Grzes Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 No Panowie, prawdziwe wyzwanie, jak zrobić prosto łatwo i przyjemnie drut kolczasty w skali 1/72 ??? Jest małe ułatwienie - nie bedzie rozwiniety tylko w "kupie" czyli zwiniety na masce pojazdu. Czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 Może z miedzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Lipca 2007 Autor Share Napisano 12 Lipca 2007 Sam drucik nie jest problemem, ale moze znajdziecie jakieś propozycje na kolce????? Nakleić??? Namalować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 Z drucika z jakiejs malej cewki, takiej np. ze stycznika lub przekaznika. Bierzesz dwa druciki, skrecasz je lekko ze soba, a pozniej co jakis czas wplatasz kawalki drucika pomiedzy zwoje tych dwoch splecionych i owijasz na okolo. Pozniej ucinasz ten opleciony tak, zeby same "kolce" zostaly. Zeby nie bylo, ze ja taki mundrol jestem, gdzies to podejrzalem kiedys w sieci... :szczerol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Lipca 2007 Autor Share Napisano 12 Lipca 2007 No, może nie będzie to szybko i przyjemnie, ale powalczyć trza będzie. Dzięki Majek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 Jest też blaszka Parta bodajże z drutem kolczastym. Gdzieś kiedyś taką kupiłem. Skala 1:72. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Lipca 2007 Share Napisano 12 Lipca 2007 Zeby nie byc goloslownym, tak sobie na szybciocha wywinalem jeden taki kolec na drucie. Przyznam sie szczerze, ze wyglada to calkiem przekonujaco... Zdjecie nie jest najlepsze, bo zrobilem wczoraj reinstall i nie mam jeszcze zainstalowanego zadnego sensownego programu do obrobki zdjec. Jest to spore przyblizenie, widac az gradacje papieru do drukarki (a uzywam tego lepszego, w sensie gladszego) EDIT: Pstryknalem jeszcze jedna fotke ze statysta, zebys mogl mniej wiecej skale oszacowac. W zasadzie dopasowanie skali to kwestia wyboru/dostania drutu o odpowiedniej srednicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Lipca 2007 Autor Share Napisano 28 Lipca 2007 Dzięki za pomoc, pomysł przedni, ale przydałaby mi się idea jak zrobić drut stosowany współcześnie, czyli nie mający struktury zwiniętych drutów, a jednego drutu z blaszkami tnącymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Lipca 2007 Share Napisano 29 Lipca 2007 Kurde, dopiero teraz to mowisz? Jezeli chodzi drut wspolczesny i blaszki tnace, to chyba poratowac Cie moga jedynie blaszki... fototrawione... O ile cos takiego znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2007 Autor Share Napisano 29 Lipca 2007 No, troche się z tym zagapiłem, ale i tak dzięki za instrukcje. Z pewnościa się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 a weź z foli aluminiowej potnij malucieńkie kawałeczki drut posmarj klejem ca obsyp tymi kawałeczkami czy "wykąp" w nich.potem drut zawiń w sprężyne by wyglądało to jak oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymexior Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 (edytowane) Ja mam taki pomysł.Tu akurat rozwinięty, ale może być zwinięty. Akurat mi zdjęcie nie chce wejść. Edytowane 28 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Ja mam taki pomysł.Tu akurat rozwinięty, ale może być zwinięty. Znaczy, jaki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymexior Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Ok więc wygląda to tak http://picasaweb.google.com/Tymexior/Modele#5420350229067999938 sorry że tak wstawiam ale tych zdjęć inaczej nie umiem. Edit... Mod... Na forum są instrukcje wstawiania zdjęć i stosowne wytyczne co do ich rozmiaru. Poćwiczyć możesz w dziale testów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Trochę mało kolców jak na drut kolczasty, no i nieco gruby. Pamietaj, że chodzi o skalę 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Sprężynka :] Za grube to troszkę na drut kolczasty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymexior Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 no to jest na skalę 1/72.Nie ma bo nie ma.A myślisz że jak ktoś będzie oglądał twą makietę z lupą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Nie ma bo nie ma.A myślisz że jak ktoś będzie oglądał twą makietę z lupą? Z takim podejściem powodzenia życzę w budowie własnych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymexior Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Dzięki.Więc rób se pod lupą swoje kolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Dzięki.Więc rób se pod lupą swoje kolce. Kolejny do mojej listy trolli Ahh jak ja to lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Gdyby kogoś to intersowało: tak wygląda fototrawiony współczesny drut kolczasty produkcji ARMO: Osobiście uważam że jest niezły Rozwiązanie mało tanie co prawda ale chyba w chwili obecnej dające najlepszy efekt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi