Tysiuniek Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Zgadza się, ale tablicę chciałem po prostu wykorzystać. Pochodzi z blaszek przeznaczonych do przyszłego polskiego Humvee, a w tym projekcie z pewnością będzie zbyteczna. Ot, taki element fantazji...Cały model będzie jeszcze częściowo pobrudzony, przyciemniony, jak to na wojnie...Tobołki oczywiście jeszcze nie sa skończone, będą mocowania, zapinki i takie tam...W produkcji wyrzytni granatów dymnych wzorowałem sie na amerykańskich M257...Sądząc z fotek, chyba właśnie takie zamontowane są na tych pojazdach, a właściwie są produkowane i montowane na Abramsach i Bradleyach...Obudowy wyrzutni są zrobione z blaszki po pewnym napoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 No lekko dziwnie wygląda połączenie tych dwóch kolorów. Spróbuj zamaskować i zredukować trochę brązowe plamy. Ewentualnie może przykurz Trochę powinny się osłabić przejścia. Co do sylwetki to bardzo podobają mi się zdjęcia, takie jak to Miło popatrzeć na takie "bydle" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Wielkie dzięki Zderzak...Kolory w rzeczywistości nie są tak ostre, tak wyszły na zdjęciach...Użyłem Pactry 51, oczywiście cały model będzie przykurzony, trochę pobrudzony...Teraz mam "zgryza" - nie wiem z czego i jak zrobic reflektory podczerwieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Tutaj w połowie tematu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=5934 I tu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=4745&highlight=maskowanie http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=2052&postdays=0&postorder=asc&start=0 Poczytaj, może się czegoś dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Chyba przemaluję cały dach...Spróbuję zrobić to inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 A może jednak spróbuj zamaskować plamy brązowe i zielone i psiknąć piaskowym? Zamalujesz wtedy mgiełkę i przejścia między wszystkimi kolorami będą podobne. Wydaje mi się, że nie ma potrzeby malowania od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 ...no i stonowałem kolory. Chyba teraz wygląda trochę realistyczniej. Szkoda że już nie ma odpowiedniego światła do robienia zdjęć. Tak to wyszło przy sztucznym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Oj chyba niedobrze Plamy kamo zniknęły, nawet jak na mocne zakurzenie to raczej jest to zbyt jednolite. No chyba, że w świetle dziennym i na żywo kontrast jest większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Myślę, że nie jest tak źle...Jak już pisałem od początku, będzie to egzemplarz "użytkowy", eksploatowny w warunkach raczej wojennych. Wydaje mi się, że jednak pokrywający kurz i brud przytłumia intensywność kolorów, powoduje wyblaknięcie podstawowych barw i intensywność odcieni. Wydaje się, że cały pojazd jest pomalowany jednym kolorem, bardzo bladym. Inaczej to wygląda np. w Europie, a zupełnie inaczej np. w Afganistanie. Jak sie ogląda pojazdy z tego terenu, można odnieść wrażenie, że są rdzawe, to samo dotyczny Iraku. Zresztą zobaczę w świetle dziennym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 ...znowu poprawiłem malowanie. Tak będzie mniej więcej wyglądał. W świetle dziennym jednak był za bardzo przykurzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Super dumvee Fajny pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 Powoli ten projekt zbliża się do końca, niemniej jednak jeszcze trochę zostało. Uzupełniłem wnętrze, zamontowałem boczny km wraz uchwytem (sądząc po konstrukcji uchwytu, km chyba można było używać zarówno na zewnątrz pojazdu, jak i strzelając przez przednią prawą szybę), rury powietrzna, wreszcie udało mi się zrobić przednie światła podczerwieni, lusterka wsteczne ( prawie prawdziwe), częściowo pasy bezpieczeństwa, km 12,7 mm, zasobniki amunicyjne, tablice rejestracyjne, kolumnę kierownicy, wiązki przewodów, światła...Na razie tyle...Może do końca miesiąca skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Fajnie wygląda ..... ale zły km (boczny) - duńczycy używają MG3 - będzie jeszcze ciekawszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 Dzięki BaldPumo. ale nie mam takiego, nie mam tez możliwości go zdobyć...Czy to jest wersja rozwojowa niemieckiego MG 42? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Fajnie wygląda zły km (boczny) - duńczycy używają MG3 - będzie jeszcze ciekawszy Dzięki BaldPumo. ale nie mam takiego, nie mam tez możliwości go zdobyć...Czy to jest wersja rozwojowa niemieckiego MG 42? Tysiuniek - zapraszam po weekendzie po odbiór MG3 (tak, to jest wersja MG42). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Tak - http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_maszynowy_MG3 Jest min używany w Polsce - na Leopardach. A na hummerach z tego co pamiętam w Portugali, (patrz Kubiszowy w ISAF) i w Czile, i mam fotki amerykańskich z MG3 (wiecej w ramach śniadania nie przypominam sobie). Generalnie Duńczycy używają na Hummerach tylko jako boczne (i tylny na tym z rurami), w Julkatach - bok i w rozwojowym rodzeństwie Eaglach 1 i 2 jako główne. A poza tym w Afganistanie ma Mercedesach G sił spec -jako boczne. Kup sobie figurki Niemców, nawet z IIws - praktycznie niczym od MG42 się nie różni (o ile nie możesz zdobyć zestawu który "reklamował" Kubisz) Fotki dołozę później bo tu nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 Dzięki BaldPumo. Właśnie zostałem obdarzony tym km-em. W przyszłym tygodniu go odbiorę i wtedy zmienię na właściwy. Dzięki Kubisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Właśnie miałem zaoferować MG42 - jest praktycznie identyczny ale jak ktoś potrzebuje mam minimum 3 + min. 1 MG34 Przypomniałem sobie o złomie po żołnierzach w 35 Adres na PW i we wtorek leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi