krzysieke14 Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Witam! Chcę przedstawić model amerykańskiego pojazdu, który wykonałem na przełomie roku 2008/2009. Jest to jeden z moich pierwszych modeli i dlatego nie jest zbyt udany. Przy jego budowie nie użyłem szpachli, a w kilku miejscach by się przydała. W dodatku kolor mundurów żołnierzy odbiega trochę od rzeczywistości... Mimo to uważam, że model wygląda dość ciekawie. Oto on: A Wy co o nim sądzicie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Przydałoby mu się jakieś brudzenie, wypłowienie koloru itp. Nabrałby uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 (edytowane) Muszę Cię rozczarować, raczej nie zobaczysz nic takiego na żadnym z moich modeli. Wolę pojazdy w takim stanie, w jakim opuściły fabrykę. Chociaż trzeba przyznać, że diorama z takimi modelami wyglądałaby bardzo nienaturalnie. Edytowane 16 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sofa Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Taki czysty też ma swoj urok co kto lubi! Figurki mogły by mieć trochę lepsze malowanie ,bo widzę ze spodnie maja taki sam kolor co mundur ,a poza tym trochę za jasny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Muszę Cię rozczarować, raczej nie zobaczysz nic takiego na żadnym z moich modeli. To po co dajesz te figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Figurki mogły by mieć trochę lepsze malowanie ,bo widzę ze spodnie maja taki sam kolor co mundur ,a poza tym trochę za jasny kolor. W pełni się z Tobą zgadzam. Wprawdzie mógłbym je zwyczajnie przemalować, ale jest to jeden z moich pierwszych modeli i chcę go zachować w takim stanie w jakim go zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 To po co dajesz te figurki? A czemu nie? Figurki, tak samo jak model nie są brudzone, więc uważam że jak najbardziej pasują do całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Wolę pojazdy w takim stanie, w jakim opuściły fabrykę. Ale niestety Twój model bardziej przypomina model, który opuścił hmm...fabrykę zabawek. Sorki za szczerość. Nikt tutaj nie mówi, że masz za przeproszeniem nasrać na nim błota, ale naprawdę kilka technik typu wash, suchy pędzel pozwoliłoby Twojemu modelowi nabrać realnego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 A czemu nie? Figurki, tak samo jak model nie są brudzone, więc uważam że jak najbardziej pasują do całości. Nie pasuja. Bo co trenuja strzelanie w fabryce i dostali nowe mundyry. Ale niestety Twój model bardziej przypomina model, który opuścił hmm...fabrykę zabawek. Sorki za szczerość. Zgadzam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 Ale niestety Twój model bardziej przypomina model, który opuścił hmm...fabrykę zabawek. Nie pasuja. Bo co trenuja strzelanie w fabryce i dostali nowe mundyry. Hm, jak tak jeszcze raz popatrzę na swój model, to trochę ciężko nie przyznać temu racji... Myślę jednak, że to głównie za sprawą źle dobranych, zbyt cukierkowych kolorów. Cóż, pozostaje mi obiecać, że następne modele będą nieco lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Cóż, pozostaje mi obiecać, że następne modele będą nieco lepsze Very Happy I tego Tobie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 I tego Tobie życzę. Dzięki Myślę że z pomocą forumowiczów, zwłaszcza tych życzliwych, każdy mój model będzie coraz lepszy od poprzedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 A czemu nie? Figurki, tak samo jak model nie są brudzone, więc uważam że jak najbardziej pasują do całości. Nie pasuja. Bo co trenuja strzelanie w fabryce i dostali nowe mundyry. Oj czepiasz się ;) Oni prezentują sprzęt na targach wojskowych. London 1944 ;) Mnie osobiście brakuje malowania elementów działka i zmatowienia niektórych części lakierem. Bo teraz wygląda bardziej jak zabawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 Oni prezentują sprzęt na targach wojskowych. Wymyśliłeś mi sprytne wytumaczenie dla tych kilku błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Oni prezentują sprzęt na targach wojskowych. Wymyśliłeś mi sprytne wytumaczenie dla tych kilku błędów Ale to takie naturalne skojarzenie mi wlazło, bo targi tym się charakteryzują i są też prezentacje... lub alternatywa: model muzealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 model muzealny To tak i manekiny W sumie niezly pomysł na dioramke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wzgwrzd Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Przydałoby mu się jakieś brudzenie, wypłowienie koloru itp. Nabrałby uroku No właśnie apropo wypłowienia koloru to jakie sposoby bądź techniki i środki polecacie. Nie bardzo wiem jak zrobić z takiego koloru "z fabryki" czyli normalnie ciemnego, zielonego, szarego czy piaskowego pustynnego zrobić wypłowiały kolor. Prosiłbym o propozycje. Im więcej tym lepiej. No chyba że jakaś jedna sprawdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 I ja chętnie bym o tym posłuchał... może się przekonam do takiego wyglądu modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Długa historia. Najprostrza metoda to do farby bazowej dodac koloru białego. Można tez psiknać aerkiem czyms jasnym taka delikatna smuge, albo zrobic to olejami. Sposobów jest killka jak nie kilkanascie, a jak poszukacie na forum to pewnie sie znajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi