Marcin M. Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 Rok trenowałem na maluchach, teraz spróbuję kapkę wyżej. Skala 54 mm - przynajmniej widać trochę więcej Fajne pudełko, duże, przyda się: Piękna rzeźba i bardzo smakowite detale. Spora podstawka. Parę błonek do usunięcia, szwy w łatwo dostępnych miejscach, rączki z pistoletem i kordelasem do przyklejenia: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 Wygląda fajnie, zasiadam i obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Listopada 2017 Share Napisano 29 Listopada 2017 No, coś bardziej ludzkiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2017 Figurka zapodkładowana czarnym i szarym motipem (podstawka również, tylko fotki nie zrobiłem ): Kolory na podstawce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2017 Wash na głowie i drzewku: Pierwszy raz próbowałem pobawić się światłem/cieniem: Suchy pędzel na pniu: Zacieki, zimowe dołem, punktowo: Ghost grey pędzelkiem po kantach, a suchym pędzlem po nosie i ustach. Myślę, że na zielonym tle będzie lepiej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2017 Figurka. Zacząłem od płaszcza, będzie skórzany. Medium Rust AK z kapeczką Olive Drab, zwaszowany po wyschnięciu Nuln Oil I po nałożeniu filtra z chipping color AK: Przód: czy ta poła zapięta na guziki pod pasem z ładownicami, to część płaszcza, czy może powinienem innym kolorem ją pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Grudnia 2017 Share Napisano 4 Grudnia 2017 Moim zdaniem część płaszcza (płaszcz dwurzędowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1987 Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 Zacna podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2017 A dzięki. Przyjemna była w robocie, miło, że się podoba. Pomalowałem pas z ładownicami. Dark rust, chipping color, mephiston red, mieszane dowolnie aż odcień był w miarę kontrastujący z płaszczem. Przetarte na kantach żółtym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 Chciałbym go oświetlić jakoś. Założenie jest takie, że facet stoi na tym swoim kamiennym postumencie w blasku wschodzącego słońca, które po ciężkiej nocy z radością wita Zacząłem coś tam działać na rękawie i kołnierzu. Przetarłem po wierzchu kolorem bazowym rozjaśnionym light rust. I teraz. Czy pomalować pajaca do końca w bazę, na podstawkę go, ustalić padanie światła i wtedy naświetlać (rozjaśniając każdy kolor osobno), czy może inaczej jakoś do tego podejść? Rozjaśniać coraz jaśniejszym żółtym? No i, od drugiej strony, zacienionej, przyciemniać brązem/szarym/czarnym? Ostatecznie zaniecham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 Fajnie się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2017 Sprawę zabawy światłem zostawię sobie na koniec. Pomalowałem spodnie (następnym razem jak będę chciał znów coś malować na zielono to proszę o ), torebki i flaszki. To okrągłe przy pasku, miało prawdopodobnie być flakonikiem z eliksirem jakowymś, a kurczę teraz mi to czosnek przypomina. Ale tak zostanie, w końcu z wampirami walczy. Fajnie się zapowiada. Się staram wszak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 11 Grudnia 2017 Share Napisano 11 Grudnia 2017 Nie jestem specem od malowania figurek ... ale światło pod polami płaszcza nie występuję. Większość ( ja również )maluje na światło w zenicie - czyli nad postacią. Odchyły powodują inne naświetlenie , co wpływa na odbiór pracy. Podstawka jest naprawdę imponująca ( drzewo ma za mało zieleni _mchy , porosty ) i szarości bo stare i wyschnięte - tak to pokazałeś. Szczerze praca jest za.... bista a to są tylko moje widzimisie . Podziwiam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2017 Nie jestem specem od malowania figurek ... Też nie jestem . Rok mija odkąd zacząłem malować figurki; ciągle się uczę. ale światło pod polami płaszcza nie występuję. Słusznie. Planowałem światło jakoś od dołu (wschodzące) ale: Większość ( ja również )maluje na światło w zenicie - czyli nad postacią. Odchyły powodują inne naświetlenie , co wpływa na odbiór pracy. Więc i ja na tym poprzestanę. Będę miał czas na ekstrawagancje. Spodnie przycieniuję gdzie potrzeba. Twarz pomalowałem light skin tone pactry z kapeczką cadmium skin VGC. Całość zwaszowałem nuln oil. Wyszło zombiacko: Po nałożeniu cadian fleshtone wygląda bardziej ludzko: Jutro działam dalej. Dzięki za uwagę i krytykę. Bardzo cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 12 Grudnia 2017 Share Napisano 12 Grudnia 2017 Podziwiam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2017 Twarz - kolejny dzień walki. Filtr z rozwodnionej old rust AK: Najgłębszy cień na twarzy to dark rust, suchym pędzlem przetarte delikatnie wgłębienia. Rozjaśnienia - light skin z medium rust mieszane na palecie do uzyskania zadowalającego odcienia. Kości policzkowe, skronie, broda - light skin, kropka rotten white na najbardziej wystających punktach. Na koniec filtr z light skin zmieszanej z cadmium skin po czole i żeby złagodzić przejścia. Wstępnie tak to wygląda. Mały kontrast, bo włosy nie pomalowane, zęby zaznaczyłem. Zdjęcia przy sztucznym świetle. uf, ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2017 Włosy - ghost gray po całości, delikatnie zwaszowane dla przytłumienia nuln oil. Przy nasadzie czarna pactra, troche wyżej mieszanka pzgrau z ghost gray. Bokobrody tak samo, na czubkach tylko lekko dotknięte rotten white. Oczy - tradycyjnie zrobiłem je igłą 0.7 mm i Tamiyą X-25. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2017 Broń. Na pizdolet dałem Glorious Gold VGC zwaszowany i mieszany z rdzawymi kolorami od AK, na ostrzu gunmetal, szarości, biele, mieszane na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Grudnia 2017 Share Napisano 21 Grudnia 2017 Całość wychodzi bajerancko. A same rysy twarzy kojarzą mi się nieodmiennie z krzyżówką Wolverina z Hellboyem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2017 A same rysy twarzy kojarzą mi się nieodmiennie z krzyżówką Wolverina z Hellboyem Jesteś kolejną osobą, która widzi podobieństwo z Hellboyem, kurcze ja nie mogę się dopatrzyć Jak był surowy, podchodził mi pod Clinta Eastwooda, teraz to raczej chyba bardziej Tom Cruise (młodszy) No cóż, jelec sztyletu pomalowałem chainmail silver VGC, zwaszowałem i dodałem refleksy z rotten white. Pozostało połączyć figurkę z podstawką i podmalować gdzie trzeba. Gotowa! Dwanaście figurek w roku się udało! Ćwiczę dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Grudnia 2017 Share Napisano 25 Grudnia 2017 Stoi na twarzy z Boe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2017 Stoi na twarzy z Boe Faktycznie, nie zwróciłem uwagi . Tymczasem zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi