krzysieke14 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Chciałem przedstawić niedawno ukończony model rosyjskiej ciężarówki Jest to właściwie mój pierwszy model w którym zastosowałem techniki brudzenia i postarzania. Niestety pojazd nie ma pełnego oznaczenia ponieważ niektóre kalki po prostu mi się rozpadły Zapraszam do oglądania i oceny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Aż się prosi wrzucić coś na pakę. Po za tym kolor mi się nie podoba. Rosjanie używali wszelkiej maści zielonej farby a tutaj tego nie widzę. Natomiast bardzo podobają mi się przetarcia na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Jakiś taki troszkę dziwny jest ten twój model. Taki nie spójny. Może przez to brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Fajnie osyfione koła. Jaką techniką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 (...) Rosjanie używali wszelkiej maści zielonej farby a tutaj tego nie widzę (...) Jak to? Przecież kabina jest zielona, a paka też kiedyś była, tylko farba z desek zlazła Jakiś taki troszkę dziwny jest ten twój model. Taki nie spójny. Może przez to brudzenie. W jakim sensie nie spójny bo nie bardzo rozumiem? Że brudzenie podwozia nie pasuje do kabiny? Fajnie osyfione koła. Jaką techniką? Właściwie żadną Po prostu na bazowe kolory nałożyłem pędzlem dużo rozcieńczonej farby Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Wydaje mi się, że podwozie powinno być "ubrudzone" ciemniejszą barwą. Piasek + ropa + płyny eksploatacyjne = ciemna, wkurzająca maź, którą trzeba usunąć na obsłudze rocznej Jak na 1/72 to jest dobrze. Najbardziej podoba mi się paka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Mi na tych zdjęciach ten kolor bardziej metaliczny przypomina a nie zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Wydaje mi się, że podwozie powinno być "ubrudzone" ciemniejszą barwą. Piasek + ropa + płyny eksploatacyjne = ciemna, wkurzająca maź, którą trzeba usunąć na obsłudze rocznej Jak na 1/72 to jest dobrze. Najbardziej podoba mi się paka. Podwozie miało być ubrodzone gliniastą ziemią. "Miało być" - a co wyszło... hm... sam nie do końca wiem Paką też jestem mile zaskoczony, nie przykładałem się do niej za bardzo, a wyszła dość ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Wydaje mi się, że podwozie powinno być "ubrudzone" ciemniejszą barwą. Piasek + ropa + płyny eksploatacyjne = ciemna, wkurzająca maź, którą trzeba usunąć na obsłudze rocznej Jak na 1/72 to jest dobrze. Najbardziej podoba mi się paka. Podwozie miało być ubrodzone gliniastą ziemią. "Miało być" - a co wyszło... hm... sam nie do końca wiem Paką też jestem mile zaskoczony, nie przykładałem się do niej za bardzo, a wyszła dość ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Jak na tego gniota z UM to dobrze wyszło. Nie miałeś problemu ze spasowaniem kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Ze spasowaniem kabiny większych problemów nie miałem, problem był tylko trochę z jej umiejscowieniem na ramie pojazdu. A co do UM to był to raczej mój ostatni model tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Mimo tego, że model ma parę błędów, jednak am coś w sobie, co mnie do niego przyciągnęło. Jak widać, jest ładnie spasowany no i ogólnie nie jest źle. Kolejny będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 A co do UM to był to raczej mój ostatni model tej firmy. A szkoda. Mają świetną serię na bazie Skody, serię BT, BA, T70-90. A to, że w model trzeba włożyć trochę więcej pracy to chyba tylko bonus i więcej radości na końcu, czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysieke14 Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 UM z pewnością ma serię ciekawych modeli, jednak plastik i kalki są dość słabej jakości.Ogólnie porównując np. z Italeri to UM wypada dość słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 ogólnie nie jest źle, tylko te dziwne plamy błota na drzwiach pojazdu wyglądają nienaturalnie. poza tym ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi