kubisz Napisano 5 Listopada 2009 Share Napisano 5 Listopada 2009 No i właśnie tam pojawia się problem. Widać tylko kawałek od ścianki do podestu i to też nie do końca. Natomiast jak idzie i czy idzie dalej to nie mam pojęcia. Chyba, ze jest to standard i w innych Humvee też występuje takie samo Wiem o co Ci chodzi, przeglądnąłem swoje zdjęcia i nie widzę na żadnym nic podobnego jak na tych, z których korzystasz. Czyli czeka Cię googlowanie albo robota "na czuja". Nie koniecznie piaskowy, sązdzę że kolor wnętrza silnika był uzależniony od sytuacji, nikt nie przemalowuje takich detali tylko i wyłącznie ze względów sytuacyjnych Owszem, ale oglądając zdjęcia polskich Humvee to widać, że są one albo fabrycznie piaskowe, albo przemalowane łącznie z ramą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Listopada 2009 Autor Share Napisano 5 Listopada 2009 Witam jeszcze raz Wpadłem w jakąś manię Musiałem sobie coś podłubać i padło na...... pasy Wybaczcie jakieś babole, ale z lampą błyskową i macro wygląda jak porażka. Muszę zetrzeć klej i pomalować na zielono Fotel na trzecim zdjęciu nie jest niedomalowany, to pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Witam! Weekend, to lubię. Musiałem trochę się pobawić, a także dowiedzieć się 2 rzeczy. 1)Czy takie radio przejdzie 2)Co z pasami na tylnych fotelach. Występują tam Przednie pasy skończyłem, zrobiłem też przypięcia do nich: No i wreszcie zabrałem się za moje pierwsze w życiu blachy Edka. Ogólnie jestem zadowolony z efektu i uważam że jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Weekend, to lubię Kto nie lubi... Czy takie radio przejdzie Przejdzie, choć powinno być raczej innego koloru: "Ożyw" też je trochę - podmaluj przyciski, ekran wyświetlacza, przeleć suchym pędzlem. Co z pasami na tylnych fotelach. Występują tam Tak. Obejrzyj dokładnie zdjęcia. No i wreszcie zabrałem się za moje pierwsze w życiu blachy Edka. Ogólnie jestem zadowolony z efektu i uważam że jest dobrze Jest dobrze Pamiętaj o grubym szkle w oknach. Zwróć też uwagę na to, że Eduard zapomniał o jeszcze jednym elemencie ASK oprócz boków i drzwi - o przednim oknie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Witam! Dzisiaj niewiele. Dorobiłem komplet tylnych pasów oraz wkleiłem wcześniej pomalowane drzwi. Wymagają one jeszcze małej przeróbki, ale chyba nie będzie to problemem. Przejdzie, choć powinno być raczej innego koloru: Rozumiem, że to taka mała sugestia do zmiany z czarnego na jakiś zielonkawy Kto się przyjrzy, ten zobaczy tylne pasy. Tak też opracowałem sobie plan i chciałbym skończyć Hummerka do 24 grudnia Swoją drogą, to jeszcze w żadnym modelu nie dbałem o takie szczegóły. Pod względem detali i rzeczywistości to będzie chyba najlepszy z moich modeli. Mam nadzieję, że resztę też zrobię najlepiej jak potrafię. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Podoba mi się to, co robisz Wnętrze wygląda elegancko, ale mam kilka drobnych uwag: - radio mógłbyś przemalować i tak jak pisałem wcześniej - ożywić nieco jego przedni panel, - zrób grubsze szyby w drzwiach - w oryginale są od krawędzi do krawędzi tego obramowania, - czyżbyś sobie podarował mechanizmy uchylania okien w drzwiach? Ładnie idzie, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 Wymagają one jeszcze małej przeróbki, ale chyba nie będzie to problemem. Właśnie to miałem na myśli. Dojdzie ta czarna gałka, która jeszcze ożywi trochę wnętrze. Suchy pędzel zostawiam sobie zawsze na sam koniec, a poza tym jak chyba przemaluję radio( ), to i tak pewnie bym musiał znowu pędzlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Cieniutki pędzelek i nie ma mowy, żebyś coś zapaplał Młodszy jesteś ode mnie, ręce Ci się jeszcze nie trzęsą, to jak mnie się udaje z takimi rzeczami, Tobie tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Witam po dłuższej przerwie! Może nie będę się zbędnie rozpisywał i od razu przejdę do tego co zrobiłem: 1)Skleiłem lampy i osłonę chłodnicy: 2)Wziąłem się za podwozie, skleiłem ramę i prawie całe zawieszenie itd: Tamiya twierdzi, że koła będą się kręciły, ale zobaczymy później czy to prawda. 3)I wreszcie coś od siebie. Pobawiłem się z amortyzatorami, bo choć to Tamka, to i tak nie zachwycają one jakością. Zresztą wymiana na drut, to chyba podstawa w Humvee każdego producenta. Porównanie: I dalsza obróbka. Odcinamy plastik, zostawiamy tylko podstawę i dodajemy "patyczek". Czasem szkoła się jednak przydaje I już efekt końcowy. Myślę, że o niebo lepszy od zestawowego. 4)I przykurzone wnętrze. Może zauważyliście też, że dodałem blaszkę przed przednimi szybami. Radio z dedykacją dla Kubisza Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Cały czas ładnie. Dzięki za radio Mam tylko małą wątpliwość - jak zamierzasz podłączyć rury klimatyzacji biegnące pod dachem do wylotów w skrzynce na tylnej ściance? Wszystkie czworo drzwi masz już przyklejone na stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Mam tylko małą wątpliwość - jak zamierzasz podłączyć rury klimatyzacji biegnące pod dachem do wylotów w skrzynce na tylnej ściance? Wszystkie czworo drzwi masz już przyklejone na stałe? Zamierzałem przykleić wszystko do dachu, a potem spróbować wsadzić końcówki przewodów do przygotowanych już dziur, Jak będę miał problemy, to wyrwę drzwi i wkleję na nowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Jest dobrze. Ze sprężynkami zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 Witam! Dzisiaj chciałbym zaprezentować efekty walki z podwoziem. Po sklejeniu pomalowałem wszystko dwoma warstwami piaskowego, w tym przypadku jest to Humbrol 93. Wydaje się on mocno żółty, lecz to wina żółtego światła żarówki. Niestety przy lampce biurkowej wychodzą nie tylko złe zdjęcia, ale bardzo ciężko jest też pomalować plastik na kolor zbliżony do jego barwy surowej Następnie chwytam do ręki pędzelek 00 i lecę wydech itd. Humbrolem 191(tak mi się wydaje). Następna faza to użycie Humbola 85. W tym samym czasie powstał też zbiornik paliwa. Następnie H113, suchym pędzlem przecieram wydech i co tam popadnie Na koniec przecieram piaskowym i czarnym pozostałe elementy, wtym ramę. Niestety zdjęcia przy lampce nie oddają prawdziwego wyglądu modelu. Ale fotki przy zwykłym świetle zrobię dopiero najprawdopodobniej w weekend. Pozostaje wierzyć mi na słowo. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 No to chwyć jeszcze raz ten pędzelek 00 do ręki i podziałaj chwilkę: I będzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 No, No, muszę przyznać że super wychodzi Ci ten Hummerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Witam! Się zakurzyło Na szczęście śnieg nie zasypał nic, więc lekko podciągnąłem. Chciałbym skończyć przed świętami, ale wkopali mi tyle sprawdzianów, że raczej nici Przede wszystkim zrobiłem już prawie cały OPK. Pare, czy kilkanaście dni temu zrobiłem część dachu, który bd widoczny na którejś z fotek. 1)Nadałem pożądany kształt 2)Nie mam zestawu Legenda, więc lecimy ręcznie(nie drążcie tematu materiałów ) 3)Doklejamy mocowanie karabinu i osłony. 4)Szlifujemy poszpachlowaną osłonę( Bodek66) 5)Dodajemy uchwyty itd. $$$Na koniec mikołajkowy prezent dla widzów. To co tygryski lubią najbardziej - przymiareczka Specjalnie posprzątałem biurko Może być Przy okazji myślę, że pokazałem, iż małym nakładem finansowym oraz dzięki pomocy kolegów(osłona od Bodka 66 i PKM od Mosesa, dzięki) można obejść się bez kupywania drogich konwersji. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 No..., i całkiem ładnie Ci to wychodzi, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 No no, bardzo ładnie. Ale według mnie mógłbyś trochę poprawić uchwyty na wieżyczce, wydaje mi się ,że zbyt wystają . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Całość - super. Uchwyty - do wymiany. Trzymaj poziom, będzie super model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Witam! Dzięki za komentarze, a co do uchwytów to nie do końca jestem przekonany czy je wymieniać. Dojdzie jednolity kolor to będą wyglądać na krótsze, takie jak w rzeczywistości są. Tym bardziej, że na fotkach nie widać nic z góry, a z tych co mam nie wydaje mi się, że jest źle. Bo chodzi o grube czerwone kreski, tak Tak szczerze mówiąc to wyszło tak trochę dziwnie na tych 2 zdjęciach. Na prawdę wygląda to inaczej. Ale żeby ie być gołosłownym to mają 4mm, czyli 14cm. Za dużo czy za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Tak sobie podumałem i wg. mnie 3 mm by były akurat... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Dawno mnie tutaj nie było Święta już niedługo i w przerwie od nauki chyba uda mi się skończyć Humvee przed nowym rokiem Na razie pomalowałem całość pierwszą warstwą. Kombinuję teraz z klimatyzatorem, zostały przede wszystkim nity Dzisiaj może jeszcze coś domaluję, ale na pewno nie dam kolejnego piaskowego, bo Humbrolki trochę jednak schną. No to tyle, teraz wasza kolej na oglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 (edytowane) No to ciągnijmy to dalej. Na początek witam wszystkich, którzy jeszcze się nie znudzili i tu zaglądają Pomalowałem wszystkie światła. Główne migacze i tylne pomalowane clearami Pactry I Revella. Odblaski tak samo, tyle że najpierw dostały srebrny podkład. Na zdjęciach przy tym oświetleniu nie widać tego, ale uwierzcie człowiekowi, który w cywilach nabył już takie doświadczenie, że wyglądają one realistycznie, a nie jak zwykły błyszczący. Skończyłem lusterka, zacząłem malować PKM. Anteny nie zamierzam raczej dawać, bo nie bardzo mi się ona widzi Teraz sido, no i nie wiem co z napisem ISAF. Sam go raczej nie wyprodukuję, a kupić też nie bardzo mam gdzie. Chyba, że ktoś z czytających robi kalkomanie Czas na fotki: Wiem, że postęp mały, ale taki etap pracy, kolejna warstwa piaskowego itp. Przed nowym rokiem będzie skończony. Obiecuję Edit: Nie ma już problemów ze zdjęciami w całym temacie. bo coś mi się chyba skopało Edytowane 26 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Nie hostujemy zdjęć na fotokubku bo szybko znikają :( ja nic nie widzę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi