Skocz do zawartości

Germański B-29 czyli He-177 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przy okazji wystawiania Fw-44 wspominałem ze przez ten model wstrzymałem prace nad innym .No ale teraz już jest skończony .A model ten to He-177 A5 z MPM w skali 1:48 w malowaniu 6/KG100 .W tytule nie bałem się go porównać do B-29 .Myśle że podobieństwo tu jakies jest,Po pierwsze bardzo do siebie zbliżone jest podobieństwo kabin,druga sprawa to jeden i drugi jest 4-o silnikowy ....nie nie żadna pomyłka .He 177 mimo że ma dwa śmigła to każde z nich jest napędzane zdwojonym silnikiem DB 610.Po za tym he był projektowny jako bombowiec strategiczny ,którego nimcy wcześniej nie posiadali.Jeden z nich nawet byl zaprojektowany do przenoszenia broni nuklearnej( całe szczę scie ze te swiry tego nie zastosowali).

podtrzymując tradycję mimo "ruskich " mrozów jakos tam udało mi sie zrobic parę zdjeć przy krzczku:)

Dlatego moga b yć nie zbyt piekne .Po za tym dla porównania jakie to bydle postawiłem obok Fw-190 1:48

Poświęcenie było o tyle ważne że ten model jest ostatni który zrobiłem (czas odpocząć od skorup):(

PC180403.jpg

PC180404.jpg

PC180400.jpg

PC180401.jpg

PC180402.jpg

PC180405.jpg

PC180406.jpg

PC180407.jpg

PC180408.jpg

PC180409.jpg

PC180410.jpg

PC180411.jpg

PC180412.jpg

PC180413.jpg

Napisano

Witam. Dla mnie heniek sam w sobie jest paskudny i pokraczny ale jezeli chodzi o wykonanie no to bardzo mi sie podoba- nie widze nic do czego sie mozna przyczepic. No i 190 tka tez sie ładnie prezentuje, ma ciekawe malowanie.Pozdrawiam.

Napisano

Niemieckim B-29 to ja bym go mimo wszystko nie nazwał. Nawet wspomniana kabina, może z zewnątrz równie obła, ale jej układ zgoła inny.

Niemniej przyznać trzeba, model wyszedł Ci zacny

Napisano

Model bardzo ładny, jak to u Ciebie

Jednak niemieckim B-29 nazwałbym raczej to:

me264_V1_01.jpg

Messerschmitt Me 264

Napisano

Model pięknie wykonany, mimo że skala nie ta ( )

Linie podziału cieniowałeś po malowaniu, czy to tylko zwykły wash+preshading?

pzdr

Napisano
Model pięknie wykonany, mimo że skala nie ta ( )

Linie podziału cieniowałeś po malowaniu, czy to tylko zwykły wash+preshading?

pzdr

ołowek a potem jeszcze na końcu aerograf z kolorem smoke grey(chyba to się tak nazywa ,jak nie popełniłem błędu)

Napisano

RH bardzo fajne zestawienie Henia i Foczki

Znam doskonale ten model, kiedyś dawno temu popełniłem go na szybko i wyszedł jak wyszedł.

Jedyna moja uwaga to na nosie ramki oszklenia Ci się rozeszły - ale to może moja krzywa wyobraźnia

Tutaj mój Heniuś

he04.jpg

Napisano

Nie nadążam dosłownie, tempo takie to ja chciałbym mieć chociażby za 20 lat, ale to marzenie. Model jak zawsze w Twoim stylu bardzo czysto i bardzo ładnie wykonany, miło popatrzeć, dlatego wypatruję ciągle nowych galerii z Twoim udziałem

Niezły kawał skrzydła z niego w tej skali co?

Napisano
Nie nadążam dosłownie, tempo takie to ja chciałbym mieć chociażby za 20 lat, ale to marzenie. Model jak zawsze w Twoim stylu bardzo czysto i bardzo ładnie wykonany, miło popatrzeć, dlatego wypatruję ciągle nowych galerii z Twoim udziałem

Niezły kawał skrzydła z niego w tej skali co?

Oczywiście , rozpiętość aż 65 cm!