drinkman Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Zaczyna to wyglądać tak.Wyszło zdaje się nieco za duże,ale szczerze pisząc mam już dość tego modelu i chcę go skończyć.Chyba,ze jutro po powrocie z pracy dostanę piany i zrobię to nieco mniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 11 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Piany jednak dostałem.Zestaw radiowy v.2.Wygląd i wymiary zbliżone do oryginału bardziej niż to co było lekko wcześniej.Dopracowanie pewnie trochę zajmie,niestety zapierdziel w pracy i brak sił i chęci po niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Z dalsza fajnie wygląda MACRO JEST DO D................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Te "bloki" radia są chyba niestety za niskie - nie upchniesz tam ekraniku i klawiatury, jeżeli chciałeś je zrobić. Albo mi się wydaje i wysokość jest ok, ale za to całość za szeroka. Nie mam przy sobie zdjęć, żeby porównać z oryginałem... Ale z drugiej strony siedzisz już nad tym wnętrzem na tyle długo, że pewnie tylko Cię wkurzy moje labidzenie Zawsze się znajdą jakieś szczegóły, do których można się przyczepić, ale całość na pewno będzie bardzo w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2010 BaldPuma Macro jest po to aby błędy wytykać kubisz Jedno i drugie raczej.Jakoś postaram się z tego wybrnąć.Nie miałem niestety zwymiarowanych rysunków i jakoś tak wizualnie mnie pasowało do momentu zmontowania,później już łapą machnąłem.Może jakoś poupycham te gadżety.A jak będzie całość mi nie pasować to zawsze można na dioramce zastosować wyimaginowany I.E.D. pod kabiną Najważniejsze aby krytyka była rzeczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Tak jest i tak już zostanie,howgh.Delikatnie pogłębię panele,kabloteka i do środka.Czas w końcu zabrać się za malowanie tego jeżdżącego nieszczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Sierpnia 2010 Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Wyszło całkiem nieźle. Chociaż proporcje są lekko nie tegez, to jak wsadzisz w środek, dodasz słuchawkę, okablujesz - będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2010 Proporcje wiem,do "życi".Niestety tez ostatnimi czasy praca po 12h nie sprzyja myśleniu a modelowaniu w zupełności.Wiem jednakże gdzie zostały popełnione błędy i przy następnym takim zestawie "młodego radioamatora" będą poprawione.Teraz nastąpi pytanie - co i jak z czym połączyć a proszę o prosty schemat bo funkcja myślenia szwankuje.Połączyć w sensie kabloteki.Antena od BFT jest przewidziana pomiędzy szybami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Radio SINCGARS: Tutaj masz schemat z instrukcji zestawu Pro Art Models: Patrz na rysunek w górnym prawym rogu - masz tam miejsca podłączenia anteny i słuchawek oraz kabelek pomiędzy elementami radiostacji. - kabel do anteny leci sobie obok fotela pasażera i tylnego fotela za fotelem pasażera (po tym "schodku" pomiędzy podniesioną podłogą na środku pojazdu, a podłogą pod fotelami) i wchodzi w tylne nadkole, potem wychodząc przez dziurę w tylnej ścianie nadwozia, zaraz pod mocowaniem anteny. - słuchawki są na spiralnym kablu, miejsca podłączenia widać na schemacie wyżej. Możesz dorobić sobie uchwyty np. na ramie okna albo położyć je po prostu gdzieś na radiu albo podłodze, - głośniki podepnij na bocznej listwie radia. Blue Force Tracker: Tutaj masz schemat połączeń: Powinieneś jakoś sobie z tym poradzić. Tutaj masz jeszcze trochę zdjęć: No i link, który już znasz: http://www.hmmwv-models.yoyo.pl/viewtopic.php?f=32&t=87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Dzięki wielkie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 18 Października 2010 Autor Share Napisano 18 Października 2010 Niniejszym chciałbym poinformować,że po wizycie w krecie model powiedział stanowcze dość a ja tym bardziej.Zrobiła się jakaś totalna masakra a nie będę go szlifował i szpachlował bo się rozsypie do reszty. Wychodzę po prostu z założenia,ze będzie jak ja chcę albo nie będzie wcale. Posłuży jako dawca organów.Szkoda mi tylko czasu włożonego w tą porażkę. Założenie jest następujące: Nabywam nowego m998 i robię go od nowa,razem z zestawem legenda i innymi pierdołami.Podwozie zostaje te które już mam zrobione.Na pewno inaczej zostanie też rozwiązana sprawa tylnych drzwi. Po zakończeniu projektu grupowego proszę o przeniesienie warsztatu do pojazdów. Dziękuję za doping oraz rady i zapraszam do oglądania ciągu dalszego,mam nadzieję w najbliższej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Dawca nabyty.Boczne płyty i stojak pod granatnik przyjdą z poprzednika,drzwi zostaną zaimprowizowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Działaj, działaj. Może uda się skończyć przed zamknięciem projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2010 kubiszNa dzień dobry pewnie mnie zjedzie,że ta deska rozdzielcza do niego nie pasuje Nie wiem czy tylko ja miałem taki trafiony egzemplarz,ale w zestawie legenda właśnie owa deska była masakrycznie powykręcana i chyba jednak bardziej pod tamkę spasowana,ale po walce z materią "udałosie" Pożyczyłem trochę blaszek z zestawu edka do Maxi Ambulance tzn,trochę zawartości kabiny kierowcy.Ambulans będzie zamknięty,więc to nie problem. Zastanawiam się czy montować drzwi bo chciałbym wnętrze jak najbardziej wyeksponować.Ostatecznie będą otwarte jeśli się zdecyduję. Mam nadzieję,że tym razem nie spierdzielę malowania bo się wścieknę i wywalę oficjalnego focha na kilka tygodni w temacie modeli i nadrobie zaległości growe-Fallout New Vegas i wszystkie dodatki do F3 czekają Szczerze też się przyznam,że nie mogę dojść do ładu z moim Paashe VSR90,jakoś piwatą mi się lepiej malowało a tym wynalazkiem szatana ciągle coś,ehhh. No to fotki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 kubiszNa dzień dobry pewnie mnie zjedzie,że ta deska rozdzielcza do niego nie pasuje Ta deska rozdzielcza do niego nie pasuje Drzwi zrób otwarte. Dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2010 Na chwilę obecną wygląda to tak,brakuje jeszcze lusterek,i wykończenia drzwi z tyłu i kilku drobnych rzeczy.Stojak do granatnika nie jest przyklejony,stwierdziłem,że będzie przeszkadzał w malowaniu,więc przyklejony będzie w okolicach lakieru matowego. Dalsze prace ruszą dopiero w kolejnym i zapewne lepszym roku 2011. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salieri Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 Kroi się niezły model. Czekam z niecierpliwością na kolejne zdjęcia z jego budowy. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Dla nielicznych stęsknionych info - podkład położony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Strasznie długo męczysz ten model Zlitowałbyś się nad nielicznymi stęsknionymi i go wreszcie skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2011 Męczę bo: 1.Podejście rekreacyjne do modeli czyli dłubię jak mam ochotę 2.19 sezonów Simpsonów:) 3.Mass Effect - edycja rozszerzona 4.Ukochane Jagged Alliance - Urban Chaos 5.Fallout 3 - edycja rozszerzona 6.Najgorsze z możliwych-bezsensowna strata życiorysu na czynność zwaną pracą 7.Dzisiaj maluję dno brzydala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 U mnie przeszkadzajki są z nieco innej dziedziny, ale doskonale Cię rozumiem. Czekam na następne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 Dno uważam za skończone w 95%,pozostały jeszcze drobne poprawki pigmentowe,ale to na sam koniec.Generalnie jest już po lakierze matowym i zabieram się za budę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Pierwsza warstwa zastosowana.W rzeczywistości kolor jest nieco żywszy,malowane Vallejo 70819 Iraqui Sand.Teraz kilka widocznych poprawek,zdjęcie paprochów których zamieszkała pokaźna kolekcja i jutro druga warstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Coraz ciekawiej Nie bardzo widzi mi się element na bocznej płycie pancernej. Jeżeli miała to być antena BFT, to nie bardzo wyszła. Chyba, że jest to dopiero podstawka pod tę antenę - ale wtedy w ogóle bym to przeniósł na ramę przedniego okna, jak to dość często było stosowane. A jeżeli zupełnie nie trafiłem z przeznaczeniem tego elementu - napisz co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi