corran_horn Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, To mój pierwszy model, i jestem ciekaw waszej opinii o nim. Zestaw prawie pudełkowy, jedyna rzecz waloryzującą to zestaw zoom Eduarda. Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Fotki nie działają, wrzuć na imageshack'a. Chętnie obejrzę i wyrażę swoją opinię. Edit: Jak na pierwszy model to całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 O jak na pierwszy model świetnie jest troszkę baboli, ale dawno nie widziałem tak dobrego "pierwszego" modelu i jeszcze wziąłeś się za waloryzacje, czekam na następny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 O jak na pierwszy model świetnie jest troszkę baboli, ale dawno nie widziałem tak dobrego "pierwszego" modelu i jeszcze wziąłeś się za waloryzacje, czekam na następny. Pozdrawiam Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 ladnie, wrecz przepieknie. ja skleilem kilkanascie modeli, ale dotad nie wzialem sie za waloryzacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Całkiem dobrze sobie poradziłeś ze swoim pierwszym modelem Trudno uwierzyć, że to ta pierwsza ... maszyna Z błędów, które warto poprawić następnym razem to klejenie oszklenia - tu niestety nieco zabrudziłeś klejem szybki. Wygląda na to, że użyłeś zbyt dużej ilości kleju, który rozpuścił plastik. Postaraj się używać mniejszych ilości kleju albo poszukać innego kleju sprawiającego mniej problemów. Możesz też spróbować przykleić szybki za pomocą farbki bezbarwnej połyskowej - ta na pewno nie rozpuści plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Do oszklenia jest specjalny klej np Microscale,jest rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Witam Przyłączam się do pochwał kolegów jednakże chciałbym również dać Ci kilka rad na przyszłość: 1. Staraj się przed przyklejeniem każdej ważniejszej części przymierzać ją we właściwym miejscu chociażby i po 3 razy; 2. Wklejając takie części staraj się przyglądać każdej z nich z różnych stron by sprawdzić czy są one należycie prosto umiejscowione. Chodzi głównie o skrzydła, stateczniki, śmigła, podwozie itp... 3. Malując kamuflaże wielobarwne stosuj maskowanie, gdyż to pozwoli Ci uniknąć zalewania i nierówności; 4. Poczytaj wątki w dziale poradnikowym, które pomogą Ci uniknąć błędów i niedociągnięć w następnych modelach. To co w Twoim modelu najbardziej mi się podoba, to gładkość powierzchni po malowaniu i wykończeniówce oraz to, że zdecydowałeś się na waloryzację od pierwszego modelu. Wyszła całkiem możliwie co widać chociażby po pasach bezpieczeństwa. Gratuluję i życzę powodzenia w następnych projektach Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi