Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 159
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
A co jej się stało?

Była cała wymalowana i przyszło do nakładania pigmentów. Zacząłem zabawę z Fixerem Miga i ..... wylądowała w kwasie, a w/w specyfik w śmietniku. Jest już prawie gotowa.

Miałem się zabrać za FN MAG - ostatni brakujący element. Padło jednak na odbudowę figurek.

Pierwej wyglądali tak:

figuranci8.jpg

Figurka od lewej ucierpiała od skalepela tracac nos, w środkowej nie podobały mi sie za małe buty, siedzący nie dotykł siedzeniem siedziska.

Obecnie jest tak:

nowi.jpg

nowi2.jpg

Pierwszy od lewej: przeszczep głowy i obu dłoni, nowa koszulka, nowe patki na spodniach (nad kieszeniami).

Środkowy - nowe buty z CMK, nowy beret, antena od radia i mapa.

Prawy: kolejna amputacja nogi (2gi raz) i poprawienie kształtu tyłka.

Szczególnie zadowolony jestem z koszuki. Beret nie wyglada tak źle ja na fotkach. Tym razem powstał z Miliputa.

• 2 weeks later...
Napisano

Kolejna wersja podstawki 3cia (a po prawdze to chyba 3,5):

P1100620.jpg

Uporałem się z FN MAG z Modeltrans, skorygowałe co się dało i ożeniłem z blaszkowym łożem robionym na zamówienie. Cały moduł wiezyczki z km tak mi się podoba, ze przesunąłem "szefa" do środka:

P1100623.jpg

P1100627.jpg

P1100628.jpg

Napisano

Dziś prawdziwy maraton, nie wiem czy potrzebny. Podkład, poprawienie kich, podkład, kolor, modulacja, malowanie bambetli. Maski zdały egzamin

Fotek ma razie nie ma bo wyszły kichowato - światło.

Jutro maskuję ponownie, sido i dalsze zabiegi.

Trwają próby kalek na koszulkę jednego z załogantów:

P1100649.jpg

P1100651.jpg

Powstała też nowa tabliczka:

P1100653.jpg

Podziękowania dla: Jeffa, Chadiego i Tomka

Napisano

"Kolejny post (rok),

A Liban płonie, lallalallalal" - pozwolę sobie sparafrazować klasykę polskiego punk rocka KSU

A dioramka zaczyna wyglądać konkretnie. Czekam na koniec.

Napisano

KSU pamiętam - "obłędny taniec nad własnym grobem" że pozwolę sobie dopisać.

Podstawka mi się bardzo podoba.

Napisano

Jedyne na co się zdobyłem (poza wierceniem w stopach figurantów) to przyklejenie wrakola.

Wyszło jak zwykle (z aparatem), więc foty pokazują wszystko w wielkosci podobnej do rzeczywistej.

samochodek1.jpg

samochodek4.jpg

samochodek2.jpg

samochodek5.jpg

Do końca tygodnia powinienem pomalować pamperki. Z poczty odbieram płyny do kalek (jutro) - kalki sobota lub poniedziałek.

Napisano

Dziś pomalowałem figsy, pociągnąłm sido i walnąłem kalkę.

Na fotce wszystko wygląda znacznie gorzej niż w realu. Kalka jest obłędna - oba ramiona krzyża mają przerwę w środku

P1100697.jpg

Wash pewnie w poniedziałek rano - wolę mieć naturalne oświetlenie.