Godfryd Napisano 8 Grudnia 2006 Share Napisano 8 Grudnia 2006 witam No w sumie skończyłem.... po tym modelu czuje niedosyt, nie jestem z niego zadowolony. Zbyt monotonny, no i tradycyjnie "spusułem" podwozie :( Zresztą oceńcie sami : pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 8 Grudnia 2006 Share Napisano 8 Grudnia 2006 Na dzień dobry powiem że model bardzo dobrze się prezentuje Jak już ci wspomniałem zauważyłem krzywe gąski. Na drugiej fotce widać szparę z przodu przy łączeniu góry z wanną. Ojjj szkoda ze nie jesteś zadowolony, gdybyś wybrał kamo wielobarwne z pewnością model prezentowałby się znacznie lepiej Podoba mi się efekt ubłocenia duży +, że tą linę zrób żeby wisiała do dołu? No to chyba tyle. Jeszcze raz podkreślam model bardzo ładny Pozdro Łukasz S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 8 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2006 witam ano gąski już popraiłem, troche mi się "wykrzywiły" Co do szpary, to nie mam nic na swoją obronę pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 8 Grudnia 2006 Share Napisano 8 Grudnia 2006 Lewa gąska mniej więcej od tylnego trzeciego koła nie ma kontaktu z resztą kół. Wisi nad nimi w nienaturalny sposób. Wciśnij zęby gąsienicy między koła. Ze zdjęć nie wynika co dzieje się z prawą gąską. Gdybyś dołożył zapasowe ogniwa model prawdopodobnie zyskałby na wyglądzie. No i oczywiście łączenie dolnej wanny z górną częścią pojadzu pozostawia wiele do życzenia ( szpara ogromniasta ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 8 Grudnia 2006 Share Napisano 8 Grudnia 2006 A CO TO? Ale tak poważnie to nie wiem czy to wina modelu czy tych fotek co zrobiłeś ,bo model wygląda jak w skali 1;72 ( słabe detal e) .Choć wiem że i z 1; 72 da sie sporo wykrzesać. Skoro nie Masz nic na swoją obronę to już nic nie mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 8 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2006 Ale tak poważnie to nie wiem czy to wina modelu czy tych fotek co zrobiłeś ,bo model wygląda jak w skali 1;72 ( słabe detal e) wiesz dałem detali ile było, a fotki fakt faktem- słabe. Aczkolwiek musze przyznać, ze Twoja zdolność konstruktywnego kryrtykowania, jest równa zdolności odpowiadania na pytania Ci zadane... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Mam pytanie .Jakie dałę detale w tym modelu?. Jaki to jest mode ?l(jakiej firmy?), bo nic nie napisałeś . . Kto mieczem wojuje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Mam pytanie .Jakie dałę detale w tym modelu?. Jaki to jest mode ?l(jakiej firmy?), bo nic nie napisałeś . . Kto mieczem wojuje..... Nie widać!!Pisze przecież że Dragon 1/35!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 U Artura nie tylko głowa szwankuje, ale i oczy. Czytaj co jest w tytule postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2006 Kto mieczem wojuje..... Model Dragon 1/35, całośc pisze w wątku- widze, że masz problemy z przyswojeniem słowa pisanego. Wiesz co, ja moge napisac wsztsko o tym modelu, bo sam go lepiłem- natomiast Ty nie napisałeś o swoich modelach nic- wniosek sam sie nasuwa. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Dziagwa robi jak umie ale robi SAM. Poza tym popatrz sobie na jego pierwszy model i na ten. Zobaczysz różnicę jak stąd do mostu. Tutaj jedynie błędem jest ułożenie gąsek. Reszta wg mnie na -4 czyli całkiem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Na pancerce się nie znam..ale powiem Ci że modelik bardzo, bardzo ładny, malowanie Ci już naprawdę fajnie wychodzi (tym bardziej że to pędzelek!) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2006 witam EE tam ja już sie za poprawki wziąlem, będzie lepiej jeszcze pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 esterhasy ale ty innych postów nie masz tylko te w których ja coś piszę. To chyba mania . Myślałeś o tym. A modelik jest jak na Dziagwa twoje dzierganie przyzwoity w porównaniu z Twoimi poprzednimi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterhasy Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 esterhasy ale ty innych postów nie masz tylko te w których ja coś piszę. To chyba mania Bo nikt inny nie pisze takich głupot jak ty. Myślałeś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 dziagwa Ja w tematach pancernych tylko przelotem, ale musze powiedziec: dziagwa suuuuper . Jak przeczytalem ze to nie aerografem to 10 x suuuuper Mam jedno pytanie do braci pancernej, konkretnie do niemiecko/faszystowsko pancernej. Jak to jest z malowaniami/schematami poszczegolnych maszyn ? Macie dowolnosc z rozkladem plam czy jednak sa dokladne schematy kazdej strony ? + jak to jest w tym temacie na konkursach ? Pytam bo mnie to meczy. Niemaszki bazgrali sobie po czolgach jakies wzorki czy inne ambushe, ale chyba dokladnych fotek kazdej ze stron to az tyle nie zostalo ? Z gorki dzieki za odp. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 "Zależy" Pod koniec wojny kamuflaż nakładany był fabrycznie. Generalnie panuje jednak dowolność w malowaniu - zresztą dokładne odwzorowanie plam na modelu jest conajmniej bardzo trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 dziagwa Jak przeczytalem ze to nie aerografem to 10 x suuuuper Pozdr. Pawel No ba.... widać kto go uczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 10 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2006 Artek, Ty sie bój bo ja już Ci pisałem że każdy uczeń przerośnie swojego mistrza pozdr edit: Co do tych malunków- generalnie staram sie wzorować na jakimś schemacie (ale każdy wie jak to z schematami jest ) albo zdjątku, z tym że czasem ponosi mnie, i plamy maluje tak żeby mi sie podobały, a nie tak jak mają być . Wszytsko zależy również od podejścia do modelarstwa Przykład: Od jakiegoś czasu mam na warsztacie KT. Miał wyglądać tak: a wygląda tak: Wiem że troche go "spsułem" podwozie błotem i kilkoma inymi sprawami Wieża niegotowa bo czekam na kalke od Jonaka pozdr zdjątko z http://www.ss501panzer.com/204_journey.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Zależy, kto ma, jakiego mistrza i jaką sobie stawia poprzeczkę. Michałem aniołem dziagwa nie jesteś,ale czy będziesz NIM to też mam wątpliwości (niestety) takie same, jakie Ty masz do mojej osoby, tyle że ja zakładam że mogę się mylić . Poczekamy zobaczymy. Najważniejsza w tym wszystkim jest wytrwałość cierpliwość i CZAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 10 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2006 witam Poszedłem za waszymi radami, załatałem szpare, dodałem ogniwko, i łosza jeszcze w zagłębienia: pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 No z bliska to już fajniej sie prezentują. Ale gdzie zgubiłeś kabel od leflektora?. I szkoda że na błotnikach przednich od JAGA nie ma tych pasków zabespieczających otwieranie sie jak w KINGU.Z boku przedniego prawego bocznego błotnika powinna być szpara. (bo w końcu błotniki są z cienkiej blachy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 10 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2006 Kabel! Wiedziałem że o czymś kurna zapomniałem!!! Te paski jeszcze dodam.... kurcze dzięki za zwrócenie uwagi pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Gąski dociśnij !! Nie mają kontaktu z kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 10 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2006 Sie robi szefie 8) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi