Drak Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 te gwoździe za wielkie, zamiast nich lepiej przebij deseczkę w tym miejscu i wpuść washa, będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 jachud na przyszłość: DS naprawdę lepiej jest najpierw przykleić, a potem malować. One doskonale się kleją zwykłym klejem do plastiku, a jak to będzie po pokryciu farbą to nie wiem... Ale naprawdę polecam metodę z przyklejeniem przed malowaniem. Od razu mówię, że pomalować gąski po przyklejeniu da się i to bez zbędnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2009 Dzięki za radę Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że po przyklejeniu ich do kół (a tych do podwozia), nie dostanę się tam pędzlem... a nie chciałbym potem mieć niepomalowanych gąsek w widocznych, acz niedostepnych dla pędzla miejscach Niemniej jednak sprawdzę, złożę na sucho i wyciągnę wtedy wnioski.. Dzięki pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 najprawdopodobniej gąski odkleją się a farba zejdzie z miejsc gdzie były przyklejone. to smutna częsta praktyka. osobiście zostawiam na DSach nie pomalowane miejsca, gdzie będą koła (trzeba dobrze przymierzyć) i dopiero później sklejam. efekt murowany. poza tym cienki pędzel sięgnie tam, gdzie sięgnie oko, można tez mieć specjalny pędzel z zagięta końcówką co szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2009 Pomalowane gęsi się nie odkleją, wiem, bo już układałem gumy na Nashornie i na Tigerze wczesnym... Pokombinuję jeszcze. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 jak jest cienka warstwa farby to powinny trzymac, moje trzymaja. Za to jak zaczniesz je zginac i formowac na kołach to szczegolnie na zaokragleniach farba potrafi odpadac >: Ja osobiscie taśmiaków wiecej nie maluje przed nalozeniem bo za duzo potem poprawiania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Sprawdzałem, czy da się jakość obejść proces malowania/klejenia i ku mojemu zdziwieniu sklejone już DSy można swobodnie nałożyć na naklejone już podwozie pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 pomaluj je najpierw surfacerem i nic nie odpada - DSy są bardzo fajne - wiele osób ich nie lubi a ja uważam że są dużo lepsze od Magic traków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Tygrys już w kamo: (podłoże jest krzywe, sam tank jest prosto) Troszkę niedoskonałości jest, ale na makro wszystko bezlitośnie wychodzi Teraz mam zamiar potraktować model tak: -sido -kalki -sido -wash, filtry -lakier docelowy. Podstawki jednak nie będzie. Doszedłem do wniosku, że nie potrafię zrobić dobrej ziemi i wywaliłem w cholerę to co do tej pory z nią robiłem. Będzie sam czołguś. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi