lukass Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Witam, z racji tego iż do tej pory sklejałem wyłącznie śmigłowce, postanowiłem złożyć swoj pierwszy samolot Na pierwszy raz wybrałem dość stary i tani model, mianowicie F-16 Fighting Falcon od Tamiya. Model to przepak starej Italerki i nie jest idealnie spasowany, troszkę szpachli poszło tu i tam. Męczyłem się z nim dwa miesiące i wyszło ogólnie sf z masą baboli, ale jestem zadowolony że go w ogóle skończyłem. Próbowałem pierwszy raz brudzenia na nim (zacieków) i chyba wyszło trochę zbyt mocno..Kalki też nie siadły dobrze ( srebrzy się ich obwódka gdzieniegdzie), mimo płynów i sido pod nie W każdym razie pierwsze koty za płoty, mam nadzieję że następny będzie lepszy Zapraszam do oglądania i wyżywania się do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Wyszedł Ci całkiem fajnie może przydało by się trochę urozmaicić malowanie i zrobić bardziej delikatne przejście kolorów przy kabinie. Czym i jak robiłeś te zacieki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Wyrzeźbiłeś coś fajnego z gniota. Wiem jakie to trudne, bo miałem do tego modelu 3 podejścia i żadnego nie dałem rady ukończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 No co Ty chcesz, bardzo elegancka maszyna. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to do zbyt regularnych przebarwień wewnątrz dyszy i braku białych przepaleń. Ale poza tym bardzo, bardzo ładny falkonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Ładny F-16 Te zacieki na skrzydłach mi się nie podobają, natomiast reszta jest fajna. _________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: MiG-21Bis - Zvezda + blachy Part + fotel Pavla + Pitot -Master Model 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 Czym i jak robiłeś te zacieki? Za poradą kolegi Solo, zacieki zrobiłem farbą olejną, tą samą którą stosuję do washa. Naniosłem kropke farby w miejsce gdzie zaczyna się zaciek i potem roztarłem patyczkiem do czyszczenia ucha nasączonym benzynką do zapaliniczek:) Wyrzeźbiłeś coś fajnego z gniota. Heh..nie chciałem tak nazywać tego modelu z uwagi na to że może komuś się to dobrze składało a ja to amator jestem, ale widzę że nazywasz rzeczy po imieniu...Swoją drogą zastanawiałem się też nad Falconem z Mastercrafta na pierwszy model samolotu, ale jak zobaczyłem fotki wyprasek i komentarze na necie-to mi się odechciało Za cieknki jestem na takie boje Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to do zbyt regularnych przebarwień wewnątrz dyszy i braku białych przepaleń. Dysza to w ogóle była robiona tak na czuja, nie miałem pomysłu zbytnio i umiejętności jak to dobrze zrobić..no i wyszło jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 Znakomity. sprawdzałem czy to na pewno 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi