Jump to content

Liban 1985

rtoipmodest
 Share

Recommended Posts

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ech, ale Balkenkreuz na przedniej płycie Fajnie się zapowiada w tej mini skali. Zawsze na 72 patrzę z uznaniem, zwłaszcza tu na forum - zdecydowanie nie dla mnie, ale popodziwiać warto.

heh Tylko pozazdrościć siedem dwójkowcom tych cywilnych samochodów... w 35 nic ciekawego nie można znaleźć...

Po sklejeniu Mi-2 w 72 i obejrzeniu waszych dzieł w Lublinie na żywo, nabrałem większego szacunku dla ludzi tworzących te "paprochy".

Dzisiaj zabrałem się za zywicę. Jako, że podstawka jest kiepsko odlana - jezdnia jest na środku strasznie zapadnieta - nawaliłem tam masę szpachli. No i zabawa z podstawką się skończyła

Zacząłem z wnetrzem transportera. Pierwej podłoga:

PA290123.jpg

Potem "skrzyneczka":

PA290127.jpg

Fajnie będzie widać przez tył:

PA290125.jpg

No i jeszcze to co dało radę. jak zwykle producent przewidział sporo pierdołków na siłę:

PA290119.jpg

Szczególnie rozwalił mnie element 43. W plaskitu też wyglada to nieźle, no i razej tego nie zobaczymu przez właz:

PA290124.jpg

No i cała podłoga:

PA290126.jpg

Na koniec apel o PDF z knigą Verlindena o M113

Dziś co prawdza sprzątanie, ogród i inne takie, ale podciągnąłem podstawkę.

Materiał wyjściowy był lekko skaszaniony i szpachla Squadron'a poszła w ruch:

PA300128.jpg

Na to warstwa scieralna w kolrze nadziei. Potem krater o ostrzle rakietowym:

PA310133.jpg

PA310134.jpg

I dalsza zabawa frezami:

PA310135.jpg

I to na tyle dzisiaj:

PA310137.jpg

BTW przed chwilą zakończył się ciekawy film z R. Redfordem - był m.in Beirut 85 bardzo - dobrze pokazano klimat (muzułmanie pomykali czymś dżipoodobnym i próli z MG-34)

• 4 months later...

Cześć,

ze zdjęcia nie bardzo wiedziałem co to ta kupa na zielonym. Genialne z tą naprawą nawierzchni.

renówka wygląda nieco przyciężko
To stary problem z fotografowaniem żywic. Zawsze wyglądają glutowato. Po pryśnięciu podkladem powiesz że to inny model i ktoś podmienił!

To stary problem z fotografowaniem żywic. Zawsze wyglądają glutowato. Po pryśnięciu podkladem powiesz że to inny model i ktoś podmienił!

Oby tak. Temat ciekawy. Miejmy nadzieję, że teraz nabierze tempa.

Samochodek zasadniczo skończony.

Wymagał małych poprawek blacharskich (niedolany?). Dodałem też trochę do podwozia. Jest to lekkie SF bo nie mam zdjęć tegoż (podwozia).

Marcinie nie martw się o autko. Na fotach jest ogromne, ale w realu to raptem 17mm szerokości

P3070293.jpg

P3070284.jpg

P3070286.jpg

P3070288.jpg