artoor_k Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Ekstra, koła muszę przerabiać Dobrze że pokazałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2009 To jescze nie wszystkie blaszki na koła jest jeszcze taka mała część, przykleja się ją na samej oponie... jak wkleję to pokażę Chyba się Arturze będziemy relacjami uzupełniać pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 No chyba tak Z kołami nic nie zrobiłem.Nie mam żadnej dokumentacji oprócz zdjęciowej a P-11 z Krakowa ma nie swoje koła (tak na marginesie to jest to jedyny nieoryginalny element) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Przez całe ferie dłubałem, dłubałem... i oczywiście nie zrobiłem tego, co planowałem. Chociaż jak na pierwszą walkę z takimi drobnymi blaszkami i w takiej ilości to jestem nawet zadowolony... ale i tak jest to partactwo (Busola składała się z 6 elementów, każdy o średnicy mniejszej niż 1mm ) Tu jeszcze brakuje dwóch małych elementów... "Podłoga" i pojemniki na pociski do rakietnicy... łącznie 7 części. Dźwignia podnoszenia fotela... "Koniec" zbiornika paliwa... I teraz to, z czego jestem dumny. Owiewka z lusterkiem: I chłodnica (Part kazał sklecić 20 skrzydełek, ja upchnąłem tylko 14.) Wymęczyłem się jak diabli, ale najgorsze już za mną.. teraz tylko rozszyfrować beznadziejną instrukcję Parta odnośnie kratownicy - na szczęście mam świetną monografię Kagero - złożyć ją do kupy, trochę drobnicy do kokpitu i... mogę zacząć myśleć o skleceniu kadłuba. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Blacharka 1-klasa masz fach w ręku Tablice zegarów mogłeś pomalować przed podklejeniem kliszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Pamiętam, jak sklejałem ten kokpit . Ale przez brak planów i instrukcję Parta dałem sobie spokój. No mogliby się chłopaki bardziej przyłożyć, Edek ma w swoich zestawach wszystko czytelnie narysowane . U Ciebie wyszło gites, a rączkę dźwigni mógłbyś potraktować korektorem- nie będzie taka płaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Blacharka 1-klasa masz fach w ręku Tablice zegarów mogłeś pomalować przed podklejeniem kliszy. Dziękuję A zegary maskolem machnę, potem wszystko psiknę i będzie chyba dobrze... ? U Ciebie wyszło gites, a rączkę dźwigni mógłbyś potraktować korektorem- nie będzie taka płaska. Zapamiętam, dzięki za radę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 idzie ładnie nie chce zapeszyć ale widze największa zabawa jeszcze przed tobą - wsadzić ten piękny kokpicik w kadłub... u mnie z tego właśnie powodu P.11 trafiła na długo do szuflady... nie mniej jednak życzę powodzenia a nóż sam coś podpatrzę i moją w końcu zrobię... pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Puk, puk jest tu ktoś? Jasiek wracaj do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Ale żeś wykopał... :P P.11 leży i sobie tak chyba poleży - raczej się do końca konkursu nie wyrobię. Skupię się na P-47X, już mam niedaleko do końca więc jak dociągnę tego dziada to biorę się za jedenastkę. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi