Skocz do zawartości

P-47D-28-RE GCII/5 ,,La Fayette" 1/72 Revell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo lubię ten samolot, postanowiłem go mieć w barwach de L'Air. Najprostszy sposób to zestaw Revella, tani, z dobrą kalkomanią i nieźle wydany. Samo sklejanie było bezproblemowe, chociaż jest to relaksacyjny model i ostatni z plastiku, jaki w tym roku skleiłem. Był on przerwą w sklejaniu innego modelu, odskocznią, dlatego zrobiłem go w standardzie. Góra modelu to dark green Model Master, dół ocean grey też Model Master. Kokpit to Pactra 34151, wnęki podwozia to Humbrol 81. Linie zapuściłem czarną pastelą z sido, przecierka 11 Humbrola, okopcenia to mieszanina różnych kolorów pasteli. Na to lakier matowy Humbrola. Kiedy następny model powstanie, nie wiem, na razie całe siły skoncentrowałem na tym: http://www.papermodels.pl/topics1/konkurs-pancerny-mm-t-72-vt1181.htm

Cieszyły by mnie uwagi na temat, co zrobiłem źle i jak powinno to wyglądać.

77f0acd4e266cf1fm.jpgca80eb895006a8d5m.jpgdba7423ad64e974dm.jpgbb546a5996b5f2d4m.jpg

e82ccda5d3d9c595m.jpgcc3c8ee45dfb7927m.jpg0c1d9ea8998aafdfm.jpgf51e935209a57424m.jpg

Napisano

Bardzo mi się podoba Też złożyłem takiego ale w barwach amerykańskich... aż mnie ściska jak bardzo spartoliłem mój model patrząc na twój... Tylko czy koła są aby równo?

Gratuluję i pozdrawiam

Napisano

Jestem fanem dzbanka :-)) Mam ich kilka :-))

1. świetny kokpit !!

2.Oryginalne malowanie

3.Fajne Km'y

reszta na poziomie.

No i trzeba przyznać, że revell stanął na wysokości zadania :-)))

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki! Cieszy mnie, że model zrobił pozytywne wrażenie, że się podoba. Z kokpitu jestem najbardziej zadowolony, koła natomiast mają jakąś dziwną tendencję do wykrzywianie się pod ciężarem modelu. Jak go mam w ręku, to wszystko jest OK., wystarczy postawić i się lekko gną. Pomyślę jak tego problemu się pozbyć.

Też złożyłem takiego ale w barwach amerykańskich.

Mam i ja go z pędzącym bykiem, a także i Academika z głową Indianina. Piękne i ciekawe malowania, świetnie prezentują się pośród innych modeli. Pozdrawiam wszystkich!

Napisano

Napisał bym parę słów prawdy ale boję sie, że dostanę w cztery litery. Prawdę powiedziawszy mogło by być lepiej . Następnym razem dołóż blachy naprawdę warto.

Napisano

czsochaj,

ja sie nie bede czepial, bo znam troche Twoja filozofie modelarstwa. Dla mnie to akuratny "gablotnik", ten Twoj Thunderbolt.

A co do uginania sie kol (masz chyba na mysli golenie?) to na poprawke moze byc za pozno. Z tego co widze, to golonki sa stosunkowo cienkie, a polistyren to nie stal. Model, jak na P-47 przystalo, jest napewno dosyc ciezki.

Napisano
Następnym razem dołóż blachy naprawdę warto.

A co to ma do ogólnego wyglądu modelu????!!!!

Pozdrawiam!

P.S.

Czsochaj: modelik bardzo, bardzo ładny, malowanie pędzelkowe czy aero?

Napisano
malowanie pędzelkowe czy aero

Model malowany aerografem, od jakiegoś czasu pędzelki służą mi do przecierek i nanoszenia śladów eksploatacji. Czarek codziennie widzi ten model, to mój potomek, zawsze jak na niego patrzy, powtarza mi, że jednak mogliśmy do niego zakupić blachy. Mamy kilka P-47 w standardzie, dlatego mi to wypomina.

Napisano

Model rzeczywiście jest przedni.

Zresztą od jakiegoś czasu raczysz nas ciekawymi pracami. Pomimo,że mamy nieco inne podejście do modelarstwa,to podobają mi się twoje prace.Podobnie jest z tym P-47.

Większym znawcą tego samolotu jest kolega Timi i zapewne on lepiej wypowiedziałby się w kwestii merytorycznej, ja jednakże ocenię jedynie wykonanie od strony estetycznej.

Malowanie : Git

Kalkomania: Git

Brudzenie : Git

Duży plus za oryginalnośc malowania. Thunderbolty mają wiele pięknych malowań,ale to ma swój specyficzny urok

Przyczepię się tylko do dwóch rzeczy,które nie do końca są związane z modelem.

1. Pyłki,syfki vel Kurz jakiś tam, który pokrywa powierzchnię modelu i niesamowicie psuje jego prezencję. Pozbądź się go immediately!

2. Zbyt Ciemne zdjęcia. Postaraj się zdobyć kawałek białego kartonu.

Poza tym naprawdę bardzo mi się ten T-bolt podoba.Czekam na więcej

Pozdrawiam

Kornik