bazylms Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 A co jej się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2012 A co jej się stało? Była cała wymalowana i przyszło do nakładania pigmentów. Zacząłem zabawę z Fixerem Miga i ..... wylądowała w kwasie, a w/w specyfik w śmietniku. Jest już prawie gotowa. Miałem się zabrać za FN MAG - ostatni brakujący element. Padło jednak na odbudowę figurek. Pierwej wyglądali tak: Figurka od lewej ucierpiała od skalepela tracac nos, w środkowej nie podobały mi sie za małe buty, siedzący nie dotykł siedzeniem siedziska. Obecnie jest tak: Pierwszy od lewej: przeszczep głowy i obu dłoni, nowa koszulka, nowe patki na spodniach (nad kieszeniami). Środkowy - nowe buty z CMK, nowy beret, antena od radia i mapa. Prawy: kolejna amputacja nogi (2gi raz) i poprawienie kształtu tyłka. Szczególnie zadowolony jestem z koszuki. Beret nie wyglada tak źle ja na fotkach. Tym razem powstał z Miliputa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Mamy chirurga plastycznego. A nic nie mówiłeś. Kiedy bierzesz się za jakieś panie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Figurki wyglądają zdecydowanie lepiej w nowej postaci. Czekam na podstawkę po kąpieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2012 Kolejna wersja podstawki 3cia (a po prawdze to chyba 3,5): Uporałem się z FN MAG z Modeltrans, skorygowałe co się dało i ożeniłem z blaszkowym łożem robionym na zamówienie. Cały moduł wiezyczki z km tak mi się podoba, ze przesunąłem "szefa" do środka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Czy Ty go kiedyś w końcu pomalujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Niedlugo plastik zacznie ulegac procesowi rozkladu, tyle nad nim siedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Wersja ostateczna. Podkład we wtorek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Trzymam cię za słowo. Bo to jedno z kilku malowań na tym forum na które doczekać się nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 ale to będzie tylko jeden kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Nie szata zdobi człowieka, a kamo pojazd wojaskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 21 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2012 Dziś prawdziwy maraton, nie wiem czy potrzebny. Podkład, poprawienie kich, podkład, kolor, modulacja, malowanie bambetli. Maski zdały egzamin Fotek ma razie nie ma bo wyszły kichowato - światło. Jutro maskuję ponownie, sido i dalsze zabiegi. Trwają próby kalek na koszulkę jednego z załogantów: Powstała też nowa tabliczka: Podziękowania dla: Jeffa, Chadiego i Tomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Czym maskowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Czym maskowałeś? Jeśli pytasz o model to jak na foto, z tyłu pomierzyłem suwmiarką uszczelkę i taśma pod wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 No nareszcie malunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Owoc niedzieli nie za duży - skończona podstawka. Zdjęcia średniawe niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 No i ładnie. Kończ waść, bo czas już najwyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 "Kolejny post (rok), A Liban płonie, lallalallalal" - pozwolę sobie sparafrazować klasykę polskiego punk rocka KSU A dioramka zaczyna wyglądać konkretnie. Czekam na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 KSU pamiętam - "obłędny taniec nad własnym grobem" że pozwolę sobie dopisać. Podstawka mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2012 Jedyne na co się zdobyłem (poza wierceniem w stopach figurantów) to przyklejenie wrakola. Wyszło jak zwykle (z aparatem), więc foty pokazują wszystko w wielkosci podobnej do rzeczywistej. Do końca tygodnia powinienem pomalować pamperki. Z poczty odbieram płyny do kalek (jutro) - kalki sobota lub poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Renówka ładnie się wkomponowała. Czekam na ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Zaglądam tu podczas każdej bytności na forum i to co robisz to jest coś godne podziwu zwłaszcza że jest to maluch w 1/72.:0Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Lutego 2012 Autor Share Napisano 4 Lutego 2012 Dziś pomalowałem figsy, pociągnąłm sido i walnąłem kalkę. Na fotce wszystko wygląda znacznie gorzej niż w realu. Kalka jest obłędna - oba ramiona krzyża mają przerwę w środku Wash pewnie w poniedziałek rano - wolę mieć naturalne oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Koleś z kalką na koszulce wygląda obłędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Niezły początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi