestety, również wypraski z szybami i światłami nie nadają się do użucia. Wszystko należy robić we własnym zakresie. Wykorzystałem jedynie przezroczyste elementy, które spiłowałem i dodałem blaszki. "Oczy" Uaz-a po modyfikacji widoczne na zdjęciach. Tylne światła również będą wymagały podobnych zabiegów. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Gratuluje samozaparcia, no ale w tym wypadku chyba nie da się inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Fajne "ślepka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AT_Cobra_Lublin Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Model wspaniały, jestem na wątku codziennie i nie chce nikogo pośpieszać ale "dawno" nie było aktualizacji więc (mam nadzieje, że Bald Puma też mnie popiera:] ) prosimy o uaktualnienie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Witam Zwróć uwagę ,że końcówki zderzaka w uazie ze zdjęciu/ktory ma takie same tablice rej. jak Twój/mają dwa białe wąskie paski a nie w całości pomalowane na biało.Model wychodzi super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 Witam Zwróć uwagę ,że końcówki zderzaka w uazie ze zdjęciu/ktory ma takie same tablice rej. jak Twój/mają dwa białe wąskie paski a nie w całości pomalowane na biało.Model wychodzi super Tak wiem o tym. Jednak na innym forum dowiedziałem się cytuję: "Zdjęcie z "epoki" zostało zrobione na Starym Rynku w Poznaniu 2 kwietnia 1989r. (pacyfikacja demonstacji przeciwko Klempiczowi). Literki w prawym górnym rogu oznaczją Agencję Fotograficzną Solidarności Walczącej (czyli niejakiego "Dziada")." Ja robię pojazd z 1982 roku, dlatego jest tu napewno rozbieżność dat i malowania. Jednak do końca nie wiemy, czy w 1982 roku nie pojawił się w takim malowaniu jakie robię w Nowej Hucie. Wiadomo, że na planowane zamieszki (np. rocznica sierpnia) następowały roszady w jednostkach ZOMO i w Krakowie pojawiali się Zomo-wcy np. z Pomorza. Faktem jest, że mój Uaz nie będzie wierną kopią pojazdu z tamtych lat, chociaż nigdy nie wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 nie chce nikogo pośpieszać ale "dawno" nie było aktualizacji Robi się ... Wprawdzie niewiele zdziałałem (brak czasu), ale Uaz został zaopatrzony we wszystkie światła, no prawie wszystkie. Pozostało jeszcze na tylnej klapie - wsteczne i podświetlenie rejestracji. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Bodek66 i w Krakowie pojawiali się Zomo-wcy np. z Pomorza Ci trafili jako "desant" lotniczy - ale np Katowice były o krok - i A4 jeszcze nie remontowano w tych czasach o ile było A4 A model fajny - jeszcze jakbyś mógł go 2 razy zmniejszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 28 Października 2009 Autor Share Napisano 28 Października 2009 o ile było A4 Zawsze mogli przez Olkusz jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Witam, Drobne korekty wyglądu zewnętrznego okolic silnika (przy otwartej masce musiałem dorobić malutki "rancik"), tabliczka znamionowa, rygle i zamek klapy, gumowe odbojniki. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bch11 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 mam wrażenie jakbyś wzioł promień do zmnieszania i zmniejszył śilnik z prawdziwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 To jest prawdziwy - tylko dla niepoznaki takie duże nożyczki dorobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Kochanie! Zmniejszyłem naszego....UAZ'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Kochanie! Zmniejszyłem naszego....UAZ'a Nie mogłem się powstrzymać tekst dobry. Ciekaw jak "Kochanie" zareaguje. PS> U znajomego zabrzmiało by to tak "trudno biorę Twojego", a mają dwa GAZ 69 każdy ma swojego źródło: http://www.laziska.um.gov.pl/index.php?page=tresc&id=356 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Silnik uważam za ukończony (można odpalać ), jeszcze tylko drążek kierowniczy muszę jakoś wcisnąć, ale to już inna bajka. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AT_Cobra_Lublin Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 SUPER. Istne cudo. Ciekawe jak prezentuje się z dachem i milicyjną "bombą"?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Rozumiem robić takie duże nożyczki żeby ukryć ten przekręt Ale na dodatek wykałaczka - to juz przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AT_Cobra_Lublin Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Mogę się mylić ale wydaje mi się że projekt Uaz-a upadł. A szkoda bo bardzo mi na nim zależało. Ale w końcu na pewno doczekamy galerii prawda?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 wydaje mi się że projekt Uaz-a upadł. Eeeeeeeeeee, raczej nie. Daj Człowiekowi złapać powietrza, leż można piłować tego złoma. Odpocznie trochę i - będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Witam! Jestem przekonany, że nie upadł Po prostu kolega bodek66 nie miał czasu albo coś mu wypadło. Mam przynajmniej taką nadzieję Tym bardziej, że od jakiegoś czasu nie widziałem Go na forum. Pozostaje tylko czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Mogę się mylić ale wydaje mi się że projekt Uaz-a upadł. A czy ja mam w "nick-u" napisane "mur berliński" , nie upadłem, a jeżeli to szybko się podniosłem, Jescze dziś lub jutro wrzucę coś z warsztatu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi