Meksyk89 Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 Witam! Postanowiłem przystąpić do konkursu z honda, którą niedawno nabyłem a, że nie było okazji to sobie tak leżała aż do dziś. Model prosto z pudła. Mam nadzieje, że uda mi się skończyć, czasu dużo ale moje tempo jest bardzooo powolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 17 Listopada 2009 Share Napisano 17 Listopada 2009 Będę przyglądał się mistrzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Motocykle to coś co tygrysy lubią najbardziej. Nigdy nie odważyłem się jednak na budowę modelu w tej tematyce. Jestem ciekaw efektu końcowego, tymbardziej że modele Tamiyi prezentują się zwykle dość okazale. Życzę powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Też mam tę Hondę. Życzę powodzenia i czekam na relacje. Mam tylko nadzieję, że wszytskie kalki w tej wersji są dobrze zrobione. Bo w mojej NSR 500 Repsol'a logo Repsol to tragedia. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Nigdy nie odważyłem się jednak na budowę modelu w tej tematyce. No to się odważ wkońcu. III ZKM jest najlepszą okazją da tego Mam tylko nadzieję, że wszytskie kalki w tej wersji są dobrze zrobione. Bo w mojej NSR 500 Repsol'a logo Repsol to tragedia. Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda dobrze. Zobaczymy jak mi pójdzie z kalkami, jeszcze nie miałem doczynienia z taką ich ilością na jednym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Mam pytanko czy do nakładania kalek na oponki stosuje się te same płyny co np. do nakładania na plastik? Nigdy jeszcze tego nie robiłem a nie chce skopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ar2rd Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Mam pytanko czy do nakładania kalek na oponki stosuje się te same płyny co np. do nakładania na plastik? Nigdy jeszcze tego nie robiłem a nie chce skopać. Nie- do kalek na opony nie stosuje się żadnych specjalnych płynów (zresztą to chyba nawet nie jest kalka a jakaś taka cienka błonka). Wystarczy sama woda. Z tego co pamiętam w instrukcji jest opis krok po kroku jak to zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Z tego co wyczytałem to należy zwilżyć opone wodą a potem dosisnąć kalke mokrym palcem i gotowe... Położyłem kalki na błotnik i zastanawiam się ile warstw lakieru położyć. Chciałem spróbować polerki ale się troche obawiam matowieniem powierzchni papierem ściernym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 12 Lutego 2010 Autor Share Napisano 12 Lutego 2010 Powoli do przodu... Koła, łańcuch, silnik, tył w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 12 Lutego 2010 Share Napisano 12 Lutego 2010 Wszystko prezentuje się ok Szkoda tylko tego nie oszlifowanego łączenia na wahaczu(?) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 12 Lutego 2010 Autor Share Napisano 12 Lutego 2010 Szkoda tylko tego nie oszlifowanego łączenia na wahaczu(?) Którego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 bardzo fajnie widzę ze już powoli do przodu tez składam motor powoli ślamazarnie ale może już niedługo zaprezentuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Nie wiem jak to się fachowo nazywa ,ale zaznaczę to na zdjęciu : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 To nie jest sklejone, bo to wszystko na śrubach jest. Ale jeszcze pomyśle jak to wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 To nie jest sklejone, bo to wszystko na śrubach jest. Ale jeszcze pomyśle jak to wykombinować. Moja standardowa procedura z tylnym wahaczem to skleić, zaszpachlować, pomalować a potem koło z tarczą hamulcową + łańcuch wcisnąć pojedynczo lekko rozginając wahacz Jak narazie ta metoda mnie nie zawiodła Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 Ajajaj nie mam dobrego metalizera, żeby ten wahacz pomalować. Przydał by się aclad. Nie wiem zobaczę jeszcze jak to zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Babol poprawiony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Od razu lepiej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 I o to chodziło Teraz pamiętaj, żeby ramę malować tą samą farbą Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Ostatnio mam trochę wolnego, więc się nie obijam. Rama już pomalowana, teraz wyszukuje czy nie ma baboli i chcę to już pomału wykańczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Niewiele udało mi się zrobić. Najgorszym elementem tego zestawu są kalki.... strasznie kruche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 24 Marca 2010 Autor Share Napisano 24 Marca 2010 Witajcie. Koniec konkursu tuż tuż a mi jeszcze mase pracy zostało. Aktualnie elementy przedniego widelca są pomalowane i czekają tylko na złożenie do kupy, natomiast owiewki są już w podkładzie. Zastanawiam się tylko czy brać się za polerowanie owiewek? Co wy o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi