net_sailor Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, Niedawno na forum pytałem o MiG-a i oto efekt tego pytania. Model to zestaw Eduard Profipack, kalkomanie Academy. Te ostatnie nie są dedykowane do tego modelu i trzeba się namęczyć z ich dopasowaniem - rybka jest za długa przy przejściu z część tułowiowej do płetwy ogonowej, umiejscowienie wlotu powietrza za skrzydłem w kalkomanii i w modelu to dwie różne sprawy a przykadłubowy pasek na skrzydle jest za krótki o jakieś 3 mm (zarówno na górze jak i na dole). No, ale jakoś się udało położyć wszystko w miarę bezboleśnie - częściowo dzięki pomocy żony, która przyłożyła swój palec we właściwym miejscu. Zrezygnowałem z naklejania godła kruka - samolot latał jakiś czas bez niego i taki wydał mi się ładniejszy (za dużo się działo na ogonie, jak na mój gust). W modelu celowo pominąłem też anteny "swój-obcy", skrzydełko kąta natarcia i odgromniki. Mimo, że były w zestawie to lubią się odłamywać w transporcie. Specjalne podziękowania dla manasa za sprezentowanie kalek! Tutaj najlepiej widać rzeczywiste kontrasty i kolory (maski na światłach pozycyjnych jeszcze nie ściągnięte): Edytowane 28 Czerwca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Ale fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Bardzo starannie wykonany, ale troszeczkę brakuje mu życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Dla mnie - perfecto ! Czystym nieutytłany Taki jak powinien wyglądać używany, zadbany samolot. Tym bardziej w takim malowaniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 28 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2014 Akurat w tym egzemplarzu można było trochę poszaleć z brudzeniem i dać mu przede wszystkim mocniejszy wash. Zwłaszcza pod koniec swojej kariery maszyna była jednak trochę styrana. Ale ja nie przepadam za brudasami, więc mój model jest oszczędniejszy w "efekty specjalne". Wisa, pewnie miałeś okazję oglądać go na żywo w zeszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Ano miałem okazję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 No ładny , nie ma co ukrywać , ale jest tak czysty , że aż wydaje się nierealny.Choć troszkę brudu , aby co nieco ożywić ładny w końcu model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi