Skocz do zawartości

SOPWITH TRIPLANE 1/72 Revell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam!

Model z którym się ostatnio uporałem, to Sopwitch Triplane . Jak na na Revella to dosyć kiepski zestaw ( koszmarne wypraski mi się trafiły), ale za 16 złociszy wiele bym nie oczekiwał.

6008ec228f652f8b.jpg

63616428c2fb83d0.jpg

8c17e429473af00c.jpg

b07d34a77d734b38.jpg

b07d34a77d734b38.jpg

cf0474f6257ff4d0.jpg

b1dbdddc9154c872.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Mam wypraski tego modelu z roku 1966 [!!!], bardzo fajnie pasują zresztą, ale Revell chiba trzaskał je bez odświeżania form do tej pory... A model i tak całkiem fajnie wyszedł. Jakich farb używałeś, zwłaszcza jesli chodzi o PC10, bo spód to chyba Light Tan ? Podoba mi się drewno, natomiast trochę dziwnie wyglądają naciągi...

Napisano
Jakich farb używałeś, zwłaszcza jesli chodzi o PC10, bo spód to chyba Light Tan ? Podoba mi się drewno, natomiast trochę dziwnie wyglądają naciągi...

Witam!

Jeśli chodzi o PC10 to użyłem ModelMaster olive drab, natomiast spód to ModelMaster sand, co do naciagów to rzeczywiście mi nie wyszły ,jak i parę innych rzeczy w tym modelu.

Pozdrawiam!

• 2 weeks later...
Napisano

Czołem Komerade

Znam ten model - niedawno znalazłem go w szafce z gratami.Przeleżał tam ładne 15 lat i właśnie go wywlokłem. Po obejrzeniu wyprasek (sic!) stwierdziłem, że nie da się z niego NICZEGO porządnego zrobić. Jak widać byłem w błędzie. Tobie się udało. Tym większe i głośniejsze brawa.

ps.: zastanawiam się, jak wyglądałby w Twoim wykonaniu jakiś naprawdę porządny i w miarę nowy model, typu Eduarda lub Rodena, w którym nie trzeba połowy elementów zastępować innymi, dorabianymi samodzielnie ;) . Bardzo jestem tego ciekaw.

Napisano

Dzięki Avi za opinię!

Akurat mam na warsztacie Spada 13 Eduarda profipacka, no i niestety rozgrzebany poleży jeszcze trochę, nim znów nabiorę do niego cierpliwosci ( poleglem przy olinowaniu, no i geometria skrzydeł wyszła jakas ujemna).

Pozdrawiam!