Abarth_127 Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Witam ! Na forum jestem nowy, więc najpierw się przedstawię. Mam na imię Grzesiek, mam 15 lat i jestem z Kielc. Modelarstwem zajmuję się mniej więcej od dwóch lat. Model, który chcę dziesiaj pokazać to Renault Magnum firmy Revell. Pochodzi on z zestawu Ice Truck, ale kupiłem go za ok. 60 zł (juz nie pamiętam dokładnie) bez żadnych kalek na Allegro. Robiłem go ok. rok czasu, bo miałem kilka dłuższych przerw. Od siebie do Renówki dodałem jako takie okablowanie, jakoś wpasowałem nadkola od Scanii, łańcuchy ba zderzaku, "odblaski" na przodzie, cb radio w środku i na ścianie za fotelami powiesiłem plakat Mobil1, no i pobrudziłem go tak jak umiałem. To teraz zdjęcia : Najpierw rama z silnikiem na kołach Skrzynia Rdza na tłumiku Oblany ropą zbiornik Teraz już całośc po skończeniu : Wspomniane wcześniej "odblaski" i łańcuchy W planach mam jeszcze kupić do niego wywrotkę jak zbiorę trochę kasy. Czekam na komentarze. Jakby ktoś miał jakieś pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pazioo Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Bardzo ładny model. Mogłeś nadać większy realizm poprzez np. pęknięte lusterko, urwany łańcuszek, pęknięty dół zderzaka i halogen nadkole tylne również zdewastowane, wtedy model robiłby jeszcze większe wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 oj myjni to on chyba od wyjazdu z fabryki nie widział , a tak na poważnie to bardzo fajne Magnum, zresztą dla mnie prawie każde Magnum jest piękne, nawet takie "umorusane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Października 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Października 2009 Witam. Ło matko, ale uwalony. Ten biały nalot wygląda mi jak by ten ciągnik jeśdził w arktycznych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Witam kolegę z miasta Kielc otóż moim zdanie przesadziłeś TROCHĘ każdy truck się czasem myje a jak już ma być tak brudny to mogłeś go troszkę pouszkadzać dało by to większy realizm pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Jak dla mnie to brudzenie nie wyglada zbyt realistycznie. Ale podziwiam za wklad pracy. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Wiadomo jednym się spodoba innym nie.Osobiście nie jestem fanem brudnych ciężarówek ale podziwiam ludzi którzy mają oko do przybrudzenia.Wbrew pozorom nie jest to takie łatwe.Mi spodobał się skorodowany wydech natomiast łańcuchy przypominają za bardzo biżuterie:)Napisałeś że to Twoje początki moim zdaniem-udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Dokładnie tak jak pisze Pazioo brakuje tylko pourywanych elementów karoserii Trochę brudzenie przesadzone ,ale nie jest źle -moim zdaniem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiQ Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 za przeproszeniem gnój straszny ale respect za wykonanie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Wg mnie model wygląda na usyfiony, a nie na model usyfionego pojazdu. Poza tym nie usunąłeś szwów na wielu elementach. Czy brudziłeś model ponieważ nie potrafiłeś zrobić ładnie czystego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Nie, zrobiłem go usyfionego bo nie chciałem mieć następnego normalnego modelu, a poza tym stare magnumy z takim stanem mi sie kojarzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 (stare magnumy z takim stanem mi się kojarzą Smile) mi się raczej kojarzą z wypłowiałym lakierem i mniejszymi lub większymi uszkodzeniami,ale mimo to mi się podoba . Mam do ciebie małe pytanko twoje modele na konkursie w Kielcach miały ładnie oczyszczone części a to Magnum nie czemu? Nie myśl , że się czepiam bo sam lepszy nie jestem ,ale takie rzeczy bardzo Rzucają się w oczy zwróć uwagę na to . PS: skoro jesteśmy z jedne go miasta wypada się spotkać na oranżadkę i pogadać o modelarstwie pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 PS: skoro jesteśmy z jedne go miasta wypada się spotkać na oranżadkę i pogadać o modelarstwie pozdrawiam Kuba No no nie ładnie tak klegów rozpijać.. A magnum piękne al troche sie przybrudziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Biały nalot jak by z soli. Al respect na brud w zakamarkach, bo to mi się podoba. I tak wcześniej uszkodź go trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 nieee nooo.... SZACUN moze kiedys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonRoberto Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Bardzo ładny ale moim zdaniem jest za brudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 A ja powiem tak... zaje.. wyszedł ! Tłumik jak i skrzynia wymiatają, po prostu bomba. A jak ktoś chce zobaczyć auto tak uwalone tym biały nalotem... to daleko szukać nie trzeba ; ) U nas jeżdżą w takiej małej firmie auta i mało kiedy je myją bo nie ma po prostu czasu, podobno auto się pojawia raz na dwa miechy na bazie. To przez zimę jak przyjedzie właśnie tak wygląda. Szacun kolego bo wypas na maxa ten brudzing, nie idealny ale (nie obrażając nikogo) ponad połowa tego forum myślę że lepszego nie zrobi ; ) Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T34KW2 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Model świetny! Super oddany jego wiek doskonale zrobione zużycie choć wygląda on raczej jak by "dogorywał" na złomowisku.Trochę nie potrzebne te łańcuszki.Może zgłębisz tajemnice swojego dzieła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Witam ! No więc tak, dzięki wszystkim za komentarze Model po Waszych uwagach troszeczkę zmieniłem. Dorobiłem antenę od CB, urwałem prawy tylny chlapacz, jeden łańcuszek do połowy i obkleiłem lusterko od strony kierowcy taśmą. Model brudziłem (możecie się ze mnie śmiać) zwykłymi plakatówkami, tylko z małą ilością wody, więc mogłem go trochę wyczyścić po waszych komentarzach(teraz wydaje mi się ze wygląda lepiej). Jeśli chodzi o to jak zrobiłem sam model bez brudzenia to tak : - pisałem wcześniej, że nie miałem do niego kalek, dlatego nie ma na nim żadnej oryginalnej kalki, a wszystkie te co są, pochodzą od innych modeli : czerwone paski na bokach to pasy bezpieczeństwa z Fiata 131 Abarth, znaczek Renault został mi z Renault 5 Rally, zielona naklejka Castrol została z AC Cobry. - te niby odblaski na atrapie wyciąłem z pomarańczowego pudełka po Tic-Tac'ach - siodło posmarowałem smarem do łożysk -łańcuszki zrobiłem z łańcuszka - osłona przeciwsłoneczna pochodzi od nowszego Magnuma - i nadkola pod maską zaadaptowałem od Scanii R500 (bo pusto było po podniesieniu kabiny. - dorobiłem jeszcze przewody, które robiłem według swojej wyobraźni A jeszcze chciałbym powiedzieć, że cały ten brud biały wyszedł tylko na zdjęciach, w rzeczywistości jest popielato szary. To chyba wszystko co zrobiłem przy tym Magnumie. Zdjęcia z aktualnym wyglądem tego brudasa postaram się wrzucić jutro, bo nie chce robić przy sztucznym świetle. Pozdrawiam. PS Model bedzie można zobaczyć na IV Festiwalu modelarskim w Kielcach jakoś w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Ale ci co nie byli nie widzieli a chcieli by, Pokazuj fotki ja się teraz prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 (PS Model bedzie można zobaczyć na IV Festiwalu modelarskim w Kielcach) jakoś w czerwcu. No nie wiadomo czy wogóle się odbędzie prawdopodobnie może zostać odwołany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 Mój błąd. Ale i tak ja nie wiem czy pojadę al raczej jest to mało prawdopodobne. I co teraz muszę czekać do czerwca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2009 No nie wiadomo czy wogóle się odbędzie prawdopodobnie może zostać odwołany Wiesz może o tym coś więcej ? Obiecane wczoraj zdjęcia z obecnym wyglądem Magnuma : I jeszcze zdjęcie silnika, bo mówiłem o tych nadkolach pod maską a nie pokazałem zdjęcia: Aparat mi się popsuł i stąd te dziwne kreski na zdjęciach Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 Wiem tyle, że sponsorów nie ma i nie się kto zająć organizacją więc prawdopodobnie d.... zbita.Ja tam się nastawiam na Kraków bo to pewny konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi