Skocz do zawartości

Krupp Steyr Waffentrager, New Connection 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może troszkę przedwcześnie, ale co mi tam -poddaje ocenie:

P.S. Później naniosę jeszcze kilka poprawek- oczywiście zostaniecie o nich poinformowani ;)

P1010183-2.jpg

P1010177-1.jpg

P1010179-4.jpg

P1010169-3.jpg

P1010162.jpg

P1010170-2.jpg

P1010177-1-1.jpg

Pozdrawiam

Michał

Napisano

ciekawy model, bardzo oryginalny. Dużo ciekawych technik - choć nie wiem, czy nie za dużo. W Twoim wykonaniu nie podobają mi się m.in. permanentne tłuste/mokre cacieki i ich mnogość. Brudzenie tylnej części pojazdu wygląda jak efekt uboczny malowania niż realistyczny wathering.

Napisano

Witam !

Model ciekawy. Fajnie pomalowany. Na mój gust, tłustych plam jest w sam raz. Trochę tylko bebechy armaty wewnątrz wieży takie trochę za jasno-szare. Poza tym model jest super i podoba mi się.

Napisano
Trochę tylko bebechy armaty wewnątrz wieży takie trochę za jasno-szare

Całe wnętrze to poprawki o jakich napisałem, ale oczywiście słuszne spostrzeżenie ;)

Napisano

Jak mniemam model, to Twoja własna interpretacja i fantazja, bo na zdjęciach archiwalnych pojazd jest przesadnie czysty, a model jest przesadnie brudny, zwłaszcza podwozie. No ale cóż, każdy ma swoje upodobania, a sam model prezentuje się ciekawie

Napisano

Uwielbiam takie brudasy. Te wszystkie zachlapania, zacieki naprawdę wyglądają świetnie. O wnętrzu jest już wspomniane wyżej. Co można by jeszcze dodać/poprawić to koła i gąsienice, a mianowicie wyślizgać je jakimś srebrnym w miejscach styku.

Napisano

Pytanie techniczne....jak zrobiles te tluste nacieki ? Efekt super i moze kiedys bym wykorzystal taki trick:)...kto wie

Napisano

Zacieki robiłem cienkim pędzlem specyfikami Miga (Oil & Grease Stain Mixture, Wet Effect and damp earth mixture) a także olejną czernią kostną- na zmianę.

Napisano

Bardzo ciekawy modelik. Gdy patrzę na Twój model, stwierdzam, że muszę się jeszcze duzo nauczyć. Gratuluję