skwercio Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Dawno nic na tym forum nie pokazywałem Działo powstawało od wczorajszego popołudnia do dzisiejszego popołudnia, więc była to raczej szybka konstrukcja Chwilowo jestem odcięty od aerka więc model malowałem pędzlem. Większe zdjęcia: https://picasaweb.google.com/skwercio/PaK36Zvezda172?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPbg5eCz7Oa17AE&feat=directlink Proszę o ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Trzeba przyznać że prędkość masz zawrotną Jak na tą skalę to całkiem OK lecz mam jedno "ale" nie uważasz że przesadziłeś trochę z farbą na płycie czołowej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Wiem, ale na swoje usprawiedliwienie mam fakt że dawno nie pędzlowałem, zwykle psikałem z aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Nie znam się na figurkach, ale te wyglądają jakby miały maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Straaasznie się błyszczy. Oprócz tego na ostatnim zdjęciu wygląda jakby lufa była krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Nie rozrzedzona farba, wszystko się błyszczy. Figurki to już w ogóle masakra. I po co się było spieszyć? Oto efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Nie obraź się, ale nietety to nie jest udany model. To co pisano już wcześniej, model zalany farbą (trudno to nazwać malowaniem). Nawet jeżeli używasz tylko aero, to już było kilkakrotnie pisane odnośnie technik malowania pędzlem. Ponadto po to się robi warsztaty, aby uzyskać pomoc kolegów. Odnośnie modelu to brak takich rzeczy jak: cieniowanie mundurów, widocznych różnic w kolorach to tylko część z nich. Ale jest też jeden pozytyw. Myślę, że przekonałeś się, że jak świata nie dało się stworzyć w jeden dzień, tak i ładny model też trudno w takim czasie wykonać. Pracuj dalej, wrzucaj warsztaty a przy wolniejszym tempie prac i pomocy kolegów na pewno zrobisz ładniejsze modele. Z tej Zvezdy można było więcej wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Nie rozrzedzona farba Rozrzedzona, i to bardzo wszystko się błyszczy W realu się mniej błyszczy, na zdjęciach taki straszny połysk wyszedł Figurki to już w ogóle masakra Można konkretniej? model zalany farbą (trudno to nazwać malowaniem) Tylko tarcza jest zalana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 To jeszcze jeden gwóźdź do trumny - zostały ślady po łączeniach form na kołach i hełmie jednego z Niemców. Choć zdaję sobie z tego sprawę, że akurat te elementy nie są zbyt widoczne na nie pomalowanym modelu i ich obecność potrafi nas zaskoczyć dopiero po położeniu farby. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Nie jestem na tyle dobry żeby usunąć ślady na kołach z bieżnikiem, a hełm przyznaję - przegapiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o figurki, to przydłoby im się trochę szlifowania, szpachlowania. Szczególnie widoczne łączenie rąk z tułowiem. Twarze nie przypominają niczego, szczególnie oczy. Przydałoby się zróznicować kolory, czyli cieniowanie. Ale tego się nie zrobi w jeden dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Model mi się niestety nie podoba, zwłaszcza na figurkach przydało się usnąć te wszystkie okropne linie podziału form. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi