Wojciech Butrycz Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Nieuport 83E1 (szkolny, jednomiejscowy), przypomniany tez w Nowosciach i In Boxach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Udana robota, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Ładny jest. Mam coraz większy sentyment do wczesnego lotnictwa polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Bardzo mi się podoba!!! Naprawdę elegancki model - wszystko tak, jak powinno być - nic dodać nic ująć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henryk Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Witam. Model elegancki. Bardzo mi się podoba, bo chyba jedyny taki Nieuport na forach. Zapytam tylko nieśmiało o szachownice prawą na ogonie. Nałożona inaczej niż na schemacie z instrukcji. Są może jakieś zdjęcia tej maszyny z epoki na potwierdzenie? Pytam bo sam mam z tym zawsze problem - jaka powinna być szachownica na niektórych konkretnych egzemplarzach. H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2013 Do henryk: Te samoloty zostały przemalowane w latach dwudziestych. Układ szachownic był "francuski" (czyli taki jak obecnie w lotnictwie polskim). Nie ma zdjęcia prawej strony egzemplarza o numerze 25. Nie widzę powodu do namalowania na prawej stronie steru kierunku szachownicy inaczej. Zdjęcia tego i innych 83E1, a także innych szkolnych Nieuportów dwumiejscowych są w Lotnictwie z Szachownicą nr 1, pisma które każdy pasjonujący się historią i współczesnością polskiego lotnictwa mieć powinien. Przy okazji gratulacje dla Wojtka Sankowskiego z okazji wydania Lz Sz nr 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Lotnictwie z Szachownicą nr 1, pisma które każdy pasjonujący się historią i współczesnością polskiego lotnictwa mieć powinien. Przy okazji gratulacje dla Wojtka Sankowskiego z okazji wydania Lz Sz nr 50 Moze wartałoby wydzielić osobny wątek gratulacyjny? Każdy numer LzSz jest przeze mnie z utęsknieniem wyczekiwany, jedna z najważniejszych pozycji na rynku. Tak czy inaczej dołączam do gratulacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi