Kacperek315 Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 Model wygląda zacnie, nie mogę się doczekać, aż go pomalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2010 Aparat zupełnie zeżarł metalizery... :( Nie wiem o co chodzi... Flak malowany z lakierem do włosów. Sanie pod niego już nie. Paka zbazowana pod lakier do włosów - będzie teraz ciemnoszary szedł, a potem skrobanka po deskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Hmm.. Faktycznie, nieco matowe są, zero błysku Radku, a próbowałeś je polerować ? Rozumiem, że Bytom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2010 Bytom będzie W rzeczywistości widać na nich metaliczne przetarcia. Nie wiem czemu gubi się to zupełnie na zdjęciach. Np. magazynki są przetarte srebrnym na rantach, a na zdjęciach... znikł. Minia na sankach też jest inna - na zdjęciach jest zbyt czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Jak na żywo jest ok to pod zdjęcia nie ma co kombinować, żeby z kolei latarnia morska się nie zrobiła. Pewnie ciemne tło do jasnego modelu zaradzi, mocniej błysk hollywoodzki będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2010 A o tym nie pomyślałem. Dzięki Rafał za wskazówkę - następne spróbuję na ciemniejszym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 Tak wygląda sama paka: A tak trzy moduły złożone razem: Reszta brudzenia już po skompletowaniu całości z podwoziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2010 Podwozie i silnik. Na razie pobawiłem się bazą pod pigmenty. Opony jeszcze nie ruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 Bardzo ładne malowanie. Mam jednak mieszane uczycia co do faktury drewna. Mam nadzieję, że coś wypłodzę do Bytomia to się obaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 Baza na kabinie. Teraz ruszamy z zasadniczym kurzeniem i syfieniem. I złożone do kupy pozostałe moduły. Dodane pierwsze pigmenty - mało bo dojdą już po zamocowaniu modelu do podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 czy nie przesadzasz z wielkością obić? Arabowie kamieniami rzucali? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 według mnie jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 czy nie przesadzasz z wielkością obić? Wyjaśniałem już na innym forum, że to nie obicia, a łuszcząca się farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 No i wszystko do kupy złożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 ... tylko że te twoje złuszczenia wyglądają, jakby pojazd był poszatkowany odłamkami - chodzi o kształt i położenie wzajemne tych złuszczeń. czy pojazd na zdjęciu jest złuszczony czy niechlujnie pomalowany tak przy okazji? tak sobie tylko mieszam, bo technicznie i modelarsko to małe dzieło sztuki. szykuje się ładna kolekcja pustynna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 A z czego on to ma to ja już nie wnikam To przedostatni pustynniak, bo robi się też CV33, ale z Afryki Wschodniej więc więcej zieleni będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 cud, miód i orzeszki. ale drzwi i maskę to chyba było trzeba zeszlifować coby cieńsze były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2010 Drzwi to fakt, mogłem - mea culpa. Maska to nie bardzo. Roden tak to wymyślił, że panele maski są klejone "na styk". Jakby to pocienić to byłoby kruche jak pokój na Bliskim Wschodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Ładny, ładny. Też bym taki chciał, ale nie umiem ... pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Mały zgrabny elegancik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 Nie jestem fanem "obdrapańców", to ten Opelek bardzo ni się podoba. Gratuluję. Powiem jeszcze, model aż prosi się o jakąś ładną klimatyczną podstawkę z figurynkami i palemką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2010 Dzięki wszystkim za komentarze. Podstawka będzie tak jak przy ostatnich modelach, figurki już się malują. Palemki nie będzie bo z przyczyn transportowych nie chcę zbytnio do góry iść z całością (festiwale, pakowanie, pudełka i cały ten ambaras, który zgodnie z prawem Murphy'ego na pewno przyczyniłby się do urwania palmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 22 Grudnia 2010 Share Napisano 22 Grudnia 2010 nawet jak będzie to palma pierwszeństwa? ;-) jak koncert życzen to ja poproszę wielbłąda, a co tam :-) o ile maska jest jeszcze wybaczalna to drzwi niestety biją po oczach - może dąłoby się je jednak przerobić? wiem, ze to nie byłoby proste, ale jesteś o krok od ideału :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 Nie, nie, nie... teraz już nic nie przerabiam. Nie ruszam skończonej roboty nawet jak jest jakiś babol - jak się coś za długo udoskonala to i tak się to spieprzy. W przypadku modelarstwa (a konkretnie w moim przypadku) to się zawsze sprawdzało. Poza tym wczoraj doszły kolejne detale, w tym figurka i już nic nie dotykam teraz. Teraz biorę się za podstawkę. Nobody's perfect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi