Wojciech Butrycz Napisano 14 Grudnia 2013 Napisano 14 Grudnia 2013 Model wykonany z zestawu Azur, ale z mnóstwem przeróbek koniecznych do wykonania poprawnego Poteza. Samolot znany z uroczystości otwarcia przez Gen. Sikorskiego Centrum Wyszkolenia Lotniczego w Lyon-Bron w dniu 27 marca 1940. Z tej okazji bodaj dwa Potezy 63-11 z numerami 1 i 2 otrzymały szachownice na kadłubie w miejsce francuskich kokard. Kalki TECHMOD. Cytuj
Sławekb Napisano 14 Grudnia 2013 Napisano 14 Grudnia 2013 Model super się prezentuje...bardzo ładny ,ale to co ludzie ludziom robią w ukochanym fotosiku,to jakaś zemsta-nie dane było mi go oglądać w powiększeniu...pewnie za głupi na to jestem,albo za nerwowy Cytuj
gumowy01 Napisano 16 Grudnia 2013 Napisano 16 Grudnia 2013 Bardzo zacny model, piękny detal i malowanie. Gratulacje Panie Wojtku Cytuj
spiton Napisano 16 Grudnia 2013 Napisano 16 Grudnia 2013 Piękny !!Spód tylko taki jakiś... Ale to tylko spód. Góra super. I w ogóle fajny model !! Cytuj
qalimar Napisano 16 Grudnia 2013 Napisano 16 Grudnia 2013 Jeśli to nie tajemnica- jakie to poprawki? Ponadto, jak ma się Azur do Hellera? Cytuj
Desaxe Napisano 16 Grudnia 2013 Napisano 16 Grudnia 2013 rzadkie malowanie, ciekawy model i fajnie zrobiony! Cytuj
Wojciech Butrycz Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Napisano 16 Grudnia 2013 Poprawki dotyczą głównie wnęk podwozia , wnętrza kokpitu, podwozia i wloty powietrza do silników, których w ogóle brak. Ale ponieważ to ma iść do publikacji to nie chcę tutaj więcej ujawniać. Ważne: praktycznie wszystkie modele i malunki przedstawiające "polskie" Potezy, jakie widziałem mają ten sam błąd; trójłopatowe śmigło. Wystarczy przyglądnąć się fotografiom z uroczystości, żeby stwierdzić, że były one wyposażone w dwułopatowe, przewidziane zresztą w zestawie. Wynikało to z faktu, że w warunkach wojennych firma produkująca trójłopatowe śmigła nie nadążała za produkcją płatowców. Oczywiście osiągi takiego Poteza były gorsze, ale do CWL się nadawały. Wszystkie kolory pochodzą z palety barw francuskich akrylowych (wodnych) i znakomitej jakośći f-my LIFECOLOR. Co do Hellera, to nie mam go już dawno, ale pamiętam, że bryła była skopana.No i detale - to produkt lat 60-tych ubiegłego wieku. Cytuj
mig Napisano 16 Grudnia 2013 Napisano 16 Grudnia 2013 Bardzo ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Reggiane Re.2000 - Italeri 1/72 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi