Leo69LG Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 To mój pierwszy model jak i pierwszy post (pomijając „zniszczenie” dwóch modeli w celach czysto naukowych ), więc z góry proszę o wyrozumiałość. Praktycznie wszystko robiłem po raz pierwszy. A całość jest malowana pędzlem, więc jestem świadomy niedoskonałości w porównaniu do doświadczonych modelarzy. Wszelkie uwagi mile widziane! Na początek kilka fotek z przebiegu „tworzenia”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 A tu już gotowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Podoba mi się ten model, choć fotki trochę słabe. To co widać to oponki do poprawy. Lepsze fotki zrób będzie widać szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 To co widać to oponki do poprawy. W jakim sensie do poprawy? Ja jestem totalnie początkującym i proszę trochę dokładniej, co jest nie tak i jak mam to ewentualnie poprawić? W tym modelu raczej tego nie zrobię, ale na pewno wezmę pod uwagę w przyszłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Nigdy sie tu nie wypowiadalem , bo sam nie mam co pokazac , a duzo mi brakuje do niektorych tutaj. Co do zdj , to nie wiem o co chodzi userowi wyzej ani tez o co mu chodzi przy oponach. Moze napisal specjalnie zebyc nie popadl w jakis samozachwyt , bo jak na model malowany pedzlem wielki szacun. Srebny jest trudnym kolorem. Pomalowany ladnie z detalami. Ile masz lat ? Jak 14 , to pozdro szacun na przyszlosc...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Co do opon, może chodzi o widoczny szew biegnący środkiem i że trochę za bardzo błyszczą się? Fotki są w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Srebny jest trudnym kolorem... Sądząc po zdjęciach model malowany był (prawdopodobnie) Humbrolem 11 - to jedna z nielicznych farb tego producenta, która pędzlem kładzie się bardzo równo (wymaga niewielkiego rozcieńczenia i średnio po dwóch warstwach można uzyskać bardzo dobry efekt). Co do modelu - pogratulować kawałka przyzwoitej pracy. Efekt końcowy jest w/g mnie jak najbardziej pozytywny. pzdr. Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Ile masz lat ? Jak 14 , to pozdro szacun na przyszlosc...... Odnośnie lat to niestety już 23. Trochę późno zacząłem przygodę z modelami ale lepiej późno niż w cale. Kiedyś sporo rysowałem, głównie ołówkiem potem mój czas zajmowały gry komputerowe . Ale to już historia, teraz wracam do rysowania no i zaczynam modelarstwo! A tak odnośnie rysowania zamierzam do każdego modelu zrobić rysunek (oczywiście prawdziwej maszyny nie modelu) jak zrobię do mustanga to załączę do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Co do opon, może chodzi o widoczny szew biegnący środkiem i że trochę za bardzo błyszczą się? Faktycznie mogło by być lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 Sądząc po zdjęciach model malowany był (prawdopodobnie) Humbrolem 11 Revell 99 ale bardzo podobny i dzięki za pozytywne opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Odnośnie lat to niestety już 23. Trochę późno zacząłem przygodę z modelami ale lepiej późno niż w cale. O, starcze! Ja zacząłem, jak miałem... 35 . Żeby zacząć, nigdy nie jest za późno. A co do modelu, to rzeczywiście, jak na pierwszy, na malowany ręcznie i w kolorze metalu to bardzo dobrze . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Co do opon, może chodzi o widoczny szew biegnący środkiem i że trochę za bardzo błyszczą się? Fotki są w porządku Dokładnie o to mi chodziło co do opon a fotki nie są najgorsze, ale można w świetle dzienny i z bardziej rozproszonym światłem. Ale i tak model mi się podoba Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Nono, dobra robota! Tylko te oponki i ziarno farby, ale miałeś pełne prawo przy pierwszym modelu o tym nie wiedzieć/nie zauważyć. Jakbyś czegoś nie wiedział, możesz pisać do mnie na gg, albo maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Model fajny Mam P-51D Mustang 1:48 od TAMIYA od kilku lat na półce ni dokończongo. Do tego kot go zdewastował i niewiadomo co będzie z nim dalej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweltomasik1 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Kolego, calkowity szacuneczek. Ja mam na polce juz 7 samolotow(tez jestem poczatkujacy oldmen-35), i zaden jeszcze do pokazania . Powodzenia z dalszymi pracami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo69LG Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 Model fajny Mam P-51D Mustang 1:48 od TAMIYA od kilku lat na półce ni dokończongo. Do tego kot go zdewastował i niewiadomo co będzie z nim dalej Z chęcią zobaczyłbym dokończony model! Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 A tak na marginesie to na kadłub jaką farbke polecalibyście, żeby ona imitowała poszycie P-51D al'a blacha nierdzewna? W czasach sklejania tego modelu dostęp miałem do farbek ASTER i ni cholery ekspedientka nie potrafiła mi dać odpowiedniej. Zakupiłem kilka miesięcy temy chrom w spreju. Może po polerowaniu i by przypominał chrom, ale nie miałem okazji go prysnąć i leży spray gdzieś w garażu. Mustanga sklejałem jeszcze z tatą. Tzn on go kupił i sklejał, ja jako chłoposzek mu pomagałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi