Observer Napisano 18 Listopada 2009 Share Napisano 18 Listopada 2009 (edytowane) Model został wykonany stosunkowo dawno. Pierwszy raz pokusiłem się wtedy o jakiś tam weathering, no i jak widać...nie wyszło to za szczęśliwie. Od czegoś zawsze trzeba zacząć. Gdzieś mi się zawieruszyły siłowniki do hamulców aerodynamicznych. Ich wielkość jak i mój bałagan uniemożliwiają odnalezienie tych części. Hamulce powinny być raczej czerwone od strony wewnętrznej (poświęciłem mało czasu na zbieranie dokumentacji) Edytowane 22 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Nie przesadzaj - model prezentuje się całkiem nieźle Błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi... Zaślepki do kanałów wlotowych do silnika to miałeś gotowe, czy to radosna twórczośc własna? pzdr. Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 Zaślepki wykonane z elementów fototrawionych Eduarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Bez wchodzenia w szczegóły - model jest Tomcatem A, kalki prezentują wersję B. pozdrawiam, L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 (edytowane) Dodam tylko że pylony Ci się "zawinęły" pod siebie...dolna cześć powinna byc pod kątem prostym do podłoża...przypatrz się na zdjęciach Kociaków pozatym popełniony model poprawnie ... Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 Dodam tylko że pylony Ci się "zawinęły" pod siebie...dolna cześć powinna byc pod kątem prostym do podłoża...przypatrz się na zdjęciach Kociaków yyyy...racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememes Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Sądząc po silniku i drabince (fot.1) masz też gripena ;) pokażesz? Pytam bo robie ten sam zestaw, może bym coś podpatrzył :] pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Z tym gripenem to faktycznie mam go na stanie, ale dopiero się robi. Zacząłem właśnie od wymienionych pierdułek. Szczerze mówiąc nie mam do tego Saab'a owiewki. Próbuję zamówić od Revella, ale są problemy, bo nr katalogowy tego zestawu chyba nie jest zgodny z nr w katalogu Revella 2009. Pod tym właśnie numerem widnieje zestaw Lavochkin La-5FN. Poza tym wydaje mi się, że model zawiera sporo błędów merytorycznych. Nie będę się rzucał na dodatki do niego. Gdybym go skończył i wystawił z pewnością zostałbym więc zjedzony przez fanatyków tego samolotu. Może będziesz jednak nieco ambitniejszy i zrobisz z tego zestawu coś naprawdę fajnego, czego Ci życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememes Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Myślę, że w przeważającej większości użytkownicy tego forum to ludzie jak najbardziej życzliwi, więc śmiało rozpoczynaj relację warsztatową, będzie mi raźniej > viewtopic.php?t=17738 Narazie jestem na etapie odtwarzania kabiny pilota, bo ta fabryczna zaginęła, a nawet gdyby była to jednak niewiele ma wspólnego z oryginałem :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi