drinkman Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Coś na kształt i podobieństwo podstawki.Mam problem ze zwymiarowaniem anteny i nie mogę tematu ugryźć jakoś.Pierwotnie antena miała być na oknie,ale zmieniłem kuńcepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Antena BFT od LP ma wymiary ok. 7mm długości x 3,5mm wysokości (całkowitej z krążkiem), krążek ma średnicę 4,5 mm i wysokość 0,5, pomiędzy skosami ścianek jest 5mm. Ładnie idzie, ale antenę zdecydowanie przenieś na ramę oszklenia. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 lexxer_monster_machineDzięki za wymiary. Antenę przeniosę na środkowy słupek ramy oszklenia.Więcej ustępstw nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Kawał dobrej roboty,ciekawy warsztat Czekam na koniec Twoich zmagań z gun truckiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 Że jakoś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Ano, jest dużo lepiej, teraz poprowadź kabelek i będzie git, jedynie ścianki zabudowy wydają się kapeczkę za wysokie, ale to już szczegoł. Zestaw elektroniki masz gotowy czy będziesz dłubał? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 "Pudełko" na antenę powinno być zamknięte z wszystkich stron. Powinno być chyba deczko niżej. Kabelek wychodzi z lewej strony patrząc od przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 Wysokość zostanie jeszcze skorygowana bo mi się też nie widzi.Elektronikę chyba wydłubię bo jak już jest tyle zrobione to szkoda odpuszczać. A Kolega którego ksywki wymieniać nie będę popsuł niecny plan... Zdejmuję i przerabiam... Co za ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 No to działaj Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Trochę późno - ale może jeszcze się przyda to zamiast komentarza do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 BaldPumaToo late Kubisz ma zresztą w swoim Dumvee takie ustrojstwo,o ile mnie pamięć nie mydli.Może też jest kwestia umiejscowienia i tej wersji się trzymać będziemy Swoją drogą czy jesteś zainteresowany przejęciem zestawu Revella w 72? Nabyłem go w jakiejś śmiesznej promocji,ale robić jednak nie będę.Oddam za przysłowiowego browara i koszty wysyłki. W razie "W" daj znać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Dalsza część opowieści pt. Najdłużej powstający gniot.Jutro wygrzebanie paprochów i druga warstwa koloru przyjdzie.Większość weekendu na pewno poświęcona na malowanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Osłona silnika od wersji ECV, deska od M1151, brakuje tylko powiększonego grilla było by jeden kroczek bliżej ku prawdopodobieństwu Ładnie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Nie kuś... Wiem,że małe SF,ale załóżmy,że wytwór mechaników polskiego pochodzenia co z kilku poskładali jeden a pozostałości posłużą jako części zamienne do polskich "jaszczębi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Powodzenia Czekam na finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 W moim tempie?Ludzie tyle nie żyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Ładnie wygląda. Zapowiada się fajny Humvee. Planujesz kolejnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Planujesz kolejnego W moim tempie?Ludzie tyle nie żyją. Mimo błędów merytorycznych - zapominam o nich - bardzo mi się podoba. Nie pamiętam czy pisałeś, jakie masz plany malarskie co do niego (nie chce mi się wracać wstecz warsztatu ) i czy będą jakieś elementy w innym kolorze niż piaskowy, oprócz ew. ładunku. Dlatego jakbyś znalazł wolną chwilę, to się pochwal. A jak nie znajdziesz, to może doczekamy finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Błędy merytoryczne chyba częściowo były zamierzone z powodu zestawu Legenda i pewnie jeszcze 100 innych rzeczy znalezionych przez Kubisza:) Na początku myślałem o 3-kolorowej masce,ale mi przeszło,to już by było przegięcie czasoprzestrzenne.Raczej pozostanie piasek,choć postaram się go zabrudzić i styrać,obicia które będę robił po raz pierwszy itp Co do następnego brzydala-w archiwum jest Avenger z blaszkami,Commando,M1046,ale po łbie kołacze mi się zestaw z M102 i powtórka tego co kiedyś zrobiłem za lat młodzieńczych czyli M998 z Tow-em na trójnogu z czasów DS. Następny w kolejce jest rozgrzebany M1A1 i M107 i tego nic nie zmieni,nie wspominam o załogantach do LSSC... Plany jak Hitler,gorzej z wykonaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 Co do następnego brzydala (...) powtórka tego co kiedyś zrobiłem za lat młodzieńczych czyli M998 z Tow-em na trójnogu z czasów DS. Możesz coś więcej napisać o tym? Może pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 4 Lutego 2011 Autor Share Napisano 4 Lutego 2011 Mówisz i masz: viewtopic.php?p=295865#295865 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 Żeby nie było,że nic się nie dzieje.Brudzing i takie tam aktualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Lekki postęp.Model jest po lakierze matowym i pigmentach.Nie osiągnąłem interesujące mnie poziomu zakurzenia,więc raz jeszcze pójdą pigmenty,kable i brakujące pierdoły z elektroniki. Zakładam,że następne fotki będą już na normalnym tle i z odpowiednim oświetleniem. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Jeśli chodzi o wykonanie, to podoba mi się Może poza trochę zbyt mocnym washem, ale gdy nieco mocniej zakurzysz model to trochę ten efekt zniknie. Natomiast jednak szkoda, że nie urozmaiciłeś trochę malowania (np. coś zielonego - maska, płyty opancerzenia albo drzwi). Jeżeli dasz jeszcze radę, to przemaluj antenę BFT, powinna mieć jaśniejszy kolor (idealny jest Humbrol 121 Pale Stone). Na koniec znowu plusik - bardzo podoba mi się wygląd kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 Humbrola na podorędziu nie mam,ale coś się postaram wyczarować. Wash wyszedł taki dlatego,że dopiero następnego dna po jego zrobieniu miałem okazję go wytrzeć i zrobiłem tyle ile dało radę.Mam nadzieję,że pigment + jakiś filtr go stłamszą bo też mi się nie podoba a i też jakaś nauczka na przyszłość. Koła wyszły trochę przypadkiem i do tego się przyznaję aczkolwiek też mi się podobają. Tak jak napisałem teraz czeka mnie walka z okablowaniem,figuranci i jakaś mała podstawka typu droga i kawałek pobocza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi