koksik750 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Wygląda całkiem nieźle, ale te skrzydło z tyłu wygląda tragicznie. Szczególnie boczne jego części. Proponowałbym srebrnym wykańczać na końcu. Całkiem niezly ten niebieski, wkrótce wrzucę tu swoje evo ( ten model jak zacznę, to już muszę skończyć ) i będzie w podobnym kolorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Srebrny chyba będzie musiał do poprawki pójść Najlepiej zabezpiecz sobie ten srebrny, żebyś go nie zdarł przy pracy nad kolejnymi powłokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Się przykurzyło... Kasta na chwilę obecną wygląda tak: Na masce kolor niebieski wydaje sie być jaśniejszy jednak w rzeczywistości jest taki sam, to chyba przez lampę aparatu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Gdyby nie ten pług byłby piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Jest piękny PS: Może na następnych zdjęciach przedni zderzak zakryję czarnym prostokątem, taka cenzura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Dolna poprzeczka w grillu jest pęknięta. A ten pług przesadzony, ale może w następnym modelu nie przegniesz . Ogólnie dokładki są super, ale nie aż takie. Nawet nie wiem czy coś takiego ktokolwiek kiedyś stworzył . Ale i tak gratuluję i życzę powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Hmm... Ta dokładka może być równie pożyteczna co poprzeczka na tylnej szybie w bodykicie VeilSide do Madzi RX-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 PS: Może na następnych zdjęciach przedni zderzak zakryję czarnym prostokątem, taka cenzura A wstaw takie zdjęcia w galerii, zobaczymy jaka reakcja ludzi będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Witam po przerwie reklamowej! Naszło mnie kilka ciekawych pomysłów co do Lancera i powoli wcielam je w życie. Troszkę zmodyfikowałem przedni zderzak z grillem, usunąłem dolną część grilla, nieznacznie powiększyłem centralny wlot w zderzaku i dostosowałem słupki tak aby zmieściło się orurowanie intercoolera Tak to wygląda: Dodatkowo jeszcze przerobiłem przednie lampy tak że w jednej jest otwór, wlot powietrza, a szkło będzie czarne. Coś jak tu: Tylne lampy też chyba zrobię czarne... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Dobrze że dalej działasz szkoda tylko że przy tych przeróbkach nie oberwało się pługowi ;) chociaż na zamieszczonej fotce widać że coś takie jednak istniało. Nie boisz się takich przeróbek na już pomalowanej kaście? Ja bym się chyba nie odważył W każdym razie życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Jedziemy dalej! Zdjęcia poglądowe do których zamontowałem pomalowane lampy, w przedniej jest wlot powietrza. Wycieraczka odstaje bo podszybie nie jest przyklejone, będzie to oczywiście zrobione tak jak należy Całość psiknięta kilkoma warstwami bezbarwnego, będzie jeszcze polerowanie... Chłodnica i intercooler razem z orurowaniem będzie oczywiście pomalowany a we wlotach w błotnikach i w zderzaku będzie siateczka Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Jeśli mogę to troche pomarudze: jeśli chcesz miec spojlerek to lotka na końcu dachu mija się z celem (wyglądu i aerodynamiki). Przedni pług o 1/3 za wielki. Felgom przydałby się pokrewny do karoserii kolorek. Tak ja to widze... Twój model, Twój gust. Podoba mi się ingerencja w model (odwaga i jakośc wykonania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Jest git tylko jakies kalki by się jeszcze przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Jest git tylko jakies kalki by się jeszcze przydały. Hmm... Zastanawiam się nad kalkami "RAYS" bo felgi NISMO są chyba tej firmy Chodziłoby mi o te niebieskie w lewym dolnym rogu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Mogą być ale mógłbyś też zamówić kalki może to i mały detal ale model będzie się prezentował lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Chodziłoby mi o te niebieskie w lewym dolnym rogu: Gdybyś potrzebował takich małych na cztery koła, to pisz na gadu bo nie widzę czy są takie na kalce co pokazałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Te kalki co pokazałem są moje więc nic nie będę zamawiał i nic nie potrzebuję Po dłuższej chwili namysłu stwierdziłem że jednak model będzie bez kalek, taki gładziutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Coraz bliżej końca... Małymi kroczkami zbliża się koniec prac nad tym ulicznym potworkiem Lampy są wklejone na stałę, wycieraczka poprawiona, siatka we wlotach na błotnikach i w tylnym zderzaku, środkowy element przymocowany na stałę z uchem holowniczym. Oczywiście to jeszcze nie koniec, kilka elementów będzie jeszcze malowanych i dojdą lusterka. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Ten srebrny kolorek ma jakieś fioletowo- różowe perełki w sobie, czy to efekt zastosowania jakiejś kolorowej lampy/żarówki/folii ? Poza tym ciekawie - przednie światła raczej dyskwalifikują "miska" jako pojazd "uliczny" ale... przy tak odważnym projekcie, można i to przełknąć Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Ogólnie model ma świetne malowanie! Pług nie trafia do mnie z żadnej strony no ale to już sprawa upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Ten srebrny kolorek ma jakieś fioletowo- różowe perełki w sobie, czy to efekt zastosowania jakiejś kolorowej lampy/żarówki/folii ? Messer Nic z tych rzeczy przyjacielu, to już jest taki odcień lakieru, mi się podoba i wygląda bardzo ładnie To sie ujawniło chyba po bezbarwnym bo na puszce jest normalny srebrny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Grudnia 2010 Share Napisano 19 Grudnia 2010 Dobry! Czas zaprosić panów do galerii ukończonego modelu viewtopic.php?p=376811#376811 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi