Vybor89 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 (edytowane) Witam. Postanowiłem spróbowac swoich sił w starciu z innymi modelarzami z tego forum Mam nadzieję, że nie dam plamy i pokażę na co mnie stac. startuję z modelem: Mitsubishi Lancer Evolution X Option 1:24 Aoshima Po in-box zapraszam tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=17272 Model robię "z pudła" tzn. dostanie jakieś fototrawionki, a reszta pozostanie standardowa. Jutro jeśli się uda wygospodarowac troszkę czasu pojawią się pierwsze postępy. Edytowane 23 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Jeeeeah !! No mam nadzieję, że będzie grubo, model ciekawy i ładny, czekam na konkrety. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Ja też czekam na postępy z prac!! Będę śledził temat do samego końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Uuuuu stary, pojechałeś z grubej rury. Postaraj się go ładnie zrobić to masz mój głos jak w banku . Z własnego doświadczenia Ci powiem - nie spiesz się i pomyśl 10 razy, a jak już pomyślisz to pomyśl jeszcze 11 raz jak coś zrobić lub pomalować, zadawaj pytania na forum nawet te banalne, a na pewno będzie OK. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Dobry wybór. Sam mam na warsztacie to Evo, tylko, że ja robię je w wersji full carbon. Sam model oceniam na bardzo dobry jakościowo, więc nie powinieneś mieć żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laser1989 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Och tak, właśnie na tego rodzynka czekałem w całym konkursie. Z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie prac. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Również życzę powodzenia . Fura konkret Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 1 Listopada 2009 Autor Share Napisano 1 Listopada 2009 Ok. Dzis fot nie będzie, ale za to jutro powinna pojawic się kompletna kasta pomalowana Mr. Metal Color Chrome Silver [Gunze]. Wstawię też fotki mam nadzieję ukończonego zawieszenia Evo. Mam też pytanko. Jakim lakierem bezbarwnym zabezpieczyc tą farbę po spolerowaniu gdyż ma ona powierzchnię lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Lakier Gunze super gloss może być. Choć i tak będziesz musiał wypolerować bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Za sam model masz wielki plus! Życzę powodzenia! Mimo, że będę go widywać w realu na Twoim warsztacie to będę tu zaglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 1 Listopada 2009 Autor Share Napisano 1 Listopada 2009 Ok. Dzięki koksik750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Modelik fajny, myśle, że efekt końcowy też będzie niczego sobie. Może wkońcu jakiś europejczyk wejdzie do konkursu bo narazie mamy same japońce Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Evo ma się dobrze i dostał już lakier. Spolerowałem mniej więcej połowę kasty...więcej nie dałem rady, gdyż ręce odmówiły posłuszeństwa. Mam nadzieję, że jutro skończę polerkę i wstawię fotki w pełni gotowej kasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Powodzenia w budowie Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Czekam na foty i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 Małe skromne postępy. Brak czasu na modelarstwo i stąd takie przestoje. Dziś udało mi się trochę podłubac i oto efekty. Skompletowane zawieszenie i całe podwozie. Zostało tylko domalowac parę szczegółów. Tarcze i klocki pomalowane otrzymały kalki tak jak felgi. Zdecydowałem się na opcje z obniżonym zawieszeniem. Pierwsza przymiarka z nieukończoną kastą. C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 No no widzę ,że do pszodu idą prace fajne to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Z obniżonym zawieszenim wygląda naprawdę fajnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 do pszodu Do przodu!. Lubię ten samochodzik, będę się przyglądał twojej relacji . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Dzięki za opinie Z obniżonym zawieszenim wygląda naprawdę fajnie!!! Tez tak uważam Wloty na przednim zderzaku dam całe w siatce bez lamp. Grill już dostał siatkę oraz 3 srebrne "diamenty". Jutro zrobie zdjęcia skończonego podwozia, grill'a i przymiarkę z wlotami. Jak tylko czas pozwoli to kasta zostanie pryśnięta podkładem i kolorem Mam nadzieję, że Lancer spodoba się szerszej publiczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Bomba! Jaki kolorek planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Na 99% czerwony. Polerka takiej dużej powierzchni mnie przerosła :( Nie udało mi się uzyskac na całej kaście idealnie takiego samego efektu lustra. Więc najprawdopodobniej Evo będzie czerwony, chyba, że dorwę jakiś pasujący niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Oba ładne... a może biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 a może biały? Silvia jest już biało-czarna A czerwono-czarnego lub niebiesko-czarnego jeszcze nie mam Ale przy drugim Evo X nie wykluczam malowania a la "panda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Pierwsza przymiarka wszystkich elementów kasty. A teraz parę fotek skończonego podwozia: Teraz czas do lakierni i nałorzyc podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi