lukass Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Witam, chciałbym pokazać mój ostatnio skończony model. Kolejny śmigłowiec do kolekcji , tym razem to Huey w wersji D. Wykonany prosto z pudła , jedynie światełka pozycyjne i pasy na siedzeniach zostały dorobione. Malowany farbkami pactra i vallejo. Czas pracy poświęcony na wykonanie to ponad miesiąc. Znalazłem już tu galerię tego modelu jak i warsztaty, mimo to postanowiłem go pokazać bo od przybytku głowa nie boli . Model na półce wygląda dobrze , lecz z bliska już niekoniecznie . Powodem jest skopane oszklenie. Szybki w tym modelu były zdecydowanie za małe i wprost wpadały do środka. Powstawały szpary na łączeniach ich z kadłubem szerokości 1 mm. Starałem się je pozalewać clearfixem ale średnio mi to wyszło . W związku z tym jak oglądamy model z bliska lub pod pewnym kątem to widać te pozalewane szpary... No nic, przy następnym będzie lepiej:). Zapraszam do oglądania i wszelkiej krytyki. Wersja ze zdjętymi drzwiami: Na koniec z innym " kolegą" z Wietnamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Całkiem nieźle Ci wyszedł,faktycznie oszklenie ma ciut za małe chociaż u mnie to nie było aż 1mm tylko tak "prawie na styk",clearfix jakoś to chwycił.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Bardzo fajny wiatraczek. Czyste i staranne wykonanie, choć chyba odrobinę nie wyszły Ci do końca szybki. Ale ogólnie niezwykle przyjemny w odbiorze helikopterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Naprawdę zacny wiatraczek gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Miałem go kiedyś w wydaniu Revella, też przednie szyby były za małe i oczywiście wątpliwej przezroczystosci. Fajnie wyglądają dwa czopery obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastk4 Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Obydwa muszą się fajnie prezentować na półce Jeszcze kilka i można urządzać "czas apokalipsy" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Fajny jest, kiedyś taki popełniłem ale nie wyglądał tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Ale ci pięknie wyszedł ten UH-a , malowanie super , czysto i starannie sklejony .Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Dziękuję za komentarze, cieszę się ze sie podoba pomimo pewnych niedociągnięć...Po wakacjach zabieram się za blackhawka czekającego już w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi