dweler Napisano 23 Marca 2010 Autor Share Napisano 23 Marca 2010 Myski79 biore rozciagnieta ramke do odpwiedniej grubosci i odcinam od niej malutkie preciki ktore naklejam na odpowiednie miejsca a po calkowitym zachnieciu kleju zeszlifowuje je na odpowednia wysokosc. ostatatecznie przlatuje wszystko cieniutka warstwa kleju zeby nity troche sie nadtopily i pozaokraglaly po dwoch wieczorach pracy: - ponitowane i pocienione gdzie potrzeba blotniki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 23 Marca 2010 Share Napisano 23 Marca 2010 Zrób proszę zdjęcie z boku czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Marca 2010 Autor Share Napisano 24 Marca 2010 etap wykancznia detali: - klamry narzedziowe - metalowe skrzynki (jedras mnie podpuscil ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 jedras mnie podpuscil Smile Widzisz nawet jak go nie ma to trzyma rękę na pulsie hehe Fajny efekt tych zbesztanych skrzynek Nie zapomnij dwóch ogniwek na tylny parapet wrzucić No i jakie malowanie wydumałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 a oto i efekty pierwszych prac malarskich( oczywiscie jeszcze do retuszu): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Kolor piaskowy zniknął Ci z kamuflażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Przy retuszu pewnie wróci Ja TKS-a retuszowałem chyba ze 3 razy, zanim uzyskałem dobry efekt... Kończ waść, nerwów oszczędź. Bardzo fajnie byłoby go zobaczyć w konkursowej galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 no tak i troche za duzo tego brazu. to kamo wogole w godzine namalowalem gdyz mialem ograniczony czas do skorzystania z aerka a teraz bede mial mozliwosc cos poprawic dopiero w piatek wiec juz nie zdaze go skonczyc. chyba ze zostawie jak jest, przeciez nie kazdy egzemplarz mial idealne kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 o boze nie dorobilem nitow na pionwej plaszczyznie blotnika z przodu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 no tak i troche za duzo tego brazu. to kamo wogole w godzine namalowalem gdyz mialem ograniczony czas do skorzystania z aerka a teraz bede mial mozliwosc cos poprawic dopiero w piatek wiec juz nie zdaze go skonczyc. chyba ze zostawie jak jest, przeciez nie kazdy egzemplarz mial idealne kamo Fajnie ale ja bym "dopsikał" piaskowego o boze nie dorobilem nitow na pionwej plaszczyznie blotnika z przodu :( W którym miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Podziwiam to co potrafisz zrobić z takiego wyjściowego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 W którym miejscu ? a ło tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Świetny model, ale poświęć jeszcze troszkę czasu na kamuflarz, bo ewidentnie mu troszkę brakuje tym bardziej, że wiele Cie to dużo kosztować nie będzie, a Twój wysiłek będzie ładnie ukoronowany :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 a ło tutaj: No rzeczywiście umknęło mi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 dzis pobawilem sie w rozne pierdolki - mocowanie gasek do zderzaka - motylki na lomie i szpadlu - mocowanie kola zapasowego - uchwyty, kable do lamp i klaksonu - motylek na zapasie - jeden wozek bedzie w minii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 No nie jestem przekonany do końca o czarnych bandażach na górnych rolkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Myski79 ze co, ze byly stalowe w calosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 dzis dorobilem jeszcze podnosnik oraz rozpoczalem prace malarskie: - wyciagnalem delikatnie na jasniejsze odcienie wystajace elementy - filtry - lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Myski79 ze co, ze byly stalowe w calosci? Z tego co wiem to miały bandaż ale nikt nie bawił się przy malowaniu w ich osłanianie więc były w kolorach kamuflażu jak im się prysnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 witam jako ze w czwartek nie podjalem dalszych zabiegow malarskich a w piatek juz mialem dostep do aero to domalowalem troche tego piaskowego. stan obecny po waszach i suchym pedzlu. reszta pewnie juz jutro w galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 No pięknie czekamy na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2010 witam model ukonczony, trafia do galeri. Myski79 jesli chodzi o te bandaze to zostawiam czarne aby troche kolorystycznie bylo bogacej. dzieki wszystkim za cenne rady i wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi