dweler Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 Witam na mojej pierwszej relacji na tym forum.Dzis sklejamy Jagdpanther 173 Italeri 1:35.Jest to moj pierwszy powazne projekt ale damy rade wiec do dziela:) Budowe rozpoczynamy od wykonania siatki ochronnej na wlotach do filtra powietrza. Oto pierwowzor: wloty w modelu: przygotowanie i sklejenie obreczy z cieniutkiego drutu miedzanego: i przymiarka: nastepnie przy pomocy cyjanoakrylu(kropelka,superglut,polecam s.o.s. pattexu,ma wygodniejsze zamykanie) przyklejamy jeszcze cienszy drucuk miedziany wzdluz i wszerz aby otrzymac siatke: obcinamy nadmiar drucikow,zaginamy konce i walimy pierwsza warstwe farby.Nastepnie robimy przymiarke.LoL!,calkiem fajny efekt,wymaga jeszcze poprawek ale wstepnie moze byc:) : cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 Przydałoby się bardziej naciągnąć druciki, ale i tak wygląda to, przynajmniej dla mnie, fajnie. W podpisie to F.I.S.H ?? P.S. Kurde to nie Fish. Nie mogę sobie przypomnieć z czego to cytat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 Przydałoby się bardziej naciągnąć druciki Czy ja wiem... Na fotce oryginalu ta siatka tez jest taka troche pomiedlona... Mogla by byc nieco gesciejsza, ale zdaje sobie sprawe, ze ciezko cos takiego wykonac. Generalnie jest ok, mnie sie podoba. Czekam na wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 zeberka pod ta siateczka w modelu maja inny ksztalt niz to co jest na zdjeciu Byla tez taka wersja tego elementu czy producent modelu tak sobie uproscil ? Sama siateczka miodzio robota - qrcze mace zdrowie do takiego dziergania Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2006 1.wydaje mi sie ze to poprostu inna wersja i te wloty sa troche inne.glownie chodzilo o wzor siateczki. 2.no trudnobyo to bylo zrobic gesciej ale to dopiero pierwsza wiez moze bedzie lepiej. 3.to jest Paktofonika-Jestem bogiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 gdzies czytalem, ze fajne grille wychodza z takiego drobnego sitka. z jednego sitka mozna zrobic caly komplet grilli. oczka sa drobne i geste. moze wartoby sprobowac z tego powodzenia w pracy nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 nie no jak dla mnie siateczka jest ROX taka jak to bylo wyzej wspomnaine pomietolona...jak dla mnie daje lepszy efekt, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2006 W ten sam sposob robimy pozostale siateczki. i wstepna przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2006 Nastepnie postanowilem zniszczone w boju blachy blotnikow zamienic na nowe blachy robimy z folijki od paczki po papierosach(oczywiscie sami nie palimy fajek a folijke bierzemy od kumpla): tniemy odpowiednie paski i przyklejamy w odpowiednim miejscu: efekt koncowy,jeszcze przed malowaniem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysław Szymczyk Napisano 20 Grudnia 2006 Share Napisano 20 Grudnia 2006 hmmm, ale ten patent z folią, to - że tak powiem - w jakim celu? Co ma imitować karbowana folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2006 hehe,fajnie to wyglada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2006 faza koncowa budowy ukladu jezdnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 Dościeraj washa...takie zacieki nie dodadzą modelowi uroku. Poza tym, w środkowym rzędzie kół pomalowałeś stalową "obręcz" na kolor gumy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 22 Grudnia 2006 Share Napisano 22 Grudnia 2006 I właśnie te czarne obręcze najbardziej rażą jak dla mnie. Tego łosza chyba za bardzo widać nie będzie, ale faktycznie pościeraj lepiej Btw. Pooglądaj na pwmie (o ile już nie oglądałeś- nie wiem) relecje Marcina Szelenbauma dot. jagdpanther- dużo się można dowiedzieć o błedach zestawowych pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 22 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2006 instrukcja podaje malowanie wszystkich obreczy na czarno,jezeli to blad to nieumyslny z mojej strony.zacieki beda powycierane.dzieki za cynk do relacji z budowy modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 22 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2006 po dokladnym przejzeniu zdjec rzeczywiscie srodkowe obrecze nie powinny byc czarne.blad lezy w instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi